Växjö – Sheffield 2:3 (po pr.) | Ilves – Zürich 1:4 (kon.) | Storhamar – Fribourg 1:0 (2:0 po s.n.)
Pardubice – Tappara 5:1 (kon.) | Osvienčim – Eisbären 1:4 (kon.) | Sparta Praha – SAPA Fehérvár 5:2 (kon.)
koniec
HC Sparta Praha
5:2 (0:1, 1:1, 4:0)
Fehérvár AV19
cz Sobota 07.09.2024, 18:30 • O2 arena, Praha • Liga majstrov • 2. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Kosmetická úprava skóre, těsně před koncem zápasu gól do prázdné branky zapisuje MICHAL ŘEPÍK. Bez asistence.
     
    59:47
    Erdély se ke kotouči dostal přímo před Kořenářem a jen těsně z otočky netrefil prostor u levé tyčky!
     
    58:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    TOMÁŠ HYKA obdržel kotouč od Sobotky na útočné modré čáře a zavezl jej do nikým nehlídané branky, velmi pravděpodobně tak zpečetil sparťanské vítězství. Asistence: Vladimír Sobotka, Miroslav Forman.
     
    58:03
    Hosté pokoušejí risk v podobě hry v šesti hráčích v poli bez brankáře!
     
    41:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané využívají přesilovou hru pět na tři podruhé a poprvé v zápase se tak ocitají ve vedení! Neomylnou teč Krejčíkovy střely od modré čáry předvedl TOMÁŠ HYKA, který si tak připsal první soutěžní zásah ve Spartě. Asistence: Jakub Krejčík, Michal Řepík.
     
    40:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno! Kemiläinen od modré čáry nabil na střelu z první na vrchol pravého kruhu FILIPU CHLAPÍKOVI, jeho následný projektil zaplaval neomylně k levé tyčce branky. Asistence: Valtteri Kemiläinen, Michal Řepík.
     
    39:59
    Vyloučení v týmu Fehérvár AV19:
    Joel Messner – 2 min., držení,
    Christopher Brown – 2 min., nesportovní chování.
     
    35:36
    Fehérvár právě vstřelil branku!
    Hosté opět ve vedení! V rámci přečíslení vyslal do Hári do samostatného úniku ANŽEHO KURALTA, který bezchybnou kličkou položil a následně také překonal Kořenáře. Asistence: János Hári.
     
    31:06
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané využívají přesilovou hru a vyrovnávají! Střelu Jakuba Krejčíka od modré čáry tečoval KRYŠTOF HRABÍK do levého horního růžku branky nechytatelně pro Reijolu. Asistence: Jakub Krejčík, Pavel Kousal.
     
    30:33
    Hyka se ocitl zcela sám před Reijolou, po jeho kličce už to vypadalo, že brankáře Fehérváru již překoná, to se však po neuvěřitelném zákroku lapačkou nekonalo!
     
    29:33
    Vyloučení v týmu Fehérvár AV19:
    Gergő Ambrus – 2 min., podrážení.
     
    26:45
    Sparťané kupí jednu velkou šanci za druhou, v situaci dva na jednoho vyzval ke skórování Hyka Řepíka, zkušený útočník však před odkrytou brankou soupeře promáchl!
     
    25:44
    Vyloučení v týmu Fehérvár AV19:
    Joel Messner – 2 min., sekání.
     
    24:15
    Další šance pro Hyku, tentokrát si s kotoučem na holi sjel z pravého křídla před branku a jen těsně zakončením minul pravou tyčku!
     
    20:42
    Střelu Kemiläinena od modré čáry vyrazil Reijola pouze na Hyku, jeho následné zakončení tak musel pohotově vyrazit pravým betonem.
     
    18:30
    K odražené střele od modré čáry se dostal těsně před brankou Kořenáře Berger a jen těsně minul odkrytý prostor u pravé tyčky!
     
    16:38
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Michal Moravčík – 2 min., držení.
     
    15:33
    Fehérvár právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do zcela zaslouženého vedení! Stejná spolupráce tentokrát již zafungovala, Atkinsonovo přízemní nahození od modré čáry ukořistil těsně před Kořenářem ANŽE KURALT a neohroženě kotouč zasunul do již zcela odkryté branky. Asistence: Josh Atkinson.
     
    13:30
    Další tutová příležitost pro outsidera z Maďarska! Střelu Atkinsona od modré čáry zpracoval před Kořenářem Kuralt a kotouč mu zasunul přímo mezi betony, brankář Sparty měl co dělat, aby jej udržel před brankovou čárou.
     
    09:20
    Obrovská šance pro hosty! Berger z pravého křídla poslal kotouč před branku na zcela osamoceného Kulmalu, tomu se však kotouč zamotal mezi bruslema a celou nadějnou akci tak nezakončil.
     
    06:46
    Vyloučení v týmu Fehérvár AV19:
    Kristóf Németh – 2 min., hákování.
     
    01:38
    První zajímavější příležitost zápasu pro hosty, Berger zpoza branky nalezl v pravém kruhu připraveného Terbócse, proti jehož střele z první Kořenář muse bleskově tasit pravý beton.

    Jakub Houžvička

    Góly a asistencie: 32. Hrabík (Krejčík, Kousal), 41. Chlapík (Kemiläinen, Řepík), 42. Hyka (Krejčík, Řepík), 59. Hyka (Sobotka, Forman), 60. Řepík – 16. Kuralt (Atkinson), 36. Kuralt (Hári)


    HC Sparta Praha: Kořenář (Volevecký) – Moravčík, Kemiläinen, Tomov, Irving, Krejčík, Mikliš, Tůma – Hyka, Sobotka, Řepík – D. Vitouch, Horák, Chlapík – Forman, Najman, Kousal – K. Hrabík, O. Hrabík, M. Vitouch.
    Tréner: Pavel Gross

    Fehérvár AV19: Reijola (Horvath) – Gaunce, Štajnoch, Stipsicz, Messner, Csollak, Atkinson – Ambrus, Hari, Kuralt – Erdely, Bartalis, Brown – Kulmala, Berger, Terbocs – Magosi, Nemeth, Mihaly.
    Tréner: David Kiss

    Rozhodca: Jeřábek, Květoň – Rampír, Šimánek