Cyprus – Kosovo 0:4 (kon.) | Rumunsko – Litva 3:1 (kon.)
koniec
Rumunsko
3:1 (1:1)
Litva
cz Pondelok 09.09.2024, 20:45 • Stadionul Steaua, Bukurešť • Liga národov UEFA - Liga C • Skupina 2
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:47:20)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:13.
     
    Rumunsko s odřenýma ušima vítězí také ve druhém zápase Ligy národů. Potom, co Mihăilă skóroval už ve čtvrté minutě, to z pohledu favorita vypadalo na hladký průběh. Lucescův tým ale nechal iniciativu Litevcům a ti svůj sympatický výkon okořenili Kučysovým vyrovnáním. Ve druhém poločase se outsider dokonce ujal vedení, ale Antanaviciusův gól byl kvůli diskutabilnímu útočnému faulu zrušen. O pár minut později VAR uškodil Litevcům znovu. Lasickasův zákrok na Hagiho byl zpětně posouzen jako penaltový a Răzvan Marin ze značky pokutového kopu nezaváhal. Definitivní K.O. dostali svěřenci Edgarase Jankauskase z rychlého brejku zakončeného Mitrițou.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Girdvainis nedokázal potrestat laxní přístup rumunské obrany. Z rohu Kalinauskase netrefil hlavičku čistě a míč skončil několik metrů vedle pravé tyče.
     
    90+6
    Ștefan Târnovanu se nenechal nachytat Tutyškinasovým razantním nástřelem na bližší tyč. Rohový kop bude asi to poslední, co se na staidonu v Bukurešti stane.
     
    90+5
    Nicolae Stanciu poslal přihrávku mimo hřiště a zhatil velmi nadějný brejk, do kterého se hodlala zapojila dobrá polovina rumunské jedenáctky.
     
    90+4
    V tuto chvíli už litevské naděje padly k nule. Střelou z delší vzdálenosti chtěl vykřesat jiskřičku Vykintas Slivka, ale Târnovanu reagoval zcela banálním zákrokem.
    90+2. Alexandru MITRIȚĂ - 3:1
     
    90+2
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Rychlý protiútok dovedl Rumuny k uklidňujícímu gólu na 3:1! ALEXANDRU MITRIȚĂ dorazil s míčem před vápno. Na hraně ofsajdu stojící Alibec mu ho nesobecky vrátil a Gertmonas už nemohl této stoprocentní šanci konkurovat.
     
    90+1
    Ștefan Târnovanu nebojácně vyběhl z branky a standardku z kopačky Tutyškinase vybojoval k hranici vápna, odkud žádné další nebezpečí nehrozilo.
     
    90+1
    Nastavuje se 6 minut.
     
    90
    Střídání v týmu Litva:
    ze hřiště odchází Justas Lasickas, přichází Kipras Kažukolovas.
     
    90
    Nicolae Stanciu se snažil odstrčit Lasickase. Podle slovinského arbitra to bylo v rozporu s pravidly a následovat bude standardka z levé strany.
     
    89
    Rozhodnuto ještě zdaleka není. Litva své kvality už mnohokrát předvedla. Navíc můžeme očekávat bohaté nastavení.
     
    88
    Střídání v týmu Rumunsko:
    ze hřiště odchází Denis Drăguş, přichází Denis Alibec.
    87. Răzvan MARIN - 2:1
     
    87
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Po dvojí pomoci ze strany videorozhodčích se domácí tým ujímá vedení! RĂZVAN MARIN proměnil penaltu kopem doprostřed branky. Gertmonas na poslední chvíli uhnul ke své pravé tyči.
     
    87
    Na opakovaných záběrech šlo vidět, že se Hagiho noha skutečně nepatrně zahákla za Lasickasovu levačku. A totéž viděl Obrenović, který v koncovce zápasu přisuzuje Rumunům penaltu.
     
    86
    Obrenović opět odbíhá k monitoru. Případný penaltový verdikt by byl pro Litvu hodně krutý.
     
    85
    Rațiu roztáhl rumunský útok na pravé křídlo. Ianis Hagi si chtěl vymodlit penaltu, ovšem přepadnutí přes nohu Lasickase vypadalo hodně teatrálně. Co na to VAR?
     
    83
    A poslední slovo neřekla ani Litva. Další rychlý výpad měl být zakončen křížnou přihrávkou na Lasickase. Târnovanu ji pro sebe stopil na poslední chvíli.
     
    82
    Naděje Rumunů na tříbodový zisk ožila. Chce to ale zabrat, protože šancí u Gertmonasovy branky opravdu neměli příliš.
     
    80
    Ștefan Târnovanu si může oddechnout. Jeho chyba byla podle názoru slovinských rozhodčích způsobena útočným faulem, takže Antanaviciusův gól na 2:1 neplatí.
     
    79
    Rumuny ještě může zachránit zásah VARu. Rade Obrenović dostal pokyn přezkoumat možný útočný faul Antanaviciuse.
    77. Antanaviciusův gól byl kvůli údajnému faulu zrušen
     
    77
    Litva právě vstřelila branku!
    Hagim distribuovaný rohový kop se Rumunům vymkl kontrole. Vykintas Slivka po dlouhém výhozu Gertmonase rozvinul brejk po levé straně a když se zdálo, že centrem odevzdal balon do rukou Târnovana, tak se u debutujícího gólmana zjevila hlava ANTANAVICIUSE ANTANAVICIUSE, která dotlačila balon do sítě.
     
    76
    Mitriță neměl problém projít do vápna. Horší to bylo s distribucí míče do předbrankového prostoru, kde úřadoval Širvys. Následný prudký centr pro změnu zlikvidoval Paulauskas.
     
    75
    Střídání v týmu Litva:
    ze hřiště odchází Artur Dolžnikov, přichází Tomas Kalinauskas.
     
    75
    Střídání v týmu Litva:
    ze hřiště odchází Modestas Vorobjovas, přichází Antanavicius Antanavicius.
    74. Gertmonas zareagoval na střelu Hagiho
     
    74
    Ianis Hagi si z pravé strany navedl míč na střed. Posunul se až do přívětivého palebného úhlu, ovšem Gertmonas projektil zpoza vápna nadvakrát zkrotil.
     
    73
    Nicusor Bancu protáhl krok v přechodu středu hřiště. Mitriță mu balon vrátil, ale další přibližovací manévr k pokutovému území už litevská defenziva přečetla.
     
    72
    Stanciu však nedoručil centr k nikomu ve žlutém. Situace se rychle uklidnila ruku v ruce s autovým vhazováním Širvyse.
     
    71
    Dvacet minut do konce. Rumunsko konečně začíná stupňovat tlak a díky nedovolenému zákroku Dolžnikova bude chtít zahrozit ze standardní situace.
     
    70
    Střídání v týmu Rumunsko:
    ze hřiště odchází Dennis Man, přichází Ianis Hagi.
     
    70
    Střídání v týmu Rumunsko:
    ze hřiště odchází Valentin Mihăilă, přichází Alexandru Mitriță.
     
    69
    Rațiu měl volné pole působnosti na pravém křídle. Nadstavbu v podobě přesné přihrávky do vápna ale nepřidal, stopeři Litvy odvádí opravdu skvělou práci.
     
    68
    Darius Olaru se už nemohl dívat na marné dobývání litevské obrany. Záložník FCSB napřáhl zpoza vápna a aspoň symbolicky protáhl gólmana Gertmonase.
     
    67
    Dennis Man prováhal šanci na střelu. Míč si tak dlouho naváděl na levačku, až trefil Lekiatase. Později Rumunům neprošla před branku finální přihrávka, jejíž strůjcem byl Bancu.
     
    66
    Ofenzivní trojzubec Man, Drăguş a Marin podává velmi slabý výkon. Bez pomoci středopolařů Mihăily a Stancia není Rumunsko kolem vápna vůbec nebezpečné. Lucescu přesto nechává své ofenzivní hvězdy na lavičce.
     
    65
    Střídání v týmu Litva:
    ze hřiště odchází Giedrius Matulevičius, přichází Ovidijus Verbickas.
     
    65
    Střídání v týmu Litva:
    ze hřiště odchází Armandas Kučys, přichází Gytis Paulauskas.
     
    65
    Justas Lasickas byl při vyvážení míče zezadu podkopnut. Valentin Mihăilă byl za tento prohřešek potrestán žlutou kartou.
     
    65
    Drăguş nastřelil Širvyse a Litevci neprodleně vystartovali do protiútoku. S jeho zastavením pomohl Stanciu, který se vzorně vrátil na vlastní polovinu.
     
    64
    Stanciu si náběhem do křídla řekl o rychlé vhození autu. Moment překvapení trval jen chvíli, centr zkušeného záložníka zlikvidoval Lekiatas.
     
    63
    Dennis Man vracel míč z pravého křídla pod sebe. Nicolae Stanciu to odvážně zkusil bez přípravy, ale Gertmonase nekvalitní vysoká rána neznervózněla.
     
    62
    Andrei Rațiu v citlivém prostoru podlehl litevskému presinku a hodně se mu ulevilo, když se technická střela Lasickase vytočila mimo tři tyče.
     
    61
    Dennis Man tušil, že Drăguşovu přihrávku na křídle nechytne. Ze souboje s Tutyškinasem chtěl získat standardku, ale Obrenović na ochotný pád neslyšel.
     
    60
    Držení míče: 47 % – 53 %.
     
    59
    Ještě se čekalo na verdikt videorozhodčích, kteří na opakovaných záběrech zkoumali možný penaltový faul. Rozhodnutí bylo z pohledu útočící Litvy negativní.
     
    58
    Târnovanu se letícího centru Artemijuse Tutyškinase trochu zalekl. Balon na poslední chvíli vyrazil pravou rukou do strany.
     
    57
    Dolžnikov se prezentoval hravým slalomem. Nově příchozí Olaru o něj nohou zavadil a Litva disponuje standardní situací. Na přímou střelu to úplně nevypadá.
     
    56
    Střídání v týmu Rumunsko:
    ze hřiště odchází Marius Marin, přichází Darius Olaru.
     
    55
    Během ťukesu v pokutovém území byl Rațiu přistižen v ofsajdu. Na výsledku to moc nezměnilo, protože finální přihrávka přes Tutyškinase stejně neprošla.
     
    54
    Chybka v litevské rozehrávce zůstala nepotrestána. Dennis Man dostal od Răzvana Marina přihrávku na paty a poté se vyfauloval na Tutyškinasovi.
     
    53
    Vykintas Slivka nešetrně zboural Mariuse Marina. Je to žlutá karta a rozehrávka pro Drăgușina.
     
    52
    Răzvan Marin svedl na pravém křídle souboj s Vorobjovasem. Záložník Litvy si poradil a zařídil svým barvám odkop od Gertmonasovy branky.
     
    51
    Rațiu špatně vyřešil přímočarý přechod. Ještě před vápnem natáhl ke střele a jenom označkoval tělo Girdvainise.
     
    50
    Zatím se toho moc neděje. Hru kouskuje kvantum drobných přestupků, případně včasné zákroky bránících hráčů. Kvůli jednomu takovému nyní nemohl běžet vpřed Stanciu.
     
    48
    Co do posil z lavičky, má ohromnou výhodu bezmála osmdesátiletý kouč Lucescu. Rumunskou ofenzivu mohou podpořit jména jako Alibec, Hagi nebo Coman.
     
    47
    Jsem zvědav, zda Rumuni změní přístup a budou po změně stran o něco aktivnější. Drăguş nyní naznačil větší bojovnost při napadání, byť mu byl současně odpískán faul.
     
    46
    Sotva po půlminutě hry ve druhém poločase spatřil za pozdní dohrání Stancia žlutou kartu litevský stoper Rokas Lekiatas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle končí remízou, ale co do předvedeného výkonu, jednoznačně získali sympatie nezaujatých fanoušků hráči Litvy. Ti už ve čtvrté minutě inkasovali od Valentina Mihăily, ale pak nečekaně disponovali souvislou území převahou, která vyvrcholila zaslouženým vyrovnáním Kučyse.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Bancu zatáhl za dres hbitého Dolžikova. Tutyškinas kopal standardku z pravé strany, ale Rumunům se tento centr povedlo odhlavičkovat.
     
    45
    Dennis Man po nepovedeném rohu vracel míč na útočnou třetinu hřiště. Rațiu z jeho přihrávky rovnou střílel, ale v cestě mu stál Girdvainisův blok.
     
    44
    Drăgușin vyčistil vápno od centru Tutyškinase a poslal do protiútoku Mana. Jeho diagonálu si Rațiu nezpracoval nejlépe a ve finále byl rád za rohový kop.
     
    43
    Rumunská obrana si ani v závěru prvního poločasu neodpočine. Artur Dolžnikov vytěžil z naprostého minima rohový kop.
     
    42
    Tutyškinasův nákop ze standardní situace byl z pohledu ostatních Litevců nechytatelný. Míč se po odrazu od země ocitl v rukavicích Târnovana.
     
    41
    Armandas Kučys nepřesně roztahoval hru na pravý kraj, kde tušil Dolžikova. Vhazujícím Rumunům balon rovněž dlouho nezůstal, na vině byl šlapák Mihăily.
     
    40
    Valentin Mihăilă odmítl dárek v podobě zkažené litevské rozehrávky. Míč si rychle nachystal na střelu a z ohromné dálky Germonasovu branku o několik metrů minul.
     
    39
    Stanciu poskytl míč do pravého křídla, ale Andrei Rațiu poslal centr do připraveného bloku. Zdaleka to není poprvé, co domácím nevyšel útok z kraje.
     
    37
    Gólem povzbuzení Litevci zase nemají problém kombinovat uprostřed hřiště. Domácí fanoušci asi čekali trochu jiný průběh, obzvlášť po brzkém gólu Mihăily.
     
    35
    Matulevičiusův kopanec do Stancia slovinští rozhodčí nepřehlédli a přisoudili balon Rumunům, kteří si na pravé straně došli pro aut.
    34. Armandas KUČYS - 1:1
     
    34
    Litva právě vstřelila branku!
    Stanciu pokazil přechodovou fázi. Litevci zachytili míč na půlící čáře a postupně se prokombinovali k vyrovnání na 1:1! Širvysovu přihrávku si Lasickas dlouho nenechal a dal míč do tandemu ARMANDASU KUČYSOVI. Târnovanu se snažil zmenšit úhel, ale přesná křížná střela byla nad jeho síly.
     
    32
    Držení míče: 42 % – 58 %.
     
    31
    Marin si ve vápně špatně zpracoval přihrávku Stancia. Hráč Cagliari rychle zaimprovizoval a posunul míč pod sebe na Drăguşe, jehož střela z jedničky se vykroutila za levou tyč.
     
    30
    Ștefan Târnovanu sklidil další potlesk za stažení Slivkova rohu. A ještě navíc rozjel rychlý brejk, který zhatil až nepřesný centr Mihăily.
    29. Matulevičius neúspěšně dorážel šanci Lasickase
     
    29
    Litevci postupovali čtyři na čtyři. Lasickas u rohu vápna tvrdě vypálil na bližší tyč a Târnovanu musel hned dvojnásobně reagovat, protože na něj přiletěla také dorážka Matulevičiuse.
     
    27
    Man zprava pronikl do pokutového území. Před brankou ale neměl pořádnou nabídku a svou přihrávku netakticky poslal mezi jediné dva spoluhráče.
     
    26
    Teď už Rumuni vyrazili přímočaře vpřed alespoň v pěti lidech, jenže Nicusor Bancu nacpal centr do nohy clonícího soupeře. Po vhazování už byla zařažena zpátečka.
     
    25
    Vykintas Slivka nehodlal vzdát vesměs prohraný souboj na levém křídle. Andrei Rațiu měl co dělat, aby si vynutil faul.
     
    24
    I tuto standardku Rumunsko komfortně ubránilo. Zároveň by ale potřebovalo nějakou ofenzivní nadstavbu. Kromě gólu Mihăily nic nepředvedlo a spíše si koleduje na vlastní polovině.
    23. Lasickasův pozdrav nad břevno
     
    23
    Marius Marin učebnicově skočil pod nohy Kučyse. Pijus Širvys navazoval dlouhým autem a obranné hlavičky Drăgușina vzešla Lasickasova utěšená rána z voleje. Târnovanu ji nad úrovní břevna lehce tečoval, takže se bude kopat roh.
     
    22
    Moc toho nebylo, protože Târnovanu centr japonského krajánka vyboxoval. Čtyřiadvacetiletý gólman nepůsobí ve svém soutěžním debutu za národní tým vůbec nervózně.
     
    21
    Dolžnikov vytěžil z postupného útoku rohový kop. Uvidíme, co z něj Vykintas Slivka vymyslí.
     
    20
    Rațiu zachytil balon na půlce. Manovi se přímočaře vpřed ale nezachtělo a Litevci se stihli vrátit do kompaktního bloku.
     
    19
    Spolupráce mezi Manem a Drăguşem zahaprovala. Propadlá přihrávka do pokutového území skončila v moci Edvinase Gertmonase.
     
    18
    Armandas Kučys šel k zemi, když se sápal po vysokém nákopu. Místo faulu se navíc pískal ofsajd tohoto hráče slovinského Celje.
     
    17
    A znovu je tu dlouhá pasáž, kdy Litevci neúčinně kombinují daleko od obou branek. Presink domácích je nulový.
     
    15
    Přechod Rumunů byl až moc rychlý. Doplatil na to centrující Bancu, který neměl ve vápně žádnou podporu.
     
    14
    V držení míče hosté rozhodně neostávají. Většinu času však tráví v místech, odkud Târnovanovi nic nehrozí. S blížícím se vápnem už začíná úřadovat rumunská obrana.
     
    13
    Laxní souhru Rumunů uprostřed hřiště vystihl Kučys. Okamžitě se ale dostal do souboje a ve finále byl rád za zisk autového vhazování u litevského kouče Jankauskase.
     
    12
    Rokas Lekiatas se vůbec nepochopil se svými spoluhráči na pravém kraji. Ti na přihrávku do křídla nebyli připraveni a míč se odkutálel do autu.
     
    11
    Hra se trochu kouskuje. Teď za to může rumunský hrot Denis Drăguş a nějaká bolístka na nártu. Po rychlé domluvě s Obrenovićem se ošetřovat nebude.
     
    10
    Lasickas házel aut do pokutového území. Armandas Kučys ho hlavou prodlužoval za sebe, ale tam zrovna nebyl žádný jeho krajan.
     
    9
    Kvůli rozehrávce na krátko se míč snášel do vápna s velkým zpožděním. Litevci si poradili a díky faulu na Dolžnikova mohou v klidu zformovat řady.
     
    8
    Okamžitě po rozehrání z poloviny hřiště se Rumuni propracovali k výhodě rohového kopu. K praporku už pospíchá Stanciu.
     
    8
    Nicolae Stanciu nabíral rychlost ve středovém kruhu. Matulevičius ho zezadu seslal k zemi a řekl si o první žlutou kartu.
     
    6
    Dennis Man nehodlal vypustit snahu o doběhnutí Târnovanova výkopu. Jeden ze stoperů měl k míči blíže a pomohl si malou domů na Gertmonase.
    4. Valentin MIHĂILĂ - 1:0
     
    4
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Neuběhly ani čtyři minuty a favorit vede! Nicolae Stanciu zhmotnil svou genialitu krásnou kolmicí. VALENTIN MIHĂILĂ pronikl za záda Lekiatase a v úniku prudce zavěsil kolem Gertmonasovy pravačky.
     
    4
    Dolžnikov ještě nebyl s míčem v autu a směle mohl pokračovat v akci na pravém křídle. Nevzešel z toho ani roh, nýbrž Târnovanův odkop.
     
    3
    Nebojácný úvod Litevců. Vyvolaným zmatkům v pokutovém území každopádně předcházel dodatečně odmávaný ofsajd, takže veškerá panika byla zbytečná.
     
    2
    Na zaplněném stadionu v Bukurešti absolvovali zahajovací výkop Litevci, kteří na sebe oblékli zelené dresy. Rumuni jsou celí ve žlutém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Rumunsko: Târnovanu – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – Stanciu (C), M. Marin, Mihăilă – Man, Drăguş, R. Marin.
    Náhradníci: Niță, Popescu – Manea, Ghiță, Alibec, Chipciu, Hagi, Coman, Artean, Olaru, Mitriță, Sorescu.
    Trenér: Mircea Lucescu

    Litva: Gertmonas – Širvys, Girdvainis, Lekiatas, Tutyškinas, Lasickas (C) – Matulevičius, Slivka, Vorobjovas, Dolžnikov – Kučys.
    Náhradníci: Bertašius, Mikelionis – Milasius, Kažukolovas, Upstas, V. Paulauskas, Kalinauskas, Vareika, Verbickas, G. Paulauskas, Barauskas, Antanavicius.
    Trenér: Edgaras Jankauskas

    Rozhodčí: Obrenović – Prapotnik, Kordež (SVN).
     
    Vzájemné zápasy

    Národní týmy Rumunska a Litvy se naposledy potkaly právě ve skupině Ligy národů UEFA v lize C. V roce 2018 zvládlo lépe oba duely Rumunsko, které v Litvě zvítězilo 2:1 a doma poté jasně 3:0. Rumunsko si i díky těmto dvěma výhrám zajistilo postup o úroveň výš, naopak Litva skončila bez bodu v tabulce poslední.
    Z posledních deseti vzájemných duelů pak máme bilanci devíti výher Rumunska a jedné výhry Litvy. Výhra Litevců je z roku 2008, kdy v kvalifikaci na Mistrovství světa dokázali překvapivě zvítězit v Rumunsku 3:0.
     
    Litva

    Litevský národní tým na účast na některém ze závěrečných mezinárodních turnajů stále čeká. Tým bez výraznějších hvězd bývá spíše outsiderem kvalifikačních skupin. V poslední odehrané kvalifikaci na letošní EURO obsadila Litva ve skupině předposlední místo se ziskem 6 bodů a jedinou výhru si připsala v Bulharsku, kde dokázala zvítězit 2:0. V posledním vydání Ligy národů se Litvě také nedařilo, v lize C skončila s jediným získaným bodíkem za remízu s Faerskými ostrovy na posledním místě a čekala ji baráž o udržení proti Gibraltaru. Litevci dokázali tento dvojzápas zvládnout, v obou zápasech zvítězili 1:0 a letos se tak znovu představí v lize C. Mužstvo vede jako hlavní trenér bývalý reprezentační útočník Edgaras Jankauskas, který letos bude chtít se svým mužstvem vylepšit výsledky z posledních let.
    V úvodním duelu letošní Ligy národů podlehla Litva před vlastními fanoušky Kypru 0:1, když jedinou branku zápasu vstřelil v 1. poločase
    Ioannis Pittas.
     
    Rumunsko

    Nejlepšími výsledky Rumunska jsou čtvrtfinálové účasti na Mistrovství světa v roce 1994 a také na Mistrovství Evropy v roce 2000. Po úspěšně zvládnuté kvalifikaci, v níž Rumuni neprohráli jediný zápas a s 22 získanými body za sebou nechali i silné Švýcarsko, se tak družina pod vedením 46letého stratéga Edwarda Iordanesca představila na letošním EURU. Vyrovnanou základní skupinu, v níž všechny týmy získaly po čtyřech bodech, Rumunsko vyhrálo díky nejlepšímu skóre a probojovalo se do play-off. V osmifinále ale bylo nad jeho síly Nizozemsko, které zvítězilo 3:0 a vystavilo Rumunům stopku.
    V uplynulém vydání Ligy národů hrálo Rumunsko v lize B, ve skupině ale skončilo se 7 body poslední o skóre za Černou Horou a letos se tak představí o úroveň níže.
    Na startu letošního vydání Ligy národů se Rumunsko představilo v Kosovu a duel jasně ovládlo poměrem 3:0. Mezi střelce se postupně zapsali Dennis Man, Razvan Marin a Denis Dragus.
     
    Hezký pondělní večer všem fanouškům fotbalu! Startuje nový ročník Ligy národů UEFA a společně se podíváme na zápas ligy C mezi Rumunskem a Litvou. Výkop proběhne na stadionu Steua v Bukurešti ve 20:45 hodin, tak si na tento čas nic neplánujte, jste srdečně zváni k našemu přenosu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Michal Břuchanský

    Góly: 4. Mihăilă (Stanciu), 87. R. Marin (pen.), 90+2. Mitriță (Alibec) – 34. Kučys (Lasickas)

    Karty:   65. Mihăilă (RUM) – 8. Matulevičius (LIT), 46. Lekiatas (LIT), 53. Slivka (LIT)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:13.
    Rumunsko: Târnovanu – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – Stanciu (C), M. Marin (56. Olaru), Mihăilă (70. Mitriță) – Man (70. Hagi), Drăguş (88. Alibec), R. Marin.
    Náhradníci: Niță, Popescu – Manea, Ghiță, Chipciu, Coman, Artean, Sorescu.

    Tréner: Mircea Lucescu

    Litva: Gertmonas – Širvys, Girdvainis, Lekiatas, Tutyškinas, Lasickas (C) (90. Kažukolovas) – Matulevičius (65. Verbickas), Slivka, Vorobjovas (75. Antanavicius), Dolžnikov (75. Kalinauskas) – Kučys (65. G. Paulauskas).
    Náhradníci: Bertašius, Mikelionis – Milasius, Upstas, V. Paulauskas, Vareika, Barauskas.

    Tréner: Edgaras Jankauskas

    Rozhodca: Obrenović – Prapotnik, Kordež (SVN)