Košice – Lipt. Mikuláš 2:3 (0:2 po s.n.) | Poprad – Michalovce 3:5 (kon.)
koniec
HK Poprad
3:5 (1:1, 2:2, 0:2)
HK DUKLA Ingema Michalovce
Sobota 07.09.2024, 19:00 • Zimný štadión Poprad • Tatranský pohár
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní 3. zápasu na 77. ročníku Tatranského pohára v Poprade medzi Popradom a Michalovcami.

    HK Poprad


    Domáci hokejisti potešili priaznivcov. V piatok večer nastúpili proti Liptovskému Mikulášu, ktorému nepustili žiadne body. Góly Ligasa, O´Learyho, Coskeyho, Giľáka, Centazza a Markusa Suchého zabezpečil rezultát 6:2.

    HK DUKLA Ingema Michalovce

    Zemplínske líšky pred turnajom si poradili s Trebišovom 7:2, ale pod Tatrami nenašli recept na Košice. S jedným gólom sa iba ťažko vyhráva. Do košickej bránky sa trafil len útočník Patrik Svitana.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Belányi – Kotvan, Ligas, Bourque, Turan, Fereta, Sluka, Čajkovič – Török, Suchý, Coskey – Žitný, O´Leary, Calof – A. Nauš, Šiška, Giľák – Kundrik, Marek, Šotek – Murín.

    Tréner: Todd Bjorkstrand.

    HK DUKLA Ingema Michalovce: Junca – Meliško, Drgoň, Slováček, Bodák, Cibák, Marcinko, M. Pišoja, Semaňák – Krastenbergs, Rönni, Daugavinš – Fominych, P. Svitana, Valach – Vašaš, Solenský, Kabáč – Hajnik, Gabriel, Fedor – A. Varga.

    Tréner: Tomek Valtonen.

    Rozhodca: Smrek, Tornay – Uličný, Beniač.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:54
    Brankár Junca mal už dva po sebe idúce zákroky. V oboch prípadoch dostal popradskú strelu do vyrážačky.
     
    01:30
    Michal Kabáč si vypracoval dobrú šancu na otvárací gól! Bývalému spoluhráčovi Belányim posielal zakončenie k vzdialenejšej tyčke, ale bez gólového efektu!
     
    02:51
    Michalovčania zaznamenali nepresnú prihrávku z vlastnej obrannej tretiny. Kapitán Daugavinš korčuľoval za pukom, ale nezabránil zakázanému uvoľneniu.
     
    03:13
    Poprad dal gól! Popradčania vážnejšie zaútočili a prináša im to prvý presný zásah. Juncov zákrok dostal puk na hokejku ROMANA ŽITNÉHO, ktorý prudko vypálil a už sa to nedalo zvrátiť. Asistencie: Michael O´Leary a Andrew Calof.
     
    04:09
    Turan nezvládol prihrávku po mantineli smerom na ľavé krídlo. Dukla nastreľovala od červenej čiary.
     
    05:17
    Calof poslal na zadný mantinel zabojovať O´Learyho, ktorý natrafil na náročného súpera. Tým bol obranca Ján Marcinko.
     
    05:59
    Vylúčenie v tíme HK Poprad:
    Bourque – 2+2, nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    06:47
    Daugavinš so Svitanom hľadali spôsob na ohrozenie Belányiho, ale teraz im to nevyšlo. Podarilo sa to Drgoňovi, ktorého projektil mal slušnú rýchlosť, ale puk neskončil v sieti.
     
    07:52
    Bodák jednoducho po ľade posunul puk na Solenského. Michalovský mladík bez prípravy skúsil uspieť, no gólovej radosti sa nedočkal.
     
    08:20
    Slováček poslal prihrávku Bodákovi do výhodnejšej pozície. Za Popradčanov hral s veľkou dávkou obetavosti Fereta, ktorý zrazil pokus.
     
    08:57
    Calof natiahol solídnu porciu sekúnd v prospech kamzíkov. A to ešte pri štipke šťastia mohol podkúriť Juncovi, no tomu pomohol jeden z obrancov.
     
    09:29
    Postavenie mimo hry Michaloviec. Kabáč viedol Duklu do útočnej tretiny, ale rýchlejšie tam bol Samuel Solenský. Buly v strednom pásme.
     
    09:59
    Poprad hrá s piatimi hráčmi.
     
    Reklamná prestávka.
     
    10:19
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Slováček – 2 min., krosček.
     
    11:07
    Kotvan prehodil puk cez hokejku Daugavinša na Žitného. Strelcovi prvého gólu sa naskytla možnosť vystreliť, ale ešte pripojil Calofa. Toto rozhodnutie ale nebolo najlepšie.
     
    11:20
    Vylúčenie v tíme HK Poprad:
    O´Leary – 2 min., krosček.

    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Meliško – 2 min., sekanie.
     
    12:08
    Popradský tlak do michalovskej bránky. Suchý však neskóroval a ešte vo väčšej šanci zlyhal Giľák. Michalovčanom výraznou mierou teraz pomohol Cibák s Kabáčom.
     
    12:19
    Michalovce hrajú so štyrmi hráčmi.
     
    12:35
    Vylúčenie v tíme HK Poprad:
    Kundrik – 2 min., podrazenie.
     
    13:30
    Drgoň presunul puk k Svitanovi. Skúsený slovenský útočník sa pripomenul svojou tradičnou strelou z ľavého kruhu, ale nezarmútil domáce publikum.
     
    14:01
    Poprad hrá so štyrmi hráčmi. Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.
     
    14:01
    Vylúčenie v tíme HK Poprad:
    Török – 2 min., vrazenie na mantinel.
     
    14:35
    Poprad hrá so štyrmi hráčmi.
     
    15:07
    Dukla Michalovce dala gól! Zemplínčania boli nepresvedčiví v presilovkách, ale teraz jednu zaslúžene využili. Všetkému predchádzal skvelý prehľad Daugavinša, keď našiel DANIILA FOMINYCHA, ktorý nedal šancu Belányimu zakončením hore. Asistencie: Kaspars Daugavinš a Adam Drgoň.
     
    16:07
    Belányi odpratal puk spred bránky. Fereta hneď myslel vpredu na Romana Žitného, no Poprad sa teraz podpísal pod celkom lacné zakázané uvoľnenie.
     
    17:27
    Rýchly útok Michaloviec. Ten bol čisto v slovenskom znení. Kabáč smeroval pred bránku vyčkávať na teč, ale Solenský túžil po góle, ktorý mu zákrokom lapačkou vzal Belányi.
     
    17:53
    V tejto chvíli zasahoval aj michalovský muž Junca. Šiška mu šiel cloniť, no francúzsky reprezentant už zvieral v lapačke pokus Aurela Nauša.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:12
    Renars Krastenbergs skúšal šťastie z náročného uhla. Belányi sa natlačil na bližšiu žŕdku a zneškodnil snahu lotyšského útočníka.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Vydarený štart mali Popradčania, keď sa presadil Roman Žitný. Michalovce však slávili úspech počas početnej výhody. Belányiho sieť rozvlnil Daniil Fominych.
     
    Druhá tretina sa začne o 19:48.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:51
    Daugavinš umožnil spoluhráčom vstup do pásma. Následne jeho nahodenie rukavicou stlmil Kotvan a po ňom zakryl puk Belányi.
     
    21:23
    Poprad dal gól! Ukážková spolupráca na strane Popradu. COLE COSKEY prakticky strieľal do prázdnej bránky. Prihrávka Töröka bola famózna. Asistencia: Tomáš Török.
     
    22:31
    Komplikované zákroky Filipa Belányiho! S ťažkosťami chytal puk do lapačky, ktorý aj tak nezískal! Michalovce to nezúročili!
     
    23:34
    Juraj Šiška sa zmocnil puku v stredovom kruhu. Na pravej strane útočného pásma si vytvoril priestor, ale zakončiť to mohol len bekhendom. Junca bol teraz stopercentný.
     
    24:10
    Belányi v tomto okamihu zachytil pokus Michaloviec. Popradského brankára preveril Martin Bodák, ktorého strely majú potrebnú kvalitu.
     
    24:43
    Junca vytlačil puk chráničmi, ale len na domáceho Kotvana. Skúsený obranca sa oprel do strely bez prípravy, no minul svoj cieľ.
     
    25:11
    Vylúčenie v tíme HK Poprad:
    hráčska lavica Poprad – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.
     
    25:51
    Svitana hodil puk do ľavého rohu svojim spoluhráčom. Popradčania boli v presile a príchod Marcinka nič neznamenal. Dukla opúšťa tretinu.
     
    26:33
    Filip Belányi s pukom vo svojej moci. Následná aktivita Kabáča bola zbytočná. Svojho brankára si chránil Fereta.
     
    27:06
    O´Leary bol v správnom čase na správnom mieste. Medzi vlastnými kruhmi ukoristil prihrávku protihráča. Domáci toto oslabenie už prežijú.
     
    27:11
    Poprad hrá s piatimi hráčmi.
     
    28:35
    Vargova rýchlosť nestačila na to, aby sa presadil po pravom krídle. Michalovského útočníka odstavil Fereta.
     
    29:54
    Vylúčenie v tíme HK Poprad:
    Šiška – 2 min., podrazenie.
     
    30:18
    Belányi ostal na prvej žŕdke, keďže sledoval Rönniho. Fínsky mladík s pošramotenou povesťou však neprekonal popradského ochrancu svätyne.
     
    31:08
    A Belányi aj teraz pomohol popradskému kolektívu. Prerušená hra, ale presilová hra Dukly ešte bude pokračovať. Ak sa nič nestane, tak 46 sekúnd.
     
    31:33
    Dukla Michalovce dala gól! Zemplínčania stihli potrestať previnenie Juraja Šišku. Kto iný, ak nie PATRIK SVITANA nekompromisne zakončil na opačnú žŕdku Belányiho. 36-ročný Popradčan je teda úspešný aj v stretnutí s rodným klubom. Asistencie: Adam Drgoň a Kaspars Daugavinš.
     
    Reklamná prestávka.
     
    33:20
    Vylúčenie v tíme HK Poprad:
    Sluka – 2 min., krosček.
     
    33:30
    Dukla Michalovce dala gól! Ku Kabáčovi neskoro pristúpil Kotvan. Hosťujúci hráč sa stihol obtočiť a pre SAMUELA SOLENSKÉHO nebol vôbec žiadny problém zblízka poslať strelu do odkrytej bránky. Asistencie: Topi Rönni a Michal Kabáč.
     
    34:58
    Poprad si vybojoval vhadzovanie pred Julianom Juncom. Puk sa ocitol na ochrannej sieti.
     
    36:04
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Krastenbergs – 2 min., hákovanie.
     
    36:55
    Poprad dal gól! Šťastný gól Popradu, ktorý sa však počíta. Kotvan zluftoval v ľavom kruhu a ANDREW CALOF viac-menej len tak vystrelil a Junca prekvapený našiel puk za chrbtom. Asistencie: Oldrich Kotvan a Michael O´Leary.
     
    38:27
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Bodák – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:26
    Nauš nemal úplne stopercentnú strelu, pretože svojou hokejkou zaúradoval obranca Cibák. Brankár Junca s pukom v lapačke.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Štvorgólovú porciu priniesla druhá tretina. Michalovce už vyhrávali, ale Popradčania zvládli vyrovnať. Kamzíci sa budú môcť dostať opätovne do vedenia, ak využijú zvyšnú presilovku začiatkom tretej časti.
     
    Tretia tretina sa začne o 20:37.
     
    Dnešný zápas sleduje 952 divákov.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:21
    Kotvan s presným nahodením od modrej čiary. Zálusk na presný zásah si robil Šiška, ale Junca rýchlejšie reagoval.
     
    40:27
    Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.
     
    41:22
    Domácim hokejistom odpískali postavenie mimo hry. Hra sa rozbehne zo strednej tretiny.
     
    42:04
    Dukla Michalovce dala gól! O´Learyho hral až sebecky, pretože dlho krúžil v pásme s pukom. Po jeho prudšej prihrávke však zlyhal na modrej čiare Kotvan a DANIIL FOMINYCH chladnokrvne premenil samostatný únik na Belányiho. Asistencia: Patrik Svitana.
     
    42:40
    Dukla Michalovce dala gól! Hotová katastrofa pre Poprad a ešte lepšie povedané pre brankára Filipa Belányiho. Mladíka nachytal na hruškách MARTIN BODÁK cez celé klzisko a uspel. Bez asistencie.
     
    43:13
    Ligasov pohyb nebol najlepší. Kabáč takmer zachytil popradského obrancu a nechýbalo veľa, aby sa zmocnil puku.
     
    44:15
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    hráčska lavica Michalovce – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.
     
    45:03
    Giľák dostal prihrávku na päty a celá snaha Popradu tak bola zmarená. Do tretiny hneď nemohol ísť Nauš.
     
    45:36
    Rozruch pred bránkou Zemplínčanov. Roman Žitný sa stal obeťou Kabáča, ktorý ho za dres strhol na ľadovú plochu.
     
    45:49
    Andrew Calof mal na hokejke presný zásah! Z hranice bránkoviska ale nedokázal umiestniť Žitného nahrávku za Juncov chrbát!
     
    46:15
    Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.
     
    47:46
    Vyhodenie puku z hokejky brankára Juliana Juncu nebude odmenené dvomi trestnými minútami. Najskôr bolo plexisklo a až následne sieť.
     
    48:10
    Nebol to gól?! Michael O´Leary prestrelil Juncu a všetci dvíhali ruky nad hlavu! Rozhodcovia ale mlčia a hra pokračuje! Zrejme sa to pôjde skúmať pri najbližšom prerušení hry!
     
    49:33
    Bourque neprebral puk v útočnom pásme od Giľáka. Zemplínčania sa predstavili v rýchlej kontre, no Belányi si poradil so zakončením Meliška.
     
    Reklamná prestávka.
     
    49:35
    O´Leary nakoniec pálil do spojnice brány Michaloviec! Takže Poprad pokračuje v doháňaní dvojgólového manka!
     
    51:18
    Strelecký pokus domáceho Suchého sa nebude konať. Rukou si spracoval puk v útočnej tretine, no jeho tím bol v ofsajdovom postavení.
     
    53:03
    Nájazd Krastenbergsa! S michalovským útočníkom sa vracal aj Ligas a Belányi nezaváhal!
     
    54:18
    Suchý skúsil ľahšiu strelu z ľavej strany od mantinelu. Junca bez väčšej námahy nasmeroval puk vyrážačkou do rohu.
     
    55:29
    Šiška zabezpečil zakončenie. Za Juncov betón strkal hokejku Nauš, ale Popradčania ani v tomto prípade nedokázali znížiť.
     
    56:51
    Šotek adresoval zadovku a puk bol v moci Giľáka. Od neho si to žiadalo poriadnu strelu, ale rozhodol sa vracať to a bolo po šanci Popradu.
     
    57:32
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Kabáč – 2 min., sekanie.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    58:37
    Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
    Vašaš – 2 min., hákovanie.
     
    58:37
    Poprad hrá power-play!
     
    58:57
    O´Leary s veľkou smolou v tomto zápase! Na prelome polovice tretej tretiny zasiahol spojnicu, teraz poslal puk do bránky kopnutím a neoklamal nikoho z prítomných!
     
    59:32
    Michalovce hrajú so štyrmi hráčmi.
     
    Koniec zápasu.
     
    Popradu zlomili väzy dva rýchle góly za 36 sekúnd. Hlavne ten Bodákov cez celé klzisko sa dal zlikvidovať, ale Filip Belányi bol bezmocný. Dukla teda porazila domácich 5:3 a napravila si chuť po piatkovej prehre s Košicami. V nedeľu od 13:00 pokračujeme posledným hracím dňom 77. ročníka Tatranského pohára. Záverečný súboj je na programe od 17:00. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (21:15:37)

    Ivan Harčár


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DUKLA Ingema Michalovce. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 4. Žitný (O´Leary, Calof), 22. Coskey (Török), 37. Calof (Kotvan, O´Leary) – 16. Fominych (Daugavinš, Drgoň), 32. P. Svitana (Drgoň, Daugavinš), 34. Solenský (Rönni, Kabáč), 43. Fominych (P. Svitana), 43. Bodák


    HK Poprad: Belányi – Kotvan, Ligas, Bourque, Turan, Fereta, Sluka, Čajkovič – Török, Suchý, Coskey – Žitný, O´Leary, Calof – A. Nauš, Šiška, Giľák – Kundrik, Marek, Šotek – Murín.
    Tréner: Todd Bjorkstrand.

    HK DUKLA Ingema Michalovce: Junca – Meliško, Drgoň, Slováček, Bodák, Cibák, Marcinko, M. Pišoja, Semaňák – Krastenbergs, Rönni, Daugavinš – Fominych, P. Svitana, Valach – Vašaš, Solenský, Kabáč – Hajnik, Gabriel, Fedor – A. Varga.
    Tréner: Tomek Valtonen.

    Rozhodca: Smrek, Tornay – Uličný, Beniač.

    Diváci: 952.