Belgicko – Izrael 3:1 (kon.) | Francúzsko – Taliansko 1:3 (kon.)
koniec
Belgicko
3:1 (1:1)
Izrael
cz Piatok 06.09.2024, 20:45 • Nagyerdei Stadion, Debrecín • Liga národov UEFA - Liga A • Skupina 2
Predzápasové kurzy
     
    Zápas mezi Belgií a Izraelem dopadl lépe pro reprezentaci vedenou Domenicem Tedescem. Belgičané zvítězili po dvou gólech Kevina De Bruyneho a jednom zásahu Youriho Tielemanse 3:1 a připisují si tři body do tabulky. Kromě koncovky první půle měli hráči Belgie zápas plně pod kontrolou a zaslouženě si došli pro tři body.

    Ode mě je to dnes vše, všem čtenářům přeji hezký víkend. (22:46:22)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 17:7. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 10:7.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Svěřenci Alona Hazana stejně jako na konci prvního poločasu dokázali vstřelit branku, ale opět tam byl menší ofsajd, ve kterém se ocitl Dean David. Rozhodnutí lajnového rozhodčího ještě posvětil VAR.
     
    90+2
    Izraelci ještě kombinovali okolo šestnáctky Belgie, ale žádné nebezpečí nepřišlo. Naopak Belgičané se dostávali do brejku, ale obrana hostí zasáhla a následovat bude pouze rohový kop.
     
    90+1
    První minuta z nastavení byla věnována jednomu z domácích hráčů, který zůstal na zemi po souboji po rohovém kopu. Nakonec je ale vše v pořádku a před námi jsou ještě tři minuty hry.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    89
    Izraelci se ještě pokusili ohrozit branku Belgie. Po sražené střele se probojovali k rohovému kopu.
     
    88
    Svěřenci Domenica Tedesca se snažili o dlouhý míč za obranu, ale je jim máván a pískán ofsajd. Za pár vteřin se dozvíme, kolik hlavní rozhodčí ještě přinastaví.
     
    86
    Znovu aktivní Julien Duranville ve vápně soupeře. Tentokrát se snažil dostat před dva obránce soupeře, ale byl zastaven.
     
    85
    Julien Duranville vtrhl do vápna z levé strany a střelou na bližší tyč chtěl překonat brankáře soupeře. Yoav Gerafi ale vytáhl skvělý zákrok a následovat bude rohový kop.
     
    84
    Belgičané už zápas pouze dohrávají, nikam se neženou a vyměňují si přihrávky na své polovině.
     
    82
    Střídání v týmu Belgie:
    ze hřiště odchází Dodi Lukebakio, přichází Johan Bakayoko.
     
    81
    Roy Revivo si poradil s nepřesným centrem Arthura Theata, ale následně proti němu dobře vystoupil Dodi Lukebakio, který vybojoval autové vhazování pro svůj tým.
     
    80
    Střídání v týmu Izrael:
    ze hřiště odchází Manor Solomon, přichází Dan Biton.
     
    80
    V postavení mimo hru se ocitl Manor Solomon a toto ofsajdové postavení neuniklo pomeznímu rozhodčímu, který hned zvedl praporek.
     
    79
    Arne Engels se na polovině hřiště dopustil lehkého faulu a Sagiv Jehezkel rozehraje standardku těsně před půlící čárou.
     
    78
    Sagiv Jehezkel se znovu ocitl na zemi a vypadá to, že ho postihly křeče. Po krátké pauze je zpět na nohách a hra může pokračovat.
     
    77
    Kevin De Bruyne zatáhl za dres unikajícího soupeře a vysloužil si žlutou kartu.
     
    76
    Několik přihrávek si vyměnili zadáci Belgie. Arthur Theate se nakonec pokusil vysunout své spoluhráče, ale nepřesnou přihrávku zachytila obrana soupeře.
     
    74
    Střídání v týmu Belgie:
    ze hřiště odchází Jérémy Doku, přichází Julien Duranville,
    ze hřiště odchází Youri Tielemans, přichází Arne Engels.
     
    73
    Po individuální akci Jérémyho Dokua se s míčem na kopačce uvnitř vápna objevil Charles De Ketelaere, ale dal si špatný první dotyk a balón skončil až u brankáře Izraele.
     
    72
    Jérémy Doku ve vápně dostal přihrávku a úplně osamocen vystřelil na zadní tyč, jenže míč z jeho kopačky skončil nad brankou.
     
    70
    Po třech ostrých zákrocích zůstávají tři hráči na hrací ploše. Michael Oliver si ale žádného nedovoleného zákroku nevšiml a hra pokračuje dál.
     
    68
    Střídání v týmu Izrael:
    ze hřiště odchází Mohammad Abú Fání, přichází Mahmoud Jaber.
     
    67
    Kevin De Bruyne se na úrovni penalty dostal k zakončení levou nohou a útočil na hattrick. Vystřelil ale pouze na prostředek branky, kde stál připravený Yoav Gerafi. O pár vteřin později další ránu směrem na branku vyslal Youri Tielemans, jeho střela skončila těsně vedle levé tyče.
     
    65
    Hráči Izraele se poprvé v druhém poločase dostali k šestnáctce soupeře. Do vápna domácích přilétl centr, ale Wout Faes ho odvrátil na autové vhazování.
     
    64
    Střídání v týmu Belgie:
    ze hřiště odchází Maxim De Cuyper, přichází Zeno Debast,
    ze hřiště odchází Loïs Openda, přichází Charles De Ketelaere.
     
    63
    Střídání v týmu Izrael:
    ze hřiště odchází Oscar Gloukh, přichází Dor Peretz,
    ze hřiště odchází Omri Gandelman, přichází Roy Revivo,
    ze hřiště odchází Denny Gropper, přichází Dean David.
     
    61
    Youri Tielemans se dostal k míči zhruba třicet metrů od branky a pokusil se prověřit brankáře soupeře. Proti plavajícímu míči ale dobře zasáhl Yoav Gerafi, který v posledních momentech drží svůj tým.
     
    59
    Belgičané velmi tlačí a každý jejich útok je pro obranu Izraele nebezpečný. Po průniku Jérémyho Dokua bude následovat rohový kop.
     
    58
    Loïs Openda se ve vápně soupeře znovu dostal do zajímavého zakončení. Svou slabší nohou ale zamířil pouze doprostřed branky.
     
    56
    Loïs Openda neproměňuje pokutový kop. Jeho střelu do levé části branky skvěle vystihl Yoav Gerafi a nedovolil další změnu skóre.
     
    56
    K míči se staví sám faulovaný.
     
    56
    Desetiminutovka hrůzy pro izraelskou reprezentaci, po faulu na Loise Opendu je nařízena další penalta, která je ale poněkud přísná.
     
    54
    Neuběhlo ani deset minut druhého poločasu a Izraelci dvakrát inkasovali. Je celkem logické, že po dvou slepených gólech jsou velmi rozhozeni a vypadá to, že se na lavičce Izraele chystají změny.
    52. Kevin De Bruyne - 3:1
     
    52
    Belgie právě vstřelila branku!
    Kapitán belgického výběru se postavil k penaltě a střelou k levé tyči navyšuje skóre na 3:1.
     
    52
    K penaltě se staví Kevin De Bruyne.
     
    51
    Po zákroku na Loïse Opendu je nařízena penalta pro Belgii.
     
    50
    Kevin De Bruyne rozehrál rohový kop, po kterém se o nůžky pokusil Wout Faes. Míč z jeho kopačky ale mezi tři tyče nezamířil.
    48. Youri TIELEMANS - 2:1
     
    48
    Belgie právě vstřelila branku!
    Loïs Openda sklepl balón pro YOURIHO TIELEMANSE, který se z hranice šestnáctky prosadil dělovkou do pravé části branky. Belgičané tak znovu odskakují do vedení. Asistence: Loïs Openda.
     
    48
    Kevin De Bruyne dostal přihrávku do pokutového území a hledal lépe postaveného Loïse Opendu, ale míče se zmocnili Izraelci.
     
    46
    Jérémy Doku si u lajny převzal přihrávku, ale byl nepříjemně dohrán jedním ze soupeřů. Domácí rozehráli na krátko.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nám nabídl velmi zajímavou podívanou. Belgičané do zápasu vstupovali jako favorité a tuto roli také většinu poločasu, kdy tlačili na svého soupeře, plnili. Izraelci se ale několikrát dostali do rychlého protiútoku, ze kterého hrozili. První branku zápasu vstřelil Kevin De Bruyne, ale záložník Manchesteru City se pak dopustil dvou chyb v rozehrávce u svého vápna a z následující akce padl vyrovnávající gól, který byl nakonec uznán jako vlastní. Do šaten se tedy šlo za stavu 1:1 a my se můžeme těšit, co nám nabídne poločas druhý.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:49.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Na dobře zahraný centr ze standardní situace si naskočil jeden z hráčů Izraele a překonal Koena Casteelse. Byl ale v jednoznačném ofsajdu a gól platit nemohl.
     
    45+1
    Timothy Castagne v první minutě nastavení spáchal faul u postranní lajny a Izraelci budou rozehrávat standardní situaci.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    44
    Domácí Belgičané se probojovali k rohovému kopu, který si vzal na starost Dodi Lukebakio. Centr na přední tyč odvrací první hráč Izraele.
     
    43
    Dodi Lukebakio hledal pasem za obranu Loïse Opendu, ale ten se nacházel v ofsajdu, který pomeznímu rozhodčímu neunikl.
     
    41
    Manor Solomon se objevil na kraji vápna soupeře s míčem na noze a centrem pod sebe našel Oscara Gloukha, který svým pokusem přestřelil branku.
     
    40
    Hráči domácích kombinují okolo vápna soupeře, ale jejich hra nikam nevede. Nakonec byli vyhnáni až k polovině hřiště, kde přišli o balón.
     
    38
    Belgičané jsou jako opařeni a znovu hráči Izraele kombinovali na jejich polovině. Po krátké chvíli ale svěřenci Domenica Tedesca vybojovali autové vhazování a budou se snažit ještě do poločasu odpovědět na branku soupeře.
    36. Timothy CASTAGNE - 1:1
     
    36
    Izrael právě vstřelil branku!
    Reprezentanti Izraele teď po chybách Kevina De Bruyneho trošku zatlačili na obranu Belgie a jejich snažení končí vstřelenou brankou. Po centru z pravé strany se k hlavičce dostal Anan Khalaily, jehož pokus si nešťastně srazil do branky TIMOTHY CASTAGNE. Bez asistence.
     
    35
    Dodi Lukebakio nasadil „jesličky“ svému soupeři a z kraje vápna vystřelil na zadní tyč. Izraelci jeho pokus zablokovali.
     
    34
    K zajímavé střele zpoza šestnáctky se dostal Mohammad Abú Fání, pokus z jeho kopačky skončil vedle pravé tyče. Koen Casteels rozehraje od své branky.
     
    33
    První žlutou kartu zápasu obdržel Mohammad Abú Fání, který se provinil držením svého soupeře.
     
    32
    Vypadalo to na rychlý protiútok Izraele, ale svěřenci Alona Hazana byli zastaveni hned za půlící čárou.
     
    31
    Kevin De Bruyne dostal přihrávku z obranu, ale vůbec s ní nepočítal a za míčem se rozběhl o chvilku později. Balón doklouzal až za brankovou čáru a zpět do hry ho uvede výkopem Yoav Gerafi.
     
    29
    A znovu Jérémy Doku nestihl dlouhý balón na hrací ploše a hosté mají výhodu autového vhazování na své polovině.
     
    28
    Belgickou reprezentaci teď při zakládání útoku postihla nepřesnost a s míčem na svých kopačkách se dopředu dostávají Izraelci.
     
    27
    Pravý halfbek Izraele je zpátky na nohách a vypadá to, že bude schopen pokračovat v zápase.
     
    26
    Na hřišti zůstává po jednom ze soubojů ležet Sagiv Jehezkel a žádá si ošetření, následuje tak krátká pauza.
     
    25
    Dodi Lukebakio se perfektně uvolnil ve středu hřiště a pokusil se brankáře soupeře překonat střelou na zadní tyč. Yoav Gerafi byl ale připravený a předvedl dobrý zákrok.
     
    24
    Znovu dělal problémy obraně Izraele Jérémy Doku. Poslal do vápna přízemní centr, ale tentokrát balón žádného adresáta nenašel.
     
    22
    Izraelci se po inkasovaném gólu na chvilku usadili na polovině soupeře, ale jejich rozehrávku doprovázela nepřesnost a míče se opět zmocnili svěřenci Domenica Tedesca.
    21. Kevin De Bruyne - 1:0
     
    21
    Belgie právě vstřelila branku!
    Jérémy Doku vnikl do vápna z pravé strany a svým přízemním centrem našel KEVINA DE BRUYNEHO přesně na penaltové puntíku. Belgický kapitán pouze nastavil nohu a míč z jeho kopačky skončil pod horní tyčí. Asistence: Jérémy Doku.
     
    18
    Do pokutového území se na druhé straně probíjel aktivní Sagiv Jehezkel, ale narazil na Arthura Theatea, který ho obral o míč.
     
    17
    Domácí teď Izrael hodně zatlačili a posílali to do jejich šestnáctky ze všech směrů. K zakončení se dostal Dodi Lukebakio, který v akrobatické pozici napálil pouze obránce před sebou. Po pár soubojích zůstali ve vápně Izraele ještě ležet dva reprezentanti Belgie, ale oba zákroky byly čisté a penalta z toho určitě nebude.
     
    15
    Sagiv Jehezkel dostal ve vápně soupeře dost prostoru a poslal přízemní centr k penaltovému puntíku. Tam byl úplně volný izraelský kapitán, který ale nepropálil obranný blok.
     
    13
    Oscar Gloukh vystihl přihrávku soupeře a následně ho fauloval Youri Tielemans. Izraelci rozehrají míč pár metrů od poloviny hřiště.
     
    12
    Timothy Castagne se dostal k centru, který byl ale příliš vysoký a bez většího problému se míče zmocnil Yoav Gerafi.
     
    10
    Hráči Belgie vysunuli vysoký presink a jejich soupeři to dělalo obrovské problémy. Nakonec se z tlaku dostali i díky podklouznutí jednoho z reprezentantů Belgie.
     
    9
    O přenesení hry do levé strany se pokusil Arthur Theate, ale Jérémy Doku dlouhý míč z jeho kopačky nezastihl na hrací ploše.
     
    8
    Jérémy Doku poslal z levého křídla do vápna přízemní centr, který odvrátila obrana hostů pouze k Amadou Onanovi a ten vystřelil z první, ale minul branku o několik desítek centimetrů.
     
    6
    Svěřenci Alona Hazana šli do útoku ve velkém počtu a znovu se dostali k zakončení. Zpoza vápna to střelou svou slabší nohou vyzkoušel Sagiv Jehezkel. Jeho střelecký pokus skončil vysoko nad břevvnem.
     
    5
    Velký zmatek ve vápně hostujícího celku, Belgičané se dostali k několika hlavičkám, ale nakonec jim byl odmáván a odpískán ofsajd.
     
    4
    Dodi Lukebakio hledal Kevina De Bruyneho uvnitř šestnáctky, ale jeho přihrávka byla zablokována a první rohový kop rozehraje právě záložník Manchesteru City.
     
    3
    Izraelci do zápasu vstoupili aktivně. První dvě minuty svému soupeři nepůjčili balón, ale Belgie se postupně dostává do tempa a začíná kombinovat na polovině soupeře.
     
    1
    Do prvního zakončení se dostal Anan Khalaily, který z levého křídla vnikl do vápna a přízemní střelou chtěl překvapit Koena Casteelse. Belgický brankář si jeho s pokusem doprostřed branky bez problému poradil.
     
    1
    Do zápasu vstoupili výkopem Izraelci, kteří nastupují v modrobílé kombinaci. Jako domácí tým je uvedena belgická reprezentace a ta zvolila klasickou kombinaci – rudé dresy a černé kraťasy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Michael Oliver přivedl oba celky na hrací plochu. Nyní zazní hymny a po úvodních oficialitách bude vše připravené k výkopu.
     
    Úvodní sestavy:

    Belgie: Casteels – De Cuyper, Theate, Faes, Castagne – Onana, Tielemans – Lukebakio, De Bruyne (C), Doku – Openda.
    Náhradníci: Kaminski, Sels – Bakayoko, Debast, De Ketelaere, Duranville, Engels, Mangala, Meunier, Saelemaekers, Vermeeren, Bornauw.
    Trenér: Domenico Tedesco

    Izrael: Gerafi – Nachmias, Šlomo, Gandelman – Jehezkel, Lavi, Abú Fání, Gropper – Gloukh, Solomon (C) – Khalaily.
    Náhradníci: Kayouf, Niron – Abada, Azulay, Baribo, Biton, David, Feingold, Jaber, Do. Peretz, Revivo, Safouri.
    Trenér: Alon Hazan

    Rozhodčí: Oliver (ENG) – Betts (ENG), Cook (ENG).
     
    Belgie
    Při poslední účasti v Lize národů se v Lize A belgická reprezentace umístila na druhém místě ve skupině, a mezi šestnácti nejlepšími celky tak nechybí ani letos. Svěřenci Domenica Tedesca mají po nepovedeném Euru určitě co napravovat a tato mezinárodní soutěž je dobrou příležitostí. V druhé skupině elitní ligy je kromě Belgie a Izraele ale i Francie s Itálií a Belgičany čeká několik těžkých zápasů. Ve všech utkáních tak budou muset podat stoprocentní výkony, aby v konečném zúčtování figurovali nejhůře na druhém místě zaručujícím čtvrtfinále. V opačném případě by belgickou reprezentaci čekaly boje o setrvání v Lize A.

    Izrael
    Pro hráče Izraele půjde o první účast v Lize A Ligy národů. V sezóně 2022/2023 se mezi elitu probojovali ze tříčlenné skupiny, kde chyběla jedna vyloučená reprezentace, a tak všechna tři mužstva odehrála místo šesti zápasů pouze čtyři. Reprezentanti Izraele uhráli po dvou výhrách a dvou remízách osm bodů a po velmi vyrovnaných zápasech slavili postup. V letošním ročníku to ale budou mít velmi složité, los jim příliš nepřál a ocitli se v jedné z nejtěžších skupin. Jsou považováni za velkého outsidera a bude velmi zajímavé sledovat, jak si proti evropským velikánům povedou.

    Vzájemné zápasy
    Bilance: 4 – 0 – 0

    Obě mužstva se naposledy potkala před devíti lety v kvalifikační skupině o Mistrovství Evropy. Belgická reprezentace ovládla domácí i venkovní zápas, a i díky tomu se na Euro probojovala z prvního místa ve skupině.
     
    Všem příznivcům mezinárodního fotbalu přeji krásný večer, Včera odstartoval nový ročník Ligy národů a já Vás vítám u online reportáže ze zápasu BelgieIzrael. Kvůli bezpečnosti se zápas neodehraje v Belgii, ale na neutrální půdě a bez diváků v Maďarsku na Nagyerdei Stadion.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Tadeáš Zeman

    Góly: 21. De Bruyne (Doku), 48. Tielemans (Openda), 52. De Bruyne (pen.) – 36. Castagne (vla.)

    Karty:   77. De Bruyne (BEL) – 33. Abú Fání (ISR)

    Nepremenená penalta: 56. Openda (BEL), brankár Gerafi zneškodnil


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 17:7. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 10:7.
    Belgicko: Casteels – De Cuyper (64. Debast), Theate, Faes, Castagne – Onana, Tielemans (74. Engels) – Lukebakio (82. Bakayoko), De Bruyne (C), Doku (74. Duranville) – Openda (64. De Ketelaere).
    Náhradníci: Kaminski, Sels – Mangala, Meunier, Saelemaekers, Vermeeren, Bornauw.

    Tréner: Domenico Tedesco

    Izrael: Gerafi – Nachmias, Šlomo, Gandelman (63. Revivo) – Jehezkel, Lavi, Abú Fání (68. Jaber), Gropper (63. David) – Gloukh (63. Do. Peretz), Solomon (C) (80. Biton) – Khalaily.
    Náhradníci: Kayouf, Niron – Abada, Azulay, Baribo, Feingold, Safouri.

    Tréner: Alon Hazan

    Rozhodca: Oliver (ENG) – Betts (ENG), Cook (ENG)