Marek Bartl - Zoran Solaja Vítěz: Bartl (kon.) | Daniel Hromek - Emir-Can Al Vítěz: Hromek (kon.)
Wahed Nazhand - Max Handanagić Vitěz: Nazhand (kon.) | Marcel Grabinski - Jakub Bahník Vítěz: Bahník (kon.)
Jaime Cordero - Milan Ďatelinka sk Bez výsledku (kon.) | Niklas Stolze - Matouš Kohout Vítěz: Stolze (kon.)
Ivan Buchinger - Lom-Ali Eskiev sk Víťaz: Eskiev (kon.)
koniec udalosti
Marek Bartl - Zoran Solaja

Vítěz: Bartl

cz Sobota 07.09.2024, 18:46 • Rudolf Weber Arena, Oberhausen • Oktagon MMA
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:30.
     
    Krásný sobotní večer z německého Oberhausenu! Od 18:00 je zde v Rudolf Weber Areně po letní odmlce jubilejní 60.turnaj organizace OKTAGON MMA. Expanze k západním sousedů přinese hned 11 atraktivních zápasů a to zejména pro místní fanoušky. Na kartě se totiž objevuje 12 německých zápasníků, kteří budou chtít potěšit své příznivce. Kromě mužských střetnutí můžeme také očekávat jeden ženský duel. My jsme připravili vůbec ty nejatraktivnějším souboje. První z nich je vypsán ve welterové váze, kdy Marek Bartl bude čelit debutujícímu Zoranu Solajovi.
     
    Zoran Solaja
    MMA bilance: 2 výhry / 0 porážek (OKTAGON: 0 výher / 0 porážek)


    Tento německý ostrostřelec rozhodně není nějakým zkušeným profesionálním matadorem. Za svou kariéru stihl pouhé dva zápasy, ve kterých ovšem dokázal zvítězit. Během let 2018 a 2019 zaznamenal dvě tvrdá KO a pokaždé v druhém kole. Paradoxem je, že obě dopadla ve stejném čase 3:57. Teď ho ovšem čeká životní zkouška, protože v prestižní organizaci bude doma čelit zkušenému Bartlovi, ale strach rozhodně z tohoto debutu nemá.
     
    Marek Bartl
    MMA bilance: 11 výher / 13 porážek (OKTAGON: 6 výher / 5 porážek)


    Zkušený a všem českým fanouškům známý jednatřicetiletý bojovník vstoupí po delší odmlce do klece OKTAGONu. Bartl svou kariéru mírně pozastavil, když naposledy zápasil v této prestižní organziaci v debnu 2023, kdy si poradil s Magnorem. Jinak za svůj život zažil jedenáct profesionálních výher z toho devět bylo před limitem. Vlnu dvou výher mu narušila poslední bitva pod hlavičkou Fabriq MMA, kde ve třetikolovém zápase nestačil na Odunja. V Oberhausenu bude chtít ovšem šokovat německé fanoušky a získat zpět vlnu vítězství.
     
    Vážení

    Tento zápas je vypsán ve weltrové váze a oba muži svůj limit splnili, shodně totiž navážili 77,6 kilogramů.
     
    Zápas mezi Markem Bartlem a domácím Němcem Zoranem Solajou je na spadnutí. Český bojovník nastoupí do klece jako první, nejdříve se před fanoušky ukáže Solaja.
     
    00:01
    Začátek 1. kola
     
    00:08
    Zápas po osmi sekundách otevírá Marek Bartl lowkickem, pak zachytil kop a nebezpečně mířil pravou přímkou na hlavu.
     
    00:29
    Český bojovník rozjel první delší kombinaci, vypadá to, že start duelu zachytil v lepším tempu než Solaja, který dosud zasáhl jen jedním lowkickem.
     
    00:50
    Ještě neuběhla ani minuta, když domácí bojovník dostal čistý kop do choulostivých míst a zápas je přerušen. Solaja však vypadá v pořádku.
     
    00:55
    Bartl se omlouvá, s kopy ovšem nekončí. Trefil na nohu i na tělo. A další delší kombinace, ze které Solaja nevyšel pozitivně.
     
    01:31
    Skvělý nástup a krásné přenesení boje ke kleci. Marek Bartl pokračuje strhem na zem, diktuje, kam se duel bude ubírat. Parádní dosavadní výkon Čecha.
     
    02:12
    Nyní musí bojovník v dominantnější pozici zápolit o lepší postavení, aby se dostal k úderům a tvrdému ground and pound.
     
    02:53
    Bartl trefil perfektní ránu na zemi! A je konec... Český zápasník předvedl nádherné představení, Solaja už se sice postavil, ale už se jenom bránil. Nakonec ho sudí Přibyl ukončil v postoji. Je to technické KO pro českého borce.
     
    02:53
    Konec zápasu
     
    Jízda stylem start – cíl. Český zástupce vykradl německé hnízdo a méně zkušeného Zorana Solaju naprosto převálcoval. Marek Bartl tak slaví hladký comeback do Oktagonu. Zmínil, že neprožíval jednoduché období, měl i problémy v rodině. V zápase to ovšem nebylo znát, vítězné kombo načal Čech na zemi a duel rozhodl lokty v postoji.
     
    Vítěz: Marek Bartl (technický knockout v postoji v 1. kole) (18:56:33)

    Tomáš Jakub

    Václav Přibyl