Nemecko – Maďarsko 5:0 (kon.) | Holandsko – Bosna 5:2 (kon.)
koniec
Holandsko
5:2 (2:1)
Bosna a Hercegovina
cz Sobota 07.09.2024, 20:45 • Philips Stadion, Eindhoven • Liga národov UEFA - Liga A • Skupina 3
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Příjemnou sobotu u sledování Ligy národů! V rámci úvodního kola bude dnes večer k vidění mimo jiné i duel mezi Nizozemskem a Bosnou a Hercegovinou.
     
    NIZOZEMSKO

    Výběr Ronalda Koemana vstupuje do letošní Ligy národů s cílem navázat na své relativně povedené představení na uplynulém Euru. V základní skupině D sice tehdy skončil až třetí na Rakouskem a Francií, přes Rumunsko a Turecko se ale protlačil až do semifinále, kde jeho pouť definitivně zastavila Anglie.

    Nizozemsko sahalo po úspěchu i v minulé sezóně této soutěže. Velmi suverénně si tehdy vybojovalo postup mezi nejlepší čtyřku, avšak potom na domácí půdě nestačilo na Chorvaty a v boji o bronz podlehlo Itálii. Uvidíme, jak si v elitní divizi povede tentokrát.

    Nominace Nizozemska

    Brankáři (3): Mark Flekken (Brentford), Nick Olij (Sparta Rotterdam), Bart Verbruggen (Brighton).

    Obránci (9): Nathan Aké (Man City), Matthijs de Ligt (Man United), Denzel Dumfries (Inter Milán), Jeremie Frimpong (Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Lipsko), Jorrel Hato (Ajax), Jurriën Timber (Arsenal), Micky van de Ven (Tottenham), Virgil van Dijk (Liverpool).

    Záložníci (6): Ryan Gravenberch (Liverpool), Tijjani Reijnders (AC Milán), Jerdy Schouten, Joey Veerman (oba PSV Eindhoven), Xavi Simons (Lipsko), Quinten Timber (Feyenoord).

    Útočníci (5): Brian Brobbey, Wout Weghorst (oba Ajax), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Dortmund), Joshua Zirkzee (Man United).

    Hlavní trenér: Ronald Koeman.
    Cody Gakpo v Německu zářil, prosadí se i proti Bosně?
     
    BOSNA A HERCEGOVINA

    Bosňáci se po jedné sezóně strávené v Lize B vrátili zpět do nejvyšší výkonnostní kategorie. Loni byli součásti velmi vyrovnané skupiny B3, kterou nakonec vyhráli s pouhým tříbodovým náskokem na druhé Finsko. Třetí Černá Hora a čtvrté, sestupující, Rumunsko přitom nasbíraly jen o bod méně než seveřané.

    Balkánský celek zpět mezi elitu vrátily i výborné výkony ostříleného Edina Džeka, který se na postupu podílel třemi přesnými zásahy. Osmatřicetiletý veterán v nominaci kouče Barbareze nechybí ani tentokrát. Podaří se mu podceňovaný výběr v holandském Eindhovenu dotáhnout k překvapivému úspěchu?

    Nominace Bosny a Hercegoviny

    Brankáři (3): Osman Hadžikić (Velež Mostar), Kenan Pirić (Antalyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli).

    Obránci (9): Anel Ahmedhodžić (Sheffield Utd), Ermin Bičakičić (Braunschweig), Amar Dedić (RB Salcburk), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Dennis Hadžikadunić (Hamburg), Nikola Katić (FC Curych), Sead Kolašinac (Atalanta), Nihad Mujakić (Partizan), Stjepan Radeljić (Rijeka).

    Záložníci (11): Esmir Bajraktarević (New England), Ivan Bašić (Orenburg), Dženis Burnić (Karlsruhe), Ifet Djakoviac (Bačka Topola), Armin Gigović (Kiel), Haris Hajradinović (Kasimpasa), Denis Huseinbašić (Kolín), Rade Krunić (Fenerbahçe), Dario Šarić (Palermo), Benjamin Tahirović (Ajax), Dal Varešanović (Rizespor).

    Útočníci (3): Ermedin Demirović (Stuttgart), Edin Džeko (Fenerbahçe), Haris Tabaković (Hertha Berlín).

    Hlavní trenér: Sergej Barbarez.
     
    HISTORICKÁ VZÁJEMNÁ BILANCE

    Dnešní soupeři na sebe dosud v minulosti narazili jen dvakrát, a to právě v předminulém ročníku Ligy národů. Obě střetnutí se odehrály na podzim 2020, přičemž úvodní duel v Bosně skončil bezgólovou remízou a amsterodamskou odvetu pro sebe domácí urvali 3:1.

    15. 11. 2020: Nizozemsko – Bosna a H. 3:1
    11. 10. 2020: Bosna a H. – Nizozemsko 0:0
    Přetaví dnes večer hosté tvrdou přípravu v body?
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Na dodržování pravidel bude dnes večer dohlížet litevská delegace v čele hlavním sudím s Donatasem Rumšasem, pro kterého půjde o vůbec první odpískané utkání v elitní divizi Ligy národů. Na stranách mu budou asistovat Aleksandr Radiuš a Dovydas Sužiedėlis.
     
    Úvodní sestavy:

    Nizozemsko: Verbruggen – Dumfries, de Ligt, van Dijk (C), Aké – Schouten, Reijnders, Gravenberch – Simons, Zirkzee, Gakpo.
    Náhradníci: Olij, Flekken – Geertruida, J. Timber, Weghorst, Frimpong, Q. Timber, Kluivert, Malen, Brobbey, van Hecke, Hato.
    Trenér: Ronald Koeman.

    Bosna a Hercegovina: Vasilj – A. Barišić, Katić, Tahirović, Mujakić – Gazibegović, Gigović, Dedić – Huseinbašić, Džeko (C), Demirović.
    Náhradníci: Hadžikić, Pirić – Djakovac, Krunić, Tabakovic, Bašić, Varešanović, Burnić, Šarić, Bajraktarević, Radeljić, Bičakčić.
    Trenér: Sergej Barbarez.

    Rozhodčí: Rumšas – Radiuš, Sužiedėlis (LTU).
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný sobotní večer, utkání začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
    Rozcvička je v plném proudu! Začínáme ve 20:45.
     
    Oba celky vyráží na trávník v Eindhovenu, domácí v tradičních oranžových a hosté v modrých dresech. Před startem si ještě poslechneme hymny obou zemí.
     
    Úvodní výkop obstará Bosna, jdeme na to!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Nizozemsko se rychle probojovalo k míči a pokusilo se zaútočit skrz dlouhý nákop na pravou stranu, se kterým si ale připravená hostující obrana poradila.
     
    2
    Domácí mají stále balón pod kontrolou a nyní zakládají další výpad z hloubi své poloviny hřiště.
     
    3
    První faul dnešního utkání na středovém kruhu spáchal Tahirović, Holanďané získávají volný kop.
     
    4
    Gakpo se uvolnil na levém křídle a čtvrtou minutu střetnutí odšpuntoval centrem na zadní tyč, kde ale číhající Dumfries nepřesný míč nedokázal zachytit.
     
    5
    Bosňáci napadají a nenechávají soupeřům ani sekundu klidu, zároveň se jim ale nedaří hráče v oranžovém odzbrojit. Gravenberch čaruje na straně.
     
    6
    Van Dijk se s tím nemazal a dlouhým nákopem z půlicí čáry se pokusil vyslat do útoku Gakpa, jenže jeho nabídka byla výrazně přetažená. Vasilj rozehrává.
     
    7
    Tohle už vypadalo o poznání slibněji. Akého balón ve vápně zachytil Reijnders, kterého ale včas doběhl Mujakić a nedovolil mu Vasilje ohrozit.
     
    8
    Naprosto jasnou převahu Oranjes v úvodu utkání podtrhuje jednoznačná statistika držení míče, která aktuálně zní 73 % : 27 % ve prospěch domácích.
     
    9
    Džeko ovšem nyní končí na trávníku po faulu van Dijka, Bosna se tak po dlouhé době vrací na míč.
     
    10
    Verbruggen nakonec místo krátké rozehrávky zvolil nákop na střed, který zachytili hráči v modrých dresech. Přihrávku na Džeka pak ale vykryl van Dijk.
     
    11
    Gazibegović si na křídle proti Gakpovi počínal až moc tvrdě, nařízenou standardku zahraje Simons.
     
    12
    Tohle nevypadlo vůbec špatně. Simons ze strany nasměroval míč přímo do ohně, kde se po něm natahoval Dumfries. Nizozemsko získává roh.
     
    13
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Domácí aktivita rychle nese ovoce, Oranjes už ve třinácté minutě odskakují do vedení! Střeleckou listinu dnes večer v Eindhovenu otevírá JOSHUA ZIRKZEE, který dostal až moc prostoru na středu vápna a odražený míč po zblokované střele Simonse lehce nasměroval k pravé tyči. Tenhle gól jde za bosenskou obranou – 1:0!
    13. Joshua ZIRKZEE - 1:0
     
    15
    O naprosto bleskovou odpověď se nyní mohl postarat Gazibegović, na kterého holandská obrana zřejmě úplně zapomněla. Hostující zadák ale zpoza šestnáctky míč nasměroval jen do středu svatyně.
     
    16
    Bosna si nyní poradila s další domácí akcí, získává balón a může se pokusit přejít dopředu.
     
    17
    Naprosto nezastavitelný Simons nyní po převzetí krátké přihrávky naběhl až na kraj vápna a vypálil, přičemž jeho zakončení proklouzlo kolem zadní tyče.
     
    18
    Hra se na moment zastavila, Katić si zřejmě odnesl nějaký šrám z trochu ostřejšího souboje se Simonsem. Zdá se ale, že bude moci brzy pokračovat.
     
    19
    V ochozech to zašumělo! Hostující obrana znovu hořela a toho chtěl využít Gakpo, který u tyče srazil centr z křídla na střed malého vápna! Tam ale byli jen připravení protihráči a balón rychle uklidili do bezpečí. Vasilj bez práce.
     
    21
    Využijme klidnější pasáž hry k tomu, abychom znovu zabrousili do statistik: Nizozemsko vede na celkové střely 4:1, na přesné je to ale vyrovnané – 1:1.
     
    22
    Gazibegović se pokusil míč nabídnout Barišićovi, jenže do přihrávky se včas vložil Gravenberch.
     
    23
    Holandsko stále kontroluje míč, Bosna se k němu dostává jen raritně. Hosté nicméně zpevnili svou obranu, hra se tak drží hlavně na středu pole.
     
    24
    Nepovedené souhry za středovým kruhem využil Demirović, který ale okamžitě poté, co míč vybojoval, jej zase odevzdal jednomu z protihráčů.
     
    25
    Balkánský celek se po dlouhém nákopu poprvé usazuje v útoku. Uvidíme, co Barbarezovi svěřenci vymyslí.
     
    27
    Bosna a Hercegovina právě vstřelila branku!
    No pozor, možná to bude ještě drama: Bosna totiž raritní výpad do útoku přetavuje ve vyrovnávací zásah! ERMEDIN DEMIROVIĆ našel škvíru v zadní čtveřici Holandska a po převzetí skvěle narýsované přihrávky od Huseinbašiće pronikl do vápna, přičemž Verbruggena pokořil střelou na zadní tyč – 1:1!
    27. Ermedin DEMIROVIĆ - 1:1
     
    28
    Lehkovážné tempo holandského výběru je pryč, hráči v oranžovém pomalu přeřazují na vyšší rychlost. Nyní zkouší prorazit vpřed přes levé křídlo.
     
    29
    Zirkzee si myslel, že v souboji s Katićem pro svůj tým vybojoval roh, ale opak je pravdou. Hra bude pokračovat jen odkopem od bosenské brány.
     
    30
    Výborný Vasilj udržel svůj tým ve vedení! Gakpo si rozuměl s Gravenberchem a jeho přihrávku přetavil v nebezpečnou teč k přední tyči, kterou ale hostující gólman výborně vykryl!
     
    31
    Gigović pro jistotu odehrál míč za svou svatyni, Holandsko tak získává další rohový kop.
     
    32
    Na konci krátké akce po krátkém kopu od praporku byl Aké, kterému ale střela nesedla a míč zamířil vysoko nad Vasiljovu svatyni. Gólman bez práce.
     
    33
    Další souhra na trase Gravenberch – Gakpo, velmi podobná té předchozí. Vasilj se musí připravit na další rohový kop, k praporku pomalu míří Simons.
     
    34
    Vasilj se nyní je ohlédl za míčem, který na něj vyslal Simons. Střela by ale byla přesná, nebýt clonícího Barišiće, a Bosna bude čelit dalšímu rohu.
     
    35
    Zirzkee zachytil Dumfriesovu nabídku a z bezprostřední blízkosti zasáhl vnějšek sítě bosenské svatyně. Hostující gólman bude za chvilku odkopávat.
     
    36
    V minulém příspěvku jsem chtěl napsat, že Vasilj bude mít příležitost si aspoň na chvilku odpočinout. Byla to opravdu jen chvilka – Nizozemsko se totiž bleskově dostalo zpět do útoku, tentokrát ale bez zakončení.
     
    38
    První poločas se v Eindhovenu pomalu chýlí ke konci. Vasilj nyní musel vyběhnout ven z vápna a zřejmě hlavou vyrazit mimo nebezpečí dlouhý nákop, za kterým se hnal nepříliš střežený Gakpo.
     
    39
    Gigović si u postranní čáry vynutil faul v souboji s Reijndersem, volný kop aspoň na moment vysvobozuje Bosnu z drtivého náporu domácího celku.
     
    40
    Dumfries leží v bolestech na hřišti po kontaktu s Dedićem, dle sudího ale o faul nešlo. Mlčí také muži u videa, hra tak na Philips Stadium pokračuje dál.
     
    41
    Domácí byli jen milimetry od návratu do vedení! Zirkzee srazil míč do dráhy nedostižného Reijnderse, jenž následnou jedovatou střelou orazítkoval vzdálenější spojnici!
     
    42
    Chaotickou situaci před Vasiljem ukončuje rozhodčí, hostující gólman byl totiž faulován.
     
    43
    Tohle vůbec nevypadá dobře, ve vápně zůstává ležet obránce Nikola Katić. Zdá se, že jde o nějaký vážnější problém s ramenem. Na místě už jsou zdravotníci.
     
    44
    Katić se na malou chvíli stahuje do zámezí a zdá se, že se zapojí zpět do hry, ač si jednu ruku stále drží u těla. Bosna bude zřejmě střídat až během pauzy.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minut.
     
    45+1
    Verbruggen se nyní zapojuje do kombinace před svou svatyní, Holandsko hledá cestu dopředu.
     
    45+2
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je pro Bosňáky hořký konec jinak velmi bojovného poločasu! Oranjes se těsně před přestávkou vrací do vedení díky zásahu TIJANIHO REIJNDERSE, který se po zachycení Zirkzeeho přihrávky vydal do šestnáctky a jednoduše překonal padajícího Vasilje – 2:1!
    45+2. Tijani REIJNDERS - 2:1
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:51.
     
    Držení míče: 77 % : 23 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 5:0. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 5:8.
     
    První poločas je minulostí, Nizozemsko se díky pozdnímu zásahu Reijnderse těší z těsného náskoku. Domácí byli po většinu dějství na hřišti aktivnějším celkem a vytvořili si nemalé množství šancí, vzdorující Bosna v čele s gólmanem Vasiljem jim ale zatím dovolila jen dva góly. Inu, uvidíme, jak se bude vyvíjet další část.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina (1/5):
    ze hřiště odchází Benjamin Tahirović, přichází Rade Krunić.
     
    46
    Druhý poločas je v plném proudu. Bosna udělala jednu změnu, která se ovšem nedotkla Katiće. Jeho zranění z konce úvodní půle zřejmě nebylo tak vážné.
     
    47
    Reijnders si chtěl hned zkraje části rozšířit svůj střelecký účet, jehož zakončení ale tentokrát nohou zblokoval Gazibegović. Následuje rohový kop.
     
    48
    Van Dijk se ve vápně neohroženě přesunul mezi čtveřici protihráčů a naskočil na letící míč, který ale hlavou nasměroval jen nad břevno Vasiljovy svatyně.
     
    49
    Jednobrankový náskok Holandsku evidentně nestačí, domácí chtějí víc. Gakpo si brousil zuby na gól, ale do dráhy jeho střely se včas vložil Barišić.
     
    50
    Hra se zatím od začátku druhého poločasu snad ani na vteřinu nepřesunula na nizozemskou stranu hřiště. Verbruggen je naprosto bez práce.
     
    51
    Právě domácí gólman, trápen napadajícími protihráči, nyní krátkým nákopem nastartoval další akci svého celku. Zirkzee o pár vteřin později získal roh.
     
    53
    Bosna se poprvé od pauzy usadila na míči, kombinuje na středu hřiště a hledá cestu dopředu.
     
    54
    Viděli jsme celkem slibně vypadající hostující akci, ve které hrál hlavní roli Demirović. Zničehonic ji ale ukončil postranní sudí, jelikož jí předcházel ofsajd.
     
    55
    Holandsko bleskově přesunulo hru zpátky před bosenskou šestnáctku, Vasilij musí být ve střehu.
     
    56
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Oranjes rozšiřují svůj náskok na dvě branky a nutno podotknout, že v Eindhovenu máme nejspíš rozhodnuto! Nizozemci velmi trpělivou kombinací rozložili hostující defenzívu a Reijnders následně krátkou přihrávkou z kraje malého vápna připravil jednoduchou teč do prázdné brány pro CODYHO GAKPA – 3:1!
    56. Cody GAKPO - 3:1
     
    57
    Naprosto chaotická situace před Vasiljem pouze zázrakem neskončila dalším oranžovým zásahem! Hra vzdorující Bosny se pomalu rozpadá.
     
    58
    Gakpovu střelu nataženou nohou zblokoval Barišić a domácí získávají osmý roh zápasu.
     
    59
    Svěřenci trenéra Koemana mají hru pod kontrolou a vše nasvědčuje tomu, že další zásahy jsou jen otázkou času. Kouč Barbarez by měl brzy provést změny.
     
    60
    Dumfries měl před sebou přímo prázdnou dálnici na pravém křídle, Zirkzee k němu ale míč přes obránce neprostrčil. Domácí zůstávají vepředu.
     
    61
    Hru na malou chvíli zastavuje útočný faul Gravenbercha, uvidíme volný kop Bosny na její polovině.
     
    62
    Souboj mezi Dumfriesem a Dedićem se obešel bez hvizdu sudího, oba hráči se dopustili prohřešků proti pravidlům. Míč sjel za Verbruggenovu klec.
     
    63
    Holandsko se po rozehrávce svého brankáře znovu vypravilo dopředu, Vasilj musí zpozornět.
     
    64
    Hostující obrana si ani tentokrát nedokázala pohlídat neposedného Reijnderse, jehož zakočení ovšem zamířilo jen do připravených rukavic bosenského gólmana.
     
    65
    V zámezí se rýsuje první domácí střídání, kouč Koeman zřejmě vpustí do hry hned tři nové tváře.
     
    66
    Střídání v týmu Nizozemsko (3/5):
    ze hřiště odchází Cody Gakpo, přichází Donyell Malen,
    ze hřiště odchází Denzel Dumfries, přichází Lutsharel Geertruida,
    ze hřiště odchází Nathan Aké, přichází Jurriën Timber.
     
    68
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina (4/5):
    ze hřiště odchází Armin Gigović, přichází Dario Šarić,
    ze hřiště odchází Nihad Mujakić, přichází Dženis Burnić,
    ze hřiště odchází Denis Huseinbašić, přichází Esmir Bajraktarević.
     
    69
    Geertruida si jen pár sekund po vstupu do hry prohlédl trávník pořádně zblízka, čistě jej totiž poslal k zemi Demirović. Domácí borec se rychle oklepal.
     
    70
    Míříme do posledních dvaceti minut základní hrací doby. Nizozemsko rozvážně kombinuje na polovině svých soupeřů a nežene se zbytečně dopředu.
     
    72
    Obraz hry zůstává stejný, závěr dnešní bitvy bude zřejmě jen formalitou. Domácí kontrolují hru.
     
    73
    Bosna a Hercegovina právě vstřelila branku!
    Omlouvám se všem fanouškům Oranjes, tohle jsem zřejmě zakřikl – hosté se prosazují po krásné souhře mezi dvěma generacemi bosenského fotbalu a vrací se do kontaktu! Benjamínek Bajraktarević se protáhl dopředu po pravém křídle a krásným křižným pasem vybídl k jednoduchému zakončení veterána EDINA DŽEKA, Verbruggen reagoval pozdě – 3:2!
    73. Edin DŽEKO - 3:2
     
    74
    Střídání v týmu Nizozemsko (4/5):
    ze hřiště odchází Joshua Zirkzee, přichází Wout Weghorst.
     
    75
    Bosna ožila. V domácí šestnáctce se nyní k vyrovnání natahoval sám Bajraktarević, ale Verbruggen proti němu vyběhl a znemožnil mu zakončit. Při srážce si ale dle všeho přivodil nějaký šrám, minimálně je otřesen.
     
    76
    Ermedin Demirović (BSN) reklamoval kontakt mezi Bajraktarevićem a Verbruggenem, místo penalty se ovšem úspěšně prohádal jen ke žluté kartě.
     
    77
    Domácí brankář je v pořádku a pokračuje, Flekken si může jít znovu sednout na střídačku.
     
    78
    V Eindhovenu rázem sledujeme pořádné drama, Holandsko působí opařeně. Dedić pozemním centrem hledal Džeka, kterého ale přihrávka minula.
     
    79
    Devatenáctiletý Bajraktarević vůbec nepůsobí jako mladík, který dnes debutuje za národní tým. Nyní málem pro Džeka připravil další skvělou šanci.
     
    81
    Pomalu ale jistě míříme do finiše. Burnić se na sekundu uvolnil na křídle a nasměroval další míč do vápna, který ale ani tentokrát nikdo nevyužil.
     
    82
    Bosna ztrácí míč po nepřesné střele, Verbruggen bude rozehrávat. To je pro hosty velká škoda.
     
    83
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina (5/5):
    ze hřiště odchází Ermedin Demirović, přichází Haris Tabakovic.

    Bosna tímto vyčerpala svá střídání.
     
    83
    Střídání v týmu Nizozemsko (5/5):
    ze hřiště odchází Jerdy Schouten, přichází Quinten Timber.

    Nizozemsko tímto vyčerpalo svá střídání.
     
    84
    Šarić na si na křídle pohlídal Reijnderse a nepustil ho k centru, Holandsko získává vhazování.
     
    86
    Hostům situaci komplikuje žlutá karta pro Jusufa Gazibegoviće (BSN), který velmi okatě podrazil Malena. Vasilj se musí připravit na další standardku.
     
    87
    Simons se pokusil vrátit klid na holandské kopačky střelou z velké vzdálenosti, kterou ale bosenský gólman vyráží nad břevno. Uvidíme rohový kop.
     
    88
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Máme hotovo, zaplněnými tribunami v Eindhovenu teď projela vlna úlevy! Zakončení Quintena Timbera zpoza vápna se od kopačky bránícího Katiće odrazilo na ruku nataženého Vasilje, který pak byl na dorážku nestřeženého WOUTA WEGHORSTA krátký – 4:2!
    88. Wout WEGHORST - 4:2
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    90+2
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle už je ke vzdorujícím Bosňákům trochu kruté, v Eindhovenu právě odbila pátá! XAVI SIMONS využil únavy hostující obrany, vyměnil si balón s volným Malenem a následně z hranice pokutového území přidal pátý zásah do balkánské svatyně – 5:2!
    90+2. Xavi SIMONS - 5:2
     
    90+3
    V útoku se nyní ještě snažil něco vymyslet Burnić, kterého ale domácí obrana včas zastavila.
     
    90+4
    Sledujeme poslední desítky sekund, méně trpěliví fanoušci v ochozech už pomalu míří k východům. V Eindhovenu máme hotovo, body zůstanou doma.
     
    90+5
    Vasilj si Reijndersův centr pohlídal a schoval ho do svého náručí, to bude pro dnešek už vše.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 8:1. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:15.
     
    Eindhoven hlásí dohráno, Nizozemsko poráží Bosnu 5:2 a na úvod letošní Ligy národů bere plný počet bodů! Svěřenci trenéra Koemana v úvodu druhého dějství rozšířili svůj náskok na dva góly a zdálo se, že máme hotovo, jenže o čtvrt hodiny později domácí defenzívu zaskočila souhra Bajraktareviće s Džekem a outsider byl zpátky ve hře. Hosté se poté dokonce natahovali po vyrovnání, ale v samotném závěru jim smrtící dvojdirekt krátce po sobě zasadili Weghorst a Simons.
     
    Tým kouče Barbareze tak sice Holandsko opouští s prázdnou, ale hlavy může mít vztyčeny. V úterý večer ho čeká výlet do Maďarska, zatímco Nizozemsko zůstane na své půdě a přivítá silné Němce.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (22:54:47)

    Vojtěch Martinek

    Góly: 13. Zirkzee, 45+2. Reijnders (Zirkzee), 56. Gakpo (Reijnders), 88. Weghorst, 90+2. Simons (Malen) – 27. Demirović (Huseinbašić), 73. Džeko (Bajraktarević)

    Karty:   76. Demirović (BSN), 86. Gazibegović (BSN)


    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 8:1. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:15.
    Holandsko: Verbruggen – Dumfries (66. Geertruida), de Ligt, van Dijk (C), Aké (66. J. Timber) – Schouten (83. Q. Timber), Reijnders, Gravenberch – Simons, Zirkzee (74. Weghorst), Gakpo (66. Malen).
    Náhradníci: Olij, Flekken – Frimpong, Kluivert, Brobbey, van Hecke, Hato.

    Tréner: Ronald Koeman.

    Bosna a Hercegovina: Vasilj – A. Barišić, Katić, Tahirović (46. Krunić), Mujakić (68. Burnić) – Gazibegović, Gigović (68. Šarić), Dedić – Huseinbašić (68. Bajraktarević), Džeko (C), Demirović (83. Tabakovic).
    Náhradníci: Hadžikić, Pirić – Djakovac, Bašić, Varešanović, Radeljić, Bičakčić.

    Tréner: Sergej Barbarez.

    Rozhodca: Rumšas – Radiuš, Sužiedėlis (LTU).