Marek Bartl - Zoran Solaja Vítěz: Bartl (kon.) | Daniel Hromek - Emir-Can Al Vítěz: Hromek (kon.)
Wahed Nazhand - Max Handanagić Vitěz: Nazhand (kon.) | Marcel Grabinski - Jakub Bahník Vítěz: Bahník (kon.)
Jaime Cordero - Milan Ďatelinka sk Bez výsledku (kon.) | Niklas Stolze - Matouš Kohout Vítěz: Stolze (kon.)
Ivan Buchinger - Lom-Ali Eskiev sk Víťaz: Eskiev (kon.)
koniec udalosti
Niklas Stolze - Matouš Kohout

Vítěz: Stolze

cz Sobota 07.09.2024, 22:50 • Rudolf Weber Arena, Oberhausen • Oktagon MMA
Predzápasové kurzy
     
    To je pro tento duel vše. My ještě naposledy zamíříme do Oberhausenu, kde je na programu hlavní zápas Buchingera a Eskieva. (22:57:36)
     
    Je u konce hlavní předzápas mezi Niklasem Stolzem a Matoušem Kohoutem. Tato bitva moc dlouhá nebyla, protože končí po dvou minutách ve prospěch Němce.

    Oba zápasníci vstoupili do tohoto střetnutí hodně opatrně. Toho ovšem lépe využil Stolze, jelikož překvapivým kolenem nahulil Matouše. Ten šel definitivně k zemi po následné zadní a rozhodčí Gert Richter musel okamžitě sáhnout po konci.
     
    Vítěz: Niklas „Green Mask“ Stolze (KO)
     
    Konec zápasu.
     
    02:04
    Wau, neskutečný moment v Oberhausenu! Niklas Stolze po hodně opatrném úvodu sáhl k překvapivému kolenu, které Kohouta výrazně nahulilo. Němec vše dotáhl přesnou zadní a ta už Čecha poslala k zemi, kde je duel okamžitě ukončen.
     
    01:32
    O výraznější low kick se pokusil Stolze. Matouš ho zvládl bez problémů ubránit.
     
    01:00
    Opatrnější úvod, zatím výraznější úder k vidění rozhodně nebyl.
     
    00:29
    Ze začátku drží střed oktagonu domácí bojovník. Oba se zatím spíše oťukávají.
     
    00:01
    Začátek 1. kola.
     
    Hlavním sudím v kleci bude Gerd Richter.
     
    Teď je na řadě Niklas Stolze a hala je na nohou.
     
    První do klece za své tradiční písně přichází Matouš Kohout.
     
    Vážení

    Hlavní předzápas nepřinesl nějaké větší drama na váze. Stolze i Kohout zvládli vše i s rezervou.
     
    Niklas „Green Mask“ Stolze
    MMA bilance: 13 výher / 7 porážek (OKTAGON: 2 výhry / 1 porážka)


    Už poměrně zkušený jednatřicetiletý německý zápasník se ve velkém stylu vrátil do československé organizace. Do ní se vrátil po krátké štaci v UFC, kde ze tří duelů nedokázal ani jednou zvítězit, proto musel zpět. Od listopadu loňského roku stačil dva zápasy, ve kterých porazil Kalašníka, jenomže ve Stuttgartu podlehl ve druhém kole Kertészovi. Autor devíti ukončení před limitem bude zápasit opět na domácí půdě, na které přivítá zkušeného Matouše Kohouta. Stolze je poměrně komplexní zápasník, protože pětkrát uspěl na KO či TKO a stejný počet i na submisi. Třikrát jeho střetnutí došlo na rozhodnutí bodových.
     
    Matouš „The Mighty Rooster“ Kohout
    MMA bilance: 10 výher / 7 porážek (OKTAGON: 7 výher / 4 porážek)


    Zkušený oblíbenec českých fanoušků patří dlouhodobě ke špičce tuzemského MMA. S OKTAGONEM je dá se říct od samého úvodu a zažil v něm několik zajímavých a těžkých zápasů. Vůbec největší životní výzvu měl před sebou v letošní sérii Tipsport Gamechanger, kde na úvod schytal Poláka Legierského, kterého vyřadit nedokázal. Od té doby ovšem nepoznal chuť porážky, když dokonce během 20 dní dvakrát zvítězil pod černožlutou hlavičkou a v PML. Kohout je spíše postojářem, protože zvítězit nikdy nedokázal na submisi, proto bral nabídku Stolzeho, jenž rozhodně ranař je a v Oberhausenu se můžeme těšit na zajímavý souboj.
     
    Krásný sobotní večer z německého Oberhausenu! Od 18:00 je zde v Rudolf Weber Areně po letní odmlce jubilejní 60.turnaj organizace OKTAGON MMA. Expanze k západním sousedů přinese hned 11 atraktivních zápasů a to zejména pro místní fanoušky. Na kartě se totiž objevuje 12 německých zápasníků, kteří budou chtít potěšit své příznivce. Kromě mužských střetnutí můžeme také očekávat jeden ženský duel. My jsme připravili vůbec ty nejatraktivnějším souboje. Předposlední bitvu tohoto galavečera obstará Niklas Stolze proti Matoušovi Kohoutovi.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 22:30.

    Matyáš Kotlan

    Gerd Richter.