Luxembursko – Bielorusko 0:1 (kon.) | Slovensko – Azerbajdžan sk 2:0 (kon.) | Bulharsko – Sev. Írsko 1:0 (kon.)
Švédsko – Estónsko 3:0 (kon.)
koniec
Švédsko
3:0 (3:0)
Estónsko
cz Nedeľa 08.09.2024, 20:45 • Strawberry Arena, Solna • Liga národov UEFA - Liga C • Skupina 1
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Příjemnou neděli u sledování Ligy národů! Dnešní program Ligy C nám nabídne mimo jiné i severský souboj mezi Švédskem a Estonskem.
     
    ŠVÉDSKO

    Švédové do nové sezóny vstoupili ve čtvrtek v Baku, kde vyzvali na souboj domácí Ázerbájdžán. V prvním poločase sice tlačili na Dženetovovu klec, ale nevytvořili si pořádné šance a v závěru mohli dokonce inkasovat, když Hien podkopnutím Dadašova daroval soupeřům penaltu. Tu ovšem skvěle chytil výborný Johansson.

    Zlom přišel až po pauze. V 65. minutě využil zaváhání azerské defenzívy Györkeres a krátkým centrem připravil gól pro Isaka. Souhra stejného dua přinesla ovoce i o chvilku později a když se dvojnásobný asistent pak ještě sám prosadil z pokutového kopu, bylo hotovo. Dadašov před koncem jen upravil na 1:3.

    5. 9. 2024: Ázerbájdžán – Švédsko 1:3 (0:0)

    Branky: 82. Dadašov (Bajramov) – 65. Isak (Györkeres), 71. Isak (Györkeres), 80. Györkeres (pen.).

    Neproměněná penalta: 45+7. Šejdajev (AZE), brankář Johansson zneškodnil.

    Žluté karty: 49. Dadašov (AZE), 79. Cennetov (AZE) – 59. Wahlqvist (SWE), 90+1. Salétros (SWE).

    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 9:11. Střely mimo: 3:12. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 4:20.

    Sestava Švédska: Johansson – Wahlqvist (72. Cajuste), Douglas (72. Bergvall), Hien, Augustinsson – Svanberg (64. Salétros), Ayari (72. Starfelt) – Kulusevski, Isak, Elanga (46. Sema) – Györkeres.
    Připraveni: Zetterström, Nordfeldt – Kurtulus, Nilsson, Eliasson, Larsson, Nanasi.
    Trenér: Jon Dahl Tomasson.
    Bude duo Györkeres–Isak řádit i dnes proti Estonsku?
     
    ESTONSKO

    Estonsko svůj první duel od návratu do Ligy C sehrálo na domácí půdě proti Slovákům – osmifinalistům uplynulého Mistrovství Evropy, kteří byli jen krůček od vyřazení Anglie. Seveřané před zraky šesti tisíc diváků v Talinnu dlouho vzdorovali papírově silnějšímu celku a až do závěrečných minut drželi bezgólový stav.

    Pak si ale obrana svěřenců kouče Henna nepohlídala do vápna nabíhajícího Suslova, jenž se dostal k odraženému míči a nasměroval ho přesně za brankáře Heina. V samotném závěru sice mohl odpovědět Shein, jenže jeho jedovatou střelu na brankové čáře vyrazil kapitán Škriniar. Sečteno, podtrženo – 0:1.

    5. 9. 2024: Estonsko – Slovensko 0:1 (0:0)

    Branky: 70. Suslov.

    Žluté karty: 38. Tamm (EST), 90. Shein (EST) – 28. Obert (SVK), 55. Boženík (SVK), 87. Vavro (SVK), 90+5. Dúbravka (SVK), 90+6. Hancko (SVK), 90+6. Calzona (trenér) (SVK).

    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:10. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:9.

    Sestava Estonska: Hein – Lilander, J. Tamm, Mets, Schjönning-Larsen – Miller (78. Yakovlev), Ainsalu (69. Palumets), Shein, Siňavskij (84. Saarma) – Sappinen – A. Tamm (69. Vetkal).
    Připraveni: Igonen, Vallner – Kuusk, Pikk, Käit, Kuraksin, Kristal, Poom.
    Trenér: Jürgen Henn.
     
    HISTORICKÁ VZÁJEMNÁ BILANCE

    Papírovým favoritem dnešního střetnutí je jednoznačně Švédsko, což potrhuje fakt, že jej Estonsko dosud ani jednou neporazilo. V přátelských utkáních v letech 2016 a 2018 vybojovalo remízy, jinak všechny vzájemné zápasy skončily vítězstvím soupeře – někdy dokonce i výraznými čtyř- nebo pětigólovými rozdíly.

    Posledních pět zápasů SWE – EST
    12. 1. 2024 (přát.): Švédsko – Estonsko 2:1
    19. 11. 2023 (kval. ME): Švédsko – Estonsko 2:0
    9. 9. 2023 (kval. ME): Estonsko – Švédsko 0:5
    31. 3. 2021 (přát.): Švédsko – Estonsko 1:0
    7. 1. 2018 (přát.): Švédsko – Estonsko 1:1
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Na dodržování pravidel bude dnes ve Stockholmu dohlížet německá delegace s čele s hlavním rozhodčím Svenem Jablonskim. Toho si mohou pamatovat hlavně fanoušci plzeňské Viktorie, jelikož řídil jejich srpnový domácí duel proti skotským Hearts. Asistovat mu budou krajané Lasse Koslowski a Eduard Beitinger.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Johansson – Douglas, Hien, Gudmundsson – Eliasson, Ayari, Salétros, Kulusevski (C), Sema – Gyökeres, Isak.
    Náhradníci: Zetterström, Nordfeldt – Wahlqvist, Augustinsson, Bergvall, Cajuste, Nilsson, Elanga, Starfelt, Svanberg, Kurtulus, Nanasi.
    Trenér: Jon Dahl Tomasson.

    Estonsko: Hein – Paskotši, Mets (C), J. Tamm, Schjönning-Larsen – Miller, Vetkal, Shein, Siňavskij – Palumets – Sappinen.
    Náhradníci: Igonen, Vallner – Kuusk, Pikk, Ainsalu, Saarma, Kuraksin, Yakovlev, A. Tamm, Kristal, Lilander, Poom.
    Trenér: Jürgen Henn.

    Rozhodčí: Jablonski – Koslowski, Beitinger (GER).
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný nedělní večer, utkání začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
     
    Švédsko oproti čtvrtečnímu utkání mírně změnili své rozestavení, proti Estoncům začnou s obrannou trojicí, wingbacky a dvěma útočníky. Od první minuty budou na trávníku Gudmundsson, Eliasson, Salétros a Sema, zatímco Wahlqvist, Augustinsson, Svanberg a Elanga spadli na lavičku. V bráně bude opět Johansson.
     
    Kouč Henn naopak znovu vsadil na formaci 4-4-1-1. Alexe Tamma na hrotu nahrazuje Sappinen, v jehož stínu bude figurovat Palumets. Místo Ainsala v záloze dostal přednost Vetkal a Lilandera na pravém kraji obrany zase vystřídal Paskotši. Klec střeží Hein.
    Rozcvička je v Solně u konce, začínáme ve 20:45!
     
    Oba týmy vyráží na hrací plochu, domácí ve svých tradičních žlutých a hosté v bílých dresech.
     
    Stadion ve Stockholmu si po hymnách ještě minutou ticha připomíná zesnulého Svena-Görana Erikssona.
     
    Úvodní výkop obstará Švédsko, jdeme na věc!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí se hned pokusili dlouhým nákopem vyslat dopředu Gyökerese, ale přetažený balón nakonec doskákal do náručí připraveného Heina.
     
    2
    Pozor, Švédové byli jen kousíček od úvodního gólu! Salétros krátkou přihrávkou z levého kraje vápna nabil nedostatečně střeženému Gyökeresovi na střed, který pak z otočky balón nasměroval těsně vedle vzdálenější tyče!
    2. Gyökeres pálil těsně vedle
     
    3
    První estonské tažení dopředu zastavuje postranní sudí, Siňavskij byl totiž v postavení mimo hru.
     
    4
    Gyökeresův krátký centr si hostující obrana pohlídala, Hein bude za chvíli odkopávat od své svatyně.
     
    5
    Estonsko dle očekávání čelí velkému náporu, Eliasson odraženou střelou pro svůj celek vybojoval první roh utkání. Hein teď musí být konstantně ve střehu.
     
    6
    Gyökeres předal míč Semovi a naběhl do vápna, zvednutou přihrávku druhého jmenovaného poté jeden z protihráčů vyrazil ven ze šestnáctky.
     
    7
    Domácí nápor minimálně na chvíli ukončuje útočný faul Gudmundssona, po kterém si trávník zblízka prohlédl Sappinen. Estonci získávají volný kop.
     
    9
    Kulusevski a Sema předvedli nádhernou souhru v hostujícím vápně, jenže se při ní ocitli v ofsajdu.
     
    10
    Schjönning-Larsen neudržel míč před postranní čarou, Švédsko se tak více méně zadarmo vrací na balón na středu hrací plochy a čeká ho vhazování.
     
    11
    Domácí papírově slabší soky nešetří, až je v některých momentech musí krotit sudí: jako třeba právě teď, kdy Ayari nevybíravě podrazil Siňavského.
     
    12
    S výjimkou občasného švédského faulu se nicméně hra zatím nese v celkem klidném tempu. Estonsko se nyní snaží s aktivnějšími soky srovnat krok.
     
    13
    Tak tohle Hiena málem vyšlo hodně draho! Lehkovážná přihrávka domácího obránce přistála na kopačce vysunutého Siňavského a kmenový hráč Slovácka následně tvrdou ranou pro svůj celek získal rohový kop! Krásná šance!
     
    14
    Švédsko dostává dění zpět pod kontrolu, Douglas se nyní snaží prokličkovat do hostujícího vápna.
     
    15
    Souboj mezi Hienem a Sappinenem na středové čáře byl posouzen proti Estonsku, hráči ve žlutém si tak rychle berou míč zpět a znovu táhnou vpřed.
     
    16
    Malý rozruch v hostující šestnáctce nyní vyvolal tečovaný centr Eliassona, do jehož dráhy se zřejmě postavil Siňavskij. Hein si ale balón pohlídal.
     
    17
    Estonsko je znovu pod tlakem, další rohový kop soupeřů ale velmi rychle neutralizovalo a Miller následně před Ayarim vyšťouchl balón do zámezí.
     
    18
    Celkem slibná estonská kombinace končí postavením mimo hru, a to naprosto jasným. Sudí zvedl praporek hned, jakmile se Miller dotkl balónu.
     
    19
    Györkeres vyhrál souboj o letící míč s Metsem a srazil ho na stranu do dráhy rychlého Kulusevského, jehož zblokovaný centr pak Švédům zařídil další roh.
     
    21
    Estonci nehodlají celý zápas jen bránit a opakovaně se prokousávají dopředu. Tečí z bezprostřední blízkostí připraveného Johanssona prověřil Siňavskij.
     
    22
    V čele bleskového domácího protiútoku běžel Isak, který pak pod tlakem zamířil vedle brány.
     
    23
    O slovo si opět řekl Gyökeres, který v pokutovém území našel škvíru mezi dvěma protihráči a obratem míč poslal přesně na připraveného brankáře.
     
    24
    Švédové kombinují před estonským vápnem a trpělivými přihrávkami se snaží si vypracovat nějakou lepší střeleckou příležitost. Hein musí být ve střehu.
     
    25
    Na konci šňůry pasů byl Isak, jehož zakončení ale zamířilo pouze nad břevno Heinovy brány.
     
    26
    Balón se nyní od bránícího Metse odrazil za bránu, Estonsko bude bránit už pátý rohový kop.
     
    27
    Zpoza šestnáctky napřáhl pro změnu Ayari, jehož volej lízla Paskotšiho a vyskočila jen pár čísel nad hostující břevno. Domácí tlak se stupňuje.
     
    28
    Na druhém konci hřiště nyní na centr vsadil pro změnu Siňavskij, Hein ale napravil své předchozí defenzivní zaváhání a míč hravě odhlavičkoval pryč.
     
    29
    Siňavskij se nechtěl na křídle jen tak vzdát balónu, tohle byl dost jasný útočný faul. Volný kop pro Švédy.
     
    30
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Dosud pevná estonská defenzíva dostala první trhlinu, domácí se po necelé půlhodině hry dostávají do vedení! Sema nyní zachytil odražený balón ve vápně a Hein sice jeho následnou ránu bravurně vyrazil, ale jen k nedostatečně střeženému VIKTORU GYÖKERESOVI a ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil – 1:0!
    30. Viktor GYÖKERES - 1:0
     
    32
    Pobaltský výběr hledá odpověď a míří do útoku, pomoci mu může i zbytečný faul Kulusevského za středovým kruhem. Estonsko získává volný kop.
     
    33
    Hostující defenzíva má znovu plné ruce práce. Eliassonův centr si jeden z protihráčů pohlídal, Hennovi svěřenci budou za chvíli bránit další rohový kop.
     
    34
    Eliasson se octil pod tlakem u tyče a pokusil se balón nasměrovat na střed pokutového území, kde ale v té době nebyl nikdo ve žlutém. Míč opouští šestnáctku.
     
    35
    Ayariho střela se ani tentokrát do brány nevešla, na rozdíl od jeho posledního pokusu ale nyní nedošlo k teči. Hein tak bude za chvíli rozehrávat.
     
    36
    Tohle nikdy nevidíme rádi, Gudmundsson se sesunul na pažit u postranní čáry a nevypadá to s ním dobře. Na hrací plochu rychle vyráží zdravotníci.
     
    38
    Stále se nehraje. Gudmudssona z bezprostřední blízkosti zasáhl tvrdý míč Millera a ač je domácí zadák při smyslech, dnešní duel pro něj nejspíš skončil.
     
    39
    Gudmundsson je na nohou a na malou chvíli zamíří do zámezí. Uvidíme, zdali bude pokračovat.
     
    40
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Domácí před přestávkou rozšiřují svůj náskok a vše nasvědčuje tomu, že ve Stockholmu se dnes žádné překvapení konat nebude! Kulusevski protáhl míč do šestnáctky a z následné chaotické situace těžil ALEXANDER ISAK, který odražený míč ukázkově nasměroval pod břevno – 2:0!
    40. Alexander ISAK - 2:0
     
    42
    Estonci přesunuli hru na domácí stranu, Švédové je ale odmítají pustit blíže k Johanssonovi.
     
    44
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tohle už zavání debaklem, konec úvodního dějství si pro Estonsko přichystal přímo ledovou sprchu! Čtyřiačtyřicátou minutu dalším zásahem otevírá VIKTOR GYÖKERES, který spolu s Kulusevskim pronikl za hostující defenzívu a do naprosto opuštěné svatyně doklepl odražené zakončení svého spoluhráče – 3:0!
    44. Viktor GYÖKERES - 3:0
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    45+1
    Johansson už se musí celkem nudit, hra se po Gyökeresově gólu znovu usadila u Heinovy brány.
     
    45+2
    Salétrosův centr na úrodnou půdu nepadl, Estonci si jej pohlídali a míč vynesli ven ze šestnáctky.
     
    45+3
    Hein si pohlídal další balón, který letěl do jeho vápna, a tečoval ho špičkami prstů, přičemž strážící Paskotši jej pak vyrazil za bránu. Roh číslo devět pro Švédsko.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:52.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 7:1. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 4:2.
     
    První poločas netřeba nijak dlouze hodnotit: pohled na skóre a statistický přehled níže vám řekne asi vše, co je potřeba vědět. Estonsko se v úvodních minutách drželo, vzdorovat ale zvládlo jen necelou půlhodinu a poté se dvakrát trefil Györkeres a další gól přidal Isak. Švédsko tak celkem hladce míří na povinnou výhrou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhou část odšpuntovalo rychlé tažení Kulusevského, ze kterého ale vzešel jen odkop od brány.
     
    47
    Druhým pánem na holení byl Eliasson, jehož zakončení zpoza vápna zamířilo jenom vedle zadní tyče. Bránící Schjönning-Larsen se jej dle všeho nedotkl, a Hein tak bude podruhé od začátku půle rozehrávat.
     
    49
    Hein na křídle ubránil Siňavského, vysunul míč do zámezí a aspoň na chvíli pozastavil vznikající estonský protiútok. Hosté budou vhazovat u středu hřiště.
     
    50
    Německý hlavní sudí poprvé tasí žlutou kartu, Kevor Palumets (EST) nevybíravě srazil k zemi Ayariho a varování dostal naprosto zaslouženě.
     
    51
    Estonsko vysunulo hru na domácí stranu a Paskotši chtěl ze zámezí vhodit míč na Siňavského, který jej ovšem nedokázal zachytit před zadní čarou.
     
    52
    Souboj dvou třináctek u postranní čáry zvládl lépe Paskotši, Švédové mají out vedle Heina.
     
    53
    Tak to je velká škoda pro Estonsko, dosud velmi výrazný Siňavskij mohl svůj kvalitní výkon korunovat gólem. Z kraje vápna ale zamířil jen vedle svatyně.
     
    54
    Hosté si od začátku druhého poločasu vylepšili statistiku držení míče, která nyní zní 58 % : 42 %.
     
    56
    Švédskou kombinaci na estonské polovině hřiště ukončila nepřesná přihrávka Salétrose, po které se k míči dostal připravený gólman Hein.
     
    57
    Kulusevski si po asistenci chce na konto připsat i gól, jenže zakončením z hranice šestnáctky tentokrát zasáhl pouze clonícího protihráče v bílém.
     
    58
    Domácí se po trochu lehkovážném vstupu do poločasu znovu dostávají do tempa a nyní budou zahrávat roh. Schjönning-Larsen ubránil Gyökerese.
     
    59
    Střídání v týmu Estonsko (3/5):
    ze hřiště odchází Michael Schjönning-Larsen, přichází Artur Pikk,
    ze hřiště odchází Rocco Robert Shein, přichází Markus Poom,
    ze hřiště odchází Rauno Sappinen, přichází Alex Matthias Tamm.
     
    60
    Hra po trojnásobném střídání běžela jen pár sekund, než došlo ke zprvu ošklivě vypadajícím souboji mezi Hienem a čerstvým Alexem Tammem. Oba borci se ale rychle oklepali a mohou pokračovat.
     
    61
    Estonsko mělo dosud největší šanci snížit, ale Johansson byl proti! Díky krásné přihrávce za obranu se do úniku dostal Alex Tamm, proti kterému ale hostující gólman vyběhl a jeho zakončení vyrazil mimo nebezpečí!
     
    62
    Tak to je hodně nešťastná pasáž pro svěřence kouče Henna, jen pár sekund po spálené tutovce totiž jdou do deseti! Kevor Palumets (EST) zatáhl Salétrose za dres na křídle, dostává druhou žlutou kartu a míří do srpch!
    62. Červená karta po 2. žluté pro Palumetse
     
    63
    Střídání v týmu Švédsko (2/5):
    ze hřiště odchází Ken Sema, přichází Sebastian Nanasi,
    ze hřiště odchází Yasin Ayari, přichází Jens Cajuste.
     
    64
    Švédsko ovšem s následnou standardkou z pozice vedle šestnáctky nenaložilo nijak produktivně, Estonci tlačí hru zpátky ke středu bitevního pole.
     
    65
    Eliasson si dle sudího proti Poomovi pomohl útočným faulem, s čímž nelze než souhlasit. Tohle bylo poměrně jednoznačné podražení, volný kop pro hosty.
     
    66
    Odpískán faul pro změnu na druhé straně, Tamm během souboje o míč srazil k zemi Gudmundssona.
     
    68
    Někdo by čekal, že po vyloučení Palumetse uvidíme nekonečný domácí nápor, ale opak je pravdou. Estonsko úspěšně vzdoruje, Hein moc práce nemá.
     
    69
    Teď už hostující gólman do akce jít musel. Cajuste ho prověřil ranou která sice byla velmi ostrá, ale mířila pouze do naprostého středu svatyně.
     
    70
    V Solně se otevřela střelnice, ve vzduchu visí další zásah. Gudmundsson zamířil na pravou tyč, Hein jeho krásnou ránu skokem vystrčil mimo nebezpečí.
     
    71
    Do třetice všeho dobrého Hein, tentokrát šlo pro změnu o rutinní zákrok. Kulusevski na něj poslal slabou střelu, kterou brankář hravě schoval do svého náručí.
     
    72
    Střídání v týmu Estonsko (4/5):
    ze hřiště odchází Vlasij Siňavskij, přichází Patrik Kristal.

    Pozor, ve Švédsku se dnes píše historie. Šestnáctiletý Patrik Kristal se totiž stává nejmladším hráčem, který kdy za pobaltskou reprezentaci nastoupil.
     
    73
    Györkeres se na pravém kraji vápna rval jako lev a poté, co se na sekundu odpoutal od protihráčů, zkusil odcentrovat. Poom jeho balón ovšem vyrazil.
     
    75
    Hosté jsou stále pod obrovským tlakem, kterému ale velmi obětavě čelí. Výborně si počíná hlavně Hein, obrana před ním ovšem též odvádí solidní práci.
     
    76
    Aktuální poměr celkových střel zní dost jasně – 31:5. Na přesné rány Švédsko vede „jen“ 10:2.
     
    77
    Vysunutý Tamm se v domácí šestnáctce pokusil trochu potrápit Douglase, který ovšem zvládl míč včas odehrát do bezpečí na připraveného Johanssona.
     
    78
    Ani další žlutomodrý výpad nepřinesl gól, ba dokonce tento se obešel i bez střely. V zámezí se mezitím rýsuje další domácí střídání, a to dvojnásobné.
     
    79
    Střídání v týmu Švédsko (4/5):
    ze hřiště odchází Viktor Gyökeres, přichází Anthony Elanga,
    ze hřiště odchází Alexander Isak, přichází Gustaf Nilsson.
     
    80
    Osmdesátou minutu střelou na střed svatyně otevřel Nanasi, z pohledu Heina šlo o naprosto rutinní práci. Estonského gólmana může těšit další zákrok.
     
    81
    Eliasson vysokým centrem hledal Nilssona, kterého ovšem nenašel. Jeden z hráčů v bílém dresu následně balón bez váhání vykopl ven ze šestnáctky.
     
    82
    Estonsko teď mělo štěstí, vyhnulo se dalšímu rohu. Míč se po střele Kulusevského za bránu odrazil od Pikka a nikoliv od Hiena, jak si nejspíš myslel sudí.
     
    84
    Střídání v týmu Estonsko (5/5):
    ze hřiště odchází Martin Miller, přichází Michael Lilander.

    Estonsko tímto vyčerpalo svá střídání.
     
    84
    Střídání v týmu Švédsko (5/5):
    ze hřiště odchází Anton Salétros, přichází Lucas Bergvall.

    Švédsko tímto vyčerpalo svá střídání.
     
    86
    Duel ve Strawberry Areně se pomalu ale jistě chýlí ke konci. Nanasi se uvolnil u tyče a poslal míč na střed malého vápna, kde ale působili jen protihráči.
     
    87
    Nanasi je v závěrečných minutách na trávníku vidět a je evidentní, že by se rád prosadil. Ani teď mu to ovšem nevyšlo, jeho ránu totiž zblokoval Mets.
     
    89
    Kouči Hennovi se komplikují plány do dalšího zápasu, krom vyloučeného Palumetse si další duel Ligy národů nezahraje také Alex Tamm (EST). Ten totiž po faulu na Gudmundssona dostává druhou žlutou kartu ve dvou zápasech, a příště bude absentovat.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    90+1
    Nastavení duelu v Solně otevře švédská standardka, kterou Bergvall zahraje z pozice jen kousek před vápnem. Poom poslal k zemi Cajusteho.
     
    90+2
    Teprve osmnáctiletý domácí záložník a kmenový hráč anglického Tottenhamu míč nasměroval akorát do dobře postavené zdi před Heinovou svatyní.
     
    90+3
    Estonsko se ještě naposledy vydalo dopředu, Johanssona ale potrápit nezvládlo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 10:2. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 5:8.
     
    Na severu Stockholmu máme hotovo, tři body dnes dle očekávání zůstávají doma a Švédové mají nakročeno k rychlému návratu zpět do Ligy B! Estonsko si sice zaslouží uznání za obětavý vzdor, na papírově silnějšího soupeře ale nestačilo a po duelu proti Slovensku i tentokrát odchází s prázdnou. O osudu utkání ještě před pauzou rozhodlo duo Gyökeres – Isak.
     
    Svěřenci kouče Tomassona mají prozatím splněno, přičemž v říjnu je čekají výlety na Tehelné pole a do Talinnu. Estonci pak za měsíc krom svého dnešního soupeře budou hostit také Ázerbájdžán.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (22:54:06)

    Vojtěch Martinek

    Góly: 30. Gyökeres (Sema), 40. Isak, 44. Gyökeres (Kulusevski)

    Karty:   50. Palumets (EST), 89. A. Tamm (EST)   62. Palumets (EST)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 10:2. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 5:8.
    Švédsko: Johansson – Douglas, Hien, Gudmundsson – Eliasson, Ayari (63. Cajuste), Salétros (84. Bergvall), Kulusevski (C), Sema (63. Nanasi) – Gyökeres (79. Elanga), Isak (79. Nilsson).
    Náhradníci: Zetterström, Nordfeldt – Wahlqvist, Augustinsson, Starfelt, Svanberg, Kurtulus.

    Tréner: Jon Dahl Tomasson

    Estónsko: Hein – Paskotši, Mets (C), J. Tamm, Schjönning-Larsen (59. Pikk) – Miller (84. Lilander), Vetkal, Shein (59. Poom), Siňavskij (72. Kristal) – Palumets – Sappinen (59. A. Tamm).
    Náhradníci: Igonen, Vallner – Kuusk, Ainsalu, Saarma, Kuraksin, Yakovlev.

    Tréner: Jürgen Henn

    Rozhodca: Jablonski – Koslowski, Beitinger (GER)