Prešov – Debreceni 3:2 (kon.) | Drážďany – Litvínov 0:5 (kon.)
koniec
Dresdner Eislöwen
0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
HC VERVA Litvínov
cz Sobota 07.09.2024, 18:30 • JOYNEXT Arena, Drážďany • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:47:39)
     
    Je dobojováno. Verva ve třetí třetině přidala ještě jednu branku a zvítězila vysoko 5:2 nad druholigovými Drážďany. Postupují tedy do finále turnaje, které si zahrají zítra proti Düsseldorfu. Dojde tak na konfrontaci české extraligy a německé nejvyšší soutěže. Máme se tedy na co těšit.
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Drážďanští mají stále kotouč v držení a ještě se pokusili ohrozit Šimona Zajíčka, který ale znovu zakročil a nepustil ani tuto střelu za svá záda.
     
    59:14
    Domácí se ještě snažili o čestný úspěch, ale proti byla obrana Litvínova, které je vůbec nepustila k ohrožení brankáře Šimona Zajíčka.
     
    58:50
    Oba týmy už hrají v plném počtu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:22
    Niklas Postel se předvedl pěknou pohotovou střelou kousek od modré čáry, ale ta nedošla až k Zajíčkovi. Ten tak mohl být v klidu.
     
    56:50
    Nevyužijí, protože byl vyloučen David Kaše za sekání a uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách. Vhazuje se v pásmu Litvínova, po pravé ruce Šimona Zajíčka.
     
    56:50
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    David Kaše – 2 min., sekání.
     
    56:46
    Hosté mají k dispozici další přesilovou hru, dnes už tři využili, budou počtvrté v početní výhodě úspěšní?
     
    56:17
    Vyloučení v týmu Dresdner Eislöwen:
    David Suvanto – 2 min., podrážení.
     
    55:08
    Nahozený kotouč do středního pásma, za kterým se hnal Petr Koblasa, už je v útočné třetině a domácí se tak musejí znovu bránit.
     
    54:01
    Další slibná akce hostů, ale zabrzdilo je postavení mimo hru a ta je vrácena zpět do neutrální zóny, kde se za malý okamžik bude vhazovat.
     
    53:08
    Petr Koblasa se snažil projít skrze obranu Drážďan do akce, ale obrana mu to nedovolila. Hned na to domácí hráči otáčejí hru před Šimona Zajíčka.
     
    52:03
    Domácí se znovu marně snažili dobývat branku Šimona Zajíčka, ten znovu brankoviště zavřel a nedovolil soupeři, aby mu sebral čisté konto.
    50:42 Petr KOBLASA - 0:5
     
    50:42
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Další využitá přesilová hra a je to 5:0 pro Litvínov. Matúš Sukel' nabil kotouč do prostoru mezi kruhy, kde se do pořádné rány opřel PETR KOBLASA a propálil bezmocného Janicka Schwendenera – 0:5. Asistence: Matúš Sukel' a Michal Gut.
     
    50:34
    Hosté se dlouho drželi v pásmu Drážďan, ale znovu se neprosadili v přesilové hře. Domácí gólman zavřel brankoviště.
     
    49:57
    Chemici se usadili v pásmu soupeře a roztočili kolotoč před klecí domácích. Vše pak jistil pozorným zákrokem Janick Schwendener.
     
    48:54
    Nyní to bude Litvínov, kdo si zahraje početní výhodu při vyloučení Mitche Walla za podrážení.
     
    48:54
    Vyloučení v týmu Dresdner Eislöwen:
    Mitch Wall – 2 min., podrážení.
     
    48:44
    Litvínov je v plném počtu.
     
    48:16
    Znovu pozorná obrana Vervy dostala kotouč do své moci a puk znovu opouští třetinu Litvínova a tohle oslabení už hosté zřejmě opět zvládnou bez úhony.
     
    47:17
    Hosté zachytili rozehrávku Drážďan ve svém pásmu a okamžitě posílají puk před branku Janicka Schwendenera. Tím hned na začátku oslabení šetří cenné vteřinky.
     
    46:44
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Jared McIsaac – 2 min., krosček.
     
    46:44
    Domácí jsou před hostující brankou čím dál více drzejší a snaží se o první svůj gól. Ovšem zatím se jim to nedaří.
     
    46:17
    Bruno Riedl se protlačil skrze obranu Litvínova a uháněl do zakončení před Šimonem Zajíčkem. Ten poté vytasil další přesný zákrok a i nyní své čisté konto udržel.
     
    45:57
    Po zásahu brankáře Janicka Schwendenera se opět strhla menší potyčka mezi oběma soupeři. Tentokráte se ale vše obešlo bez vyloučení a pomohla domluva sudích.
     
    44:57
    Litvínovští za vlastní brankou nepustili soupeři puk a hned vytáhli hru znovu až před klec Janicka Schwendenera, ten ale nemusel zasahovat.
     
    43:29
    Sebastian Gorčík se prodral skrze obranu Litvínova a zakončil v těsné blízkosti Šimona Zajíčka, ten znovu pokus svého krajana pochytal.
     
    42:52
    Litvínov je v plném počtu.
     
    42:09
    A další výhoz hostů až před domácí klec, Verva tak pošetřila další cenné vteřiny z oslabení.
     
    41:25
    Po další střele soupeře vyhazují chemici kotouč až před branku Janicka Schwendenera.
     
    40:57
    Hned na začátku domácí přesilové hry vystřelil nebezpečně Niklas Postel, jeho ránu z pravého kruhu kryje Šimon Zajíček a hned na to zastavuje hru.
     
    40:52
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Nicolas Hlava – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    40:19
    Filip Sandberg hned na úvod třetí třetiny pálil z pravého kruhu a jeho prudká rána byla zastavena Janickem Schwendenerem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:11.
     
    Také druhá třetina je u konce a povedla se opět lépe Severočechům. Ve dvaadvacáté minutě využil přesilovou hru Filip Sandberg a Verva vedla 2:0. V polovině zápasu pak dostal parádní pas Matěj Maštalířský, jehož střela z pravého kruhu pak skončila v síti. Na 4:0 pak zvyšoval o chvilku později Matúš Sukel'. Ten zachytil kotouč u modré čáry a v samostatném úniku pak propálil Janicka Schwendenera.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Adam Polášek si připsal další dobrý obranný zákrok po zakončení Ricarda Hendreschkeho a Šimon Zajíček tak nemusel zasahovat.
     
    39:23
    Filip Sandberg zachytil kotouč na hraně útočné modré čáry a pak se dostal k pravému kruhu, kde z otočky vystřelil, ale jeho střelecký pokus neměl takovou razanci, aby ohrozil Janicka Schwendenera.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:38
    Janick Schwendener zachytil nahození Michala Guta a před dotěrnými hosty pak raději přerušil hru. Ta je zastavena a bude se vhazovat po pravé ruce drážďanského brankáře.
     
    37:31
    Šimon Zajíček vyhlásil stupeň nebezpečí před jeho svatyní, nakonec pak zakročil proti jedovce Drewa LeBlanca a udržel čisté konto. Na druhé straně po střele Michala Guta zvonila tyč Schwendenerovy branky!
     
    36:04
    Petr Koblasa dostal přihrávku na pravou stranu a utaženou střelou pak vystrašil brankáře Schwendenera, který ale zasáhl betonem.
     
    35:43
    Mezi kruhy si to se střelou přispěchal Ondřej Kaše, jeho rána ale byla zblokována a skončila vysoko nad brankou Janicka Schwendenera.
     
    35:28
    Oba celky už hrají v plném počtu.
     
    34:19
    Postavení mimo hru na litvínovské straně a hra je vykázána do středního pásma, kde se za chvíli bude vhazovat.
     
    33:45
    Hraje se ve čtyřech hráčích na obou stranách, do akce se hnali hosté, ale v rozletu je zastavila obrana Drážďan, která pak vytahuje hru před branku Šimona Zajíčka.
     
    33:28
    Vyloučení v týmu Dresdner Eislöwen:
    Oliver Granz – 2 min., držení.
     
    32:53
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Vít Beran – 2 min., držení.
    32:27 Matúš SUKEL' - 0:4
     
    32:27
    Litvínov právě vstřelil branku!
    No a je to už 4:0 pro Vervu! U modré čáry ve vlastním obranném pásmu zachytil puk MATÚŠ SUKEL' a uháněl s ním až do těsné blízkosti Janicka Schwendenera, kterého pak tváří v tvář prostřelil – 0:4. Bez asistence.
     
    31:35
    Jsme za polovinou řádné hrací doby a hosté drží tříbrankový náskok. A teď se znovu nacházejí v domácím teritoriu a hrozí před Schwendenerem.
    29:30 Matěj MAŠTALÍŘSKÝ - 0:3
     
    29:30
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté utekli před domácí klec, Marek Baránek si šikovně počkal na levé straně, až mu přijede na tu pravou MATĚJ MAŠTALÍŘSKÝ a naservíroval mu přihrávku jak na zlatém podnose. Druhý jmenovaný pak jedovkou nedal domácímu brankáři šanci – 0:3. Asistence: Marek Baránek.
     
    28:48
    Na druhé straně pak v závaru před Šimonem Zajíčkem neuspěli domácí, když pohotovou střelu Matěje Mrázka zastavil jeden z beků hostů.
     
    27:59
    Kevin Czuczman od modré čáry chtěl posunout puk směrem k domácí brance, ovšem tam nebyl nikdo, kdo by jeho nahození tečoval.
     
    27:19
    Chemici jsou v plném počtu.
     
    27:10
    Nyní čelili hosté tlaku domácího celku, ale dokázali se z něho opět vymanit a touš je ve středním pásmu. Tohle oslabení Litvínov už zvládne bez úhony.
     
    26:16
    Drážďanští se usadili v pásmu Litvínova a rozjeli první přesilovkovou akci. Ovšem beci chemiků se dostali na kotouč a ten rychle poslali až před domácí klec.
     
    25:19
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Matěj Pekař – 2 min., držení.
     
    24:42
    Obrana domácích si počíhala na další souhru litvínovského celku, který se snažil před Janickem Schwendenerem o další branku, ale nakonec z toho nic nebylo.
     
    22:30
    Vhazovalo se před domácí brankou, hned na to vytáhli hru do útočného pásma drážďanští Eislöven, ale jejich pokus z hole Niklase Postela končí jen na betonu Šimona Zajíčka.
    21:33 Filip SANDBERG - 0:2
     
    21:33
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Další využitá přesilová hra chemiků a ti jdou do dvoubrankového náskoku. U tyče se dobře postavil FILIP SANDBERG, který do sítě sklepl pokus Jareda McIsaaca – 0:2. Asistence: Jared McIsaac a Ondřej Kaše.
     
    21:03
    Vyloučení v týmu Dresdner Eislöwen:
    Drew LeBlanc – 2 min., podrážení.
     
    20:23
    Litvínovští se hned na začátku druhé třetiny dostali do útočné akce, ale zakončení Nicolase Hlavy pokryl Janick Schwendener.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:21.
     
    První třetina je minulostí a byla celkem svižná. O první branku zápasu se postarali chemici, kteří v osmé minutě využili přesilovou hru díky dorážce Nicolase Hlavy a na kotouč pak Schwendener nedosáhl. Aktivita hostů stoupala a na řadu přišly další šance, které už ale nebyly využity. I domácí byli nebezpeční před brankou Litvínova. Jednu velkou šanci zlikvidoval Zajíček po jedovce Matěje Mrázka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Dresdner Eislöwen:
    Niklas Postel – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    František Gajdoš – 2 min., hrubost.
     
    19:57
    Tři vteřiny před vypršením první periody se strhla další potyčka, tentokráte před brankou Litvínova, bude se tak opět vylučovat.
     
    19:19
    Jedovka Davida Suvanta z pravého kruhu zaměstnala beton Šimona Zajíčka. Ten tak dalším zákrokem podržel Litvínov a nedovolil, aby soupeř vyrovnal.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:30
    Kevin Czuczman napřáhl ke střele od modré čáry a jeho prudká rána letěla až na branku domácích, kde se s dalším zákrokem prezentoval Janick Schwendener.
     
    18:04
    Litvínov se ubránil a už je v plném počtu.
     
    17:33
    V oslabení hosté vytáhli hru do útočného pásma a tam donutili Schwendenera k dalšímu zákroku a přerušení hry. Vhazuje se po pravé ruce brankáře Drážďan.
     
    17:06
    Drážďanští nyní zakončili po střele Johana Porsbergera, ale Šimonu Zajíčkovi pomohla pozorná obrana a ta dostala puk do bezpečné vzdálenosti od jeho brány.
     
    16:40
    Nakonec je z toho litvínovské oslabení, na straně Severočechů byli totiž vyloučeni dva hráči, na té domácí pak jeden.
     
    16:04
    Vyloučení v týmu Dresdner Eislöwen:
    Travis Turnbull – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Adam Polášek – 2 min., hrubost,
    Nicolas Hlava – 2 min., hrubost.
     
    16:04
    Nadvakrát zakončoval před domácí brankou Nicolas Hlava, domácí ale po zákroku brankáře Schwendenera začali potyčku před jeho klecí a uvidíme, zda se bude vylučovat.
     
    15:15
    Petr Koblasa hledal přihrávkou od pravého hrazení na levé straně volného Matúše Sukel'a, ale druhého jmenovaného dokonale pohlídala drážďanská obrana.
     
    14:19
    Michal Gut dostal puk na svoji hůl, ale raději ho zatáhl zpět do obranného pásma, protože Verva střídala. Až nyní pak zakládají hosté další útočnou akci.
     
    13:12
    Po pravém křídle ujel všem Martin Havelka, ale následně pak se mu nepovedlo zakončit, protože zakročil Oliver Granz, který pomohl svému brankáři Schwendenerovi a ten nemusel zasahovat.
     
    12:39
    Oslabení tentokráte domácí zvládli a už jsou v plném počtu.
     
    11:54
    Další snaha hostů, kteří se už tlačili do zakončení, jenže uslyšeli hvizd jednoho z postranních sudích a je přerušeno. Tuhle akci pokazilo postavení mimo hru a ta je vykázána zpět do středního pásma.
     
    11:15
    Matěj Maštalířský na hraně levého kruhu vystřelil, jeho pokus pak končí na obraně soupeře, který se záhy osvobozuje vyhozením puku až před branku Šimona Zajíčka.
     
    10:39
    Vyloučení v týmu Dresdner Eislöwen:
    Oliver Granz – 2 min., sekání.
     
    10:39
    Hra je přerušena, bude se vylučovat a znovu na domácí straně. Vervu tak čeká další přesilová hra, bude z toho gól číslo dva?
     
    09:53
    Aktivita hostů pokračuje, zblízka se pokusil zakončit David Kaše po přihrávce od svého bratra Ondřeje, ale jeho ránu kryje pozorný brankář Janick Schwendener.
    07:44 Nicolas HLAVA - 0:1
     
    07:44
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Přesilová hra je využita a Severočeši se ujímají v Drážďanech vedení. Mezi kruhy pálil tvrdě Filip Sandberg, ale puk byl sražen jen na levou stranu, kde byl na přesnou důraznou dorážku připraven NICOLAS HLAVA a rozvlnil síť za zády Schwendenera – 0:1. Asistence: Filip Sandberg.
     
    07:15
    Hosté mají k dispozici přesilovou hru a už se usadili v pásmu Eislöwenu. Nyní u své tyče kryl střelu Schwendener.
     
    06:43
    Vyloučení v týmu Dresdner Eislöwen:
    Sebastian Gorčík – 2 min., vysoká hůl.
     
    06:06
    Nyní zase operovali před drážďanskou brankou Litvínovští, i Janick Schwendener byl ale pozorný a pokus soupeře lapil.
    05:00 Matěj Mrázek ve velké šanci Drážďan
     
    05:00
    Obrovská šance domácích. Tváří v tvář Šimonu Zajíčkovi střílel Matěj Mrázek, na svého krajana mezi třemi litvínovskými tyčemi ale nevyzrál. Zajíček vytasil přesný zákrok a Vervu podržel!
     
    04:28
    V pásmu Drážďan nebezpečně dotírali hosté, Severočeši ale zblízka na Janicka Schwendenera nevyzráli.
     
    03:06
    Rozehrávku soupeře napadl Matúš Sukel', který hned rozehrál akci a po ní pálil Petr Koblasa, jeho střelecký pokus ale zastavila obrana Drážďan a domácí pak otáčejí hru, a to velmi rychle.
     
    02:28
    Zakázané uvolnění Litvínova, hra se stěhuje zpět před klec Šimona Zajíčka. Ten opět hru zastavil a tentokráte bude buly vhozeno po jeho pravici.
     
    01:42
    Mezi kruhy dostal přihrávku Nicolas Hlava a jeho táhlá střela skončila na pozorném Janicku Schwendenerovi.
     
    00:48
    Šimon Zajíček hned musel zasahovat proti střele Travise Turnbulla, který na něho pálil z pravého kruhu. Hra je přerušana, buly po jeho levé ruce.
     
    00:11
    U puku jsou domácí hráči a ač byli tísněni obranou Litvínova, vytáhli hru do útočného pásma. Ale tam hned díky Františku Gajdošovi přišli o kotouč.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Dresdner Eislöwen: Schwendener (aus Der Birken) – Uppleger, Suvanto, N. Schindler, Granz, Riedl, Hammond, Pischoff, Krüger – Porsberger, Postel, Gorčík – Turnbull, LeBlanc, Fox – Mrázek, Wahl, Yogan – Hendreschke, S. Schindler, Drews
    Trenér: Niklas Sundblad

    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Tomek) – Polášek, Baránek, McIsaac, Gajdoš, Zeman, Czuczman, Beran – Sandberg, Sukel', Koblasa – O. Kaše, D. Kaše, Hlava – Pekař, Gut, Maštalířský – Havelka, Jícha, Jurčík
    Trenér: Karel Mlejnek

    Rozhodčí: Klein, Hoppe – Höfer, Lindner.
     
    HC VERVA Litvínov

    To hosté z Litvínova na svém kontě mají šest přátelských duelů. Čtyři na české půdě, dva poté v zahraničí, konkrétně ve Švýcarsku. Ze čtyř domácích duelů hned třikrát zvítězili, dvakrát nad Libercem a jednou pak nad Karlovými Vary. Jednu prohru si pak připsali znovu v utkání s karlovarskou Energií. Ve Švýcarsku vyzvali nejprve Ambri-Piottu, ta, ač prohrávala, dokázala zápas otočit na svou stranu a nakonec nad Litvínovem vyhrála 6:2. Nad síly Litvínova byl následně i Kloten, který zvítězil těsně 3:2. Jak si povedou Litvínovští v dalším zahraničním duelu?
     
    Dresdner Eislöwen

    Drážďanští hokejisté, kteří hrají druhou německou ligu, mají za sebou tři přípravné duely, ve kterých jednou vyhráli a dvakrát pak prohráli. Nejprve zvítězili po výsledku 4:1 nad Regensburgem. Poté vyzvali celek z nejvyšší německé soutěže, a sice Ingolstadt. Ten na svém ledě potvrdil roli favorita a vyhrál 4:2. Naposledy pak Drážďany prohrály 0:2 s týmem Kassel Huskies. Dnes by v domácím prostředí rádi vyhráli, síly změří se severočeským týmem z Podkrušnohoří, a sice s Vervou Litvínov.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům hokeje. Pomalu začíná vrcholit příprava na novou sezónu a přátelské zápasy tak pomalu začnou končit. Dnes se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy Dresdner Eislöwen a HC VERVA Litvínov na turnaji v německých Drážďanech.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 8. Hlava (Sandberg), 22. Sandberg (McIsaac, O. Kaše), 30. Maštalířský (Baránek), 33. Sukel', 51. Koblasa (Sukel', Gut)


    Dresdner Eislöwen: Schwendener (aus Der Birken) – Uppleger, Suvanto, N. Schindler, Granz, Riedl, Hammond, Pischoff, Krüger – Porsberger, Postel, Gorčík – Turnbull, LeBlanc, Fox – Mrázek, Wahl, Yogan – Hendreschke, S. Schindler, Drews
    Tréner: Niklas Sundblad

    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Tomek) – Polášek, Baránek, McIsaac, Gajdoš, Zeman, Czuczman, Beran – Sandberg, Sukel', Koblasa – O. Kaše, D. Kaše, Hlava – Pekař, Gut, Maštalířský – Havelka, Jícha, Jurčík
    Tréner: Karel Mlejnek

    Rozhodca: Klein, Hoppe – Höfer, Lindner