Albánsko – Gruzínsko 0:1 (kon.) | Česko – Ukrajina 3:2 (kon.) | Írsko – Grécko 0:2 (kon.)
Anglicko – Fínsko 2:0 (kon.)
koniec
Anglicko
2:0 (0:0)
Fínsko
cz Utorok 10.09.2024, 20:45 • Wembley Stadium, Londýn • Liga národov UEFA - Liga B • Skupina 2
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Přeji příjemné úterý u sledování Ligy národů! V rámci programu posledního hracího dne záříjové reprezentační pauzy na sebe v Londýně narazí Anglie a Finsko.
     
    ANGLIE

    Three Lions krátkou éru pod dočasným hlavním koučem Leem Carsleym odšpuntovali pikantní bitvou v Dublinu, kterou zvládli na jedničku. Svého odvěkého rivala z druhé strany Svatojiřského průlivu takřka nepustili ke slovu a díky gólům Rice a Grealishe – bývalých irských mládežnických reprezentantů – slavili vítězství 2:0.

    Anglie si tak připsala tři body a úspěšně zahájila svou cestu zpět do elitní divize Ligy národů, ze které v minulém ročníku vypadla poté, co skončila poslední ve skupině A3 za Itálií, Maďarskem a Německem. Potvrdí roli favoritů i dnes večer ve Wembley proti Finsku?

    7. 9. 2024: Irsko – Anglie 0:2 (0:2)

    Branky: 11. Rice, 26. Grealish (Rice).

    Žluté karty: 44. Szmodics (IRL), 64. Molumby (IRL), 68. Brady (IRL), 76. O'Brien (IRL) – 13. Mainoo (ENG), 76. Colwill (ENG).

    Držení míče: 24 % : 76 %.
    Střely na branku: 1:9. Střely mimo: 4:3. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 15:9.

    Sestava Anglie: Pickford – Alexander-Arnold, Guéhi, Maguire (85. Stones), Colwill – Mainoo (77. Gomes), Rice, Grealish (77. Gibbs-White) – Saka, Kane (C) (84. Bowen), Gordon (77. Eze).
    Připraveni: Henderson, Pope – Konsa, Livramento, Lewis, Gallagher, Madueke.
    Hlavní trenér: Lee Carlsey.
     
    FINSKO

    Seveřané, kteří na loni naopak sahali po postupu do Ligy A, museli na úvod nové sezóny kousat hořkou porážku. Na Karaiskakisově stadionu v Pireu podlehli domácím Řekům 0:3, když se před zraky sedmnácti tisíc diváků dvakrát prosadil tahoun Panathinaikosu Ioannidis a vlastní trefu zaznamenal útočník Källman.

    Duel ovšem nebyl tak jednostranný, jak by se na první pohled mohlo zdát – Finsko odehrálo slušný zápas, na své soupeře tlačilo a na jihu Evropy doplatilo hlavně na nedostatek kreativity v útoku. Inu, uvidíme, jak si svěřenci kouče Kanervy poradí s výrazně těžší zkouškou v ikonickém londýnském Wembley.

    7. 9. 2024: Řecko – Finsko 3:0 (2:0)

    Branky: 23. Ioannidis, 37. Källman (vl.), 76. Ioannidis (Bakasetas).

    Žluté karty: 50. Koulierakis (GRE), 66. Konstantelias (GRE), 90+2. Zafeiris (GRE) – 25. Källman (FIN), 90+3. Peltola (FIN).

    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:8.

    Sestava Finska: Hrádecký (C) – Stahl, Hoskonen, Ivanov, Galvez – Peltola, Schüller (45. Nissilä) – Lod (62. Jensen), Kamara (82. Walta), Antman (62. Keskinen) – Källman (62. Pohjanpalo).
    Připraveni: Joronen, Sinisalo – Väisänen, Tenho, Uronen, Niskanen, Pukki.
    Hlavní trenér: Markku Kanerva.
     
    HISTORICKÁ VZÁJEMNÁ BILANCE

    Anglie do dnešního utkání půjde v roli výrazných papírových favoritů, což krom jiných faktorů podtrhuje také vzájemná bilance dnešních soupeřů. Ti se totiž od roku 1937, kdy na sebe narazili poprvé, střetli celkem jedenáctkrát, přičemž Three Lions vyhráli devětkrát a ve zbylých dvou případech duel skončil remízou.

    Poslední tři zápasy ENG – FIN
    24. 3. 2001 (kval. MS): Anglie – Finsko 2:1
    11. 10. 2000 (kval. MS): Finsko – Anglie 0:0
    22. 5. 1985 (kval. MS): Finsko – Anglie 1:1
    Dosud poslední vzájemnou bitvu v roce 2001 hostil Liverpool.
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Na dodržování pravidel bude dnes večer v Londýně dohlížet dánská delegace. V jejím čele stane hlavní sudí Morten Krogh, který v nedávné minulosti pískal mimo jiné i evropské bitvy obou pražských „S“ i plzeňské Viktorie. Na stranách mu budou asistovat Dennis Wollenberg Rasmussen a Steffen Bramsen.
     
    Úvodní sestavy:

    Anglie: Pickford – Lewis, Konsa, Stones, Alexander-Arnold – Rice, Gomes – Grealish, Gordon, Saka – Kane (C).
    Náhradníci: Henderson, Pope – Maguire, Gallagher, Livramento, L. Colwill, Guéhi, Gibbs-White, Mainoo, Bowen, Eze, Madueke.
    Trenér: Lee Carsley.

    Finsko: Hrádecký (C) – Staahl, Hoskonen, Ivanov, Uronen – Peltola, Kamara, Keskinen – Schüller, Pukki, F. Jensen.
    Náhradníci: Joronen, Sinisalo – Väisänen, Antman, Lod, Tenho, Nissilä, Galvez, Källman, Pohjanpalo, Walta, Niskanen.
    Trenér: Markku Kanerva.

    Rozhodčí: Krogh – Wollenberg Rasmussen, Bramsen (DEN).
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný úterní večer, utkání začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
    Rozcvička je v plném proudu! Startujeme ve 20:45.
     
    Přechodný kouč Lee Carsley se po výhře v Irsku rozhodl mírně změnit rozestavení svého celku, místo tří útočníků tentokrát na hrotu nastoupí Kane sám. Do základní sestavy se dostali obránci Lewis, Konsa, Stones a vůbec poprvé také záložník Gomes, zatímco Mainoo a trio Guéhi, Maguire, Colwill spadlo na lavičku.
     
    V jiné formaci nastoupí také Finové, kteří ve Wembley vsadí na 4-3-3. Levý kraj obrany místo Galveze obsadil Uronen, Loda v záloze nahradil Keskinen a nově vzniklou útočnou trojici utváří Schüller, Pukki a Jensen. Antman s Källmanem jsou připraveni na střídání.
     
    Ona celky nastupují na hrací plochu, domácí ve svých bílých a hosté v modrých dresech. Start se blíží.
     
    Začátek zápasu se malinko opozdí. Poté, co si Harry Kane spolu s rodinou převzal ocenění za sto odehraných zápasů za Anglii, si ještě Wembley minutou potlesku připomíná zesnulého Svena-Görana Erikssona.
     
    Úvodní výkop obstará Finsko, jdeme na věc!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí se hned zkraje duelu protlačili do hostujícího vápna, odkud byl ale Grealish velmi rychle vytlačen. Angličané nicméně zůstávají na balónu.
     
    2
    Finsko se stále brání. Gordonova kratičká přihrávka do šestnáctky skončila na kopačce připraveného Staahla, jenž míč obratem odehrál do zámezí.
     
    3
    Konsa si proti postupujícímu protihráči počínal tvrdě, ale čistě. Anglie kombinaci hostů rychle rozebrala.
     
    4
    Gordon tentokrát vsadil na centr na zadní tyč, kterým před Hrádeckým vytvořil nepřehlednou situaci. Finsko se ovšem ubránilo, domácí si vyzkouší roh.
     
    5
    Grealish pěkným pasem na kraj vápna vybídl ke střele Rice, kterému ale balón vůbec nesedl. Hrádecký mohl zůstat v klidu a stále čeká na první zákrok.
     
    6
    Napadající Pukki potrápil Pickforda, kterého ovšem nijak nepřekvapil. Míč zajel za zadní čáru a anglický gólman bude za malou chvíli poprvé rozehrávat.
     
    7
    Finům se zatím daří se rychle stahovat do vápna a co nejvíce ho zahustit, Anglie pak má problém se skrze krátké přihrávky dostat do zakončení.
     
    8
    Staahl má v prvních minutách plné ruce práce a má problém Gordona pořádně pokrýt. Centr mladého borce z Newcastlu vedl jen ke zblokované ráně Kanea, Hrádecký se musí připravit na další rohový kop.
     
    9
    Gólman seveřanů si počínal sebevědomě a letící balón s přehledem vyboxoval až ke středu bitevního pole. Tam si jej pak vzali zpět na kopačky hosté.
     
    11
    V Londýně se zatím hraje jen na jednu bránu, což potvrzuje také aktuální statistika držení míče. Domácí hráči v ní přímo dominují 80 % : 20 %.
     
    12
    Finsko odehrálo balón ke středu hřiště, a jeho zadní čtveřice si tak po velmi náročné pasáži může na chvíli odpočinout. Hosté navíc budou vhazovat.
     
    13
    Zničehonic se nyní na hraně anglického vápna ocitl Pukki, kterého Lewis doběhl doslova na poslední chvíli a jeho zakončení zblokoval. Uvidíme roh.
     
    14
    Pobyt domácích na soupeřově straně hřiště ukončuje útočný faul Gomese, který to v souboji s Pukkim trochu přehnal s důrazem. Volný kop pro Finy.
     
    15
    Saka zachytil nadýchaný míč na křídle a nenápadnou přihrávkou kolem Uronena vyslal dopředu Rice, jehož střelu na přední tyč Hrádecký hravě lapil.
     
    16
    Hra se stále nese v klidném tempu. Anglie se drží na balónu, počíná si ale velmi rozvážně, kombinuje na středu hřiště a hledá nějakou díru v obraně hostů.
     
    17
    Kamara viděl napadajícího protihráče a pro jistotu odkopl míč k půlicí čáře. Nejblíže k němu měl Keskinen, jenž od něj ovšem i tak byl pár metrů daleko.
     
    18
    Pořád čekáme na nějakou první vyloženou šanci zápasu. Pokusy Rice a předtím Pukkiho nebyly špatné, o nějakých „tutovkách“ ale nemohla být řeč.
     
    20
    No pozor, tohle už žádná rutinní střela nebyla! Kane vzal věci do svých rukou a brankáře Finů prověřil tvrdou ranou, kterou si ale Hrádecký pohlídal a pěkně ji vyrazil mimo nebezpečí!
     
    21
    Ovšem pozor, po brejku nyní přišla šance pro změnu na druhé straně! Zakončující Keskinen balón poslal jen těsně vedle zadní tyče anglické svatyně! To jsou najednou věci!
     
    23
    Bláznivá pasáž pokračuje, Kaneova hlavička končí ve finské síti! Domácí radost ale byla jen kratičká, jelikož postranní sudí okamžitě zvedl praporek! Tohle bylo postavení mimo hru.
     
    24
    Celou situaci ještě zkoumá VAR.
     
    25
    Gól skutečně platit nemůže, ač byl ofsajd anglické devítky opravdu hodně těsný. Stále 0:0.
     
    26
    Z ochozů ve Wembley se ozvalo oslavné hučení, Kesiken totiž znovu nebyl schopen zamířit přesně na branku. Pickford se za vysokým míčem jen ohlédl.
     
    27
    Opatrná hra úvodních minut je pryč, domácí přeřadili na vyšší rychlostní stupeň. Gomesova divoká přihrávka na Kanea ovšem končí u Hrádeckého.
     
    28
    Keskinen se tentokrát blýskl v obraně a nedovolil Sakovi odcentrovat, Anglie nicméně získává roh.
     
    29
    Gomes neprožívá zrovna dvakrát povedený debut v dresu Three Lions, po menších nepřesnostech si nyní na konto připsal také útočný faul na Peltolu.
     
    31
    Po ose Konsa–Saka se nyní míč málem dostal na střed vápna na připraveného Kanea, jenže Hoskonen byl proti a skluzem nadělil domácím další rohový kop.
     
    32
    Gordon se přesunul na opačné křídlo a znovu se pokusil míč do šestnáctky prošťouchnout po zemi, ale finská obrana ho měla i tentokrát přečteného.
     
    33
    Anglii čeká třetí kop od praporku v posledních třech minutách, míč za svou klec vytěsnil Jensen.
     
    34
    Sakovi střela zpoza šestnáctky nesedla, a to zejména kvůli dotěrnému Keskinenovi. Míč zamířil vysoko nad levou spojnici finské svatyně, Hrádecký odkopává.
     
    35
    Kane Grealishův centr prodloužil až na zadní tyč k Riceovi, jenže asistent na straně domácí hráče opět nachytal v postavení mimo hru. Přerušuje se.
     
    36
    Finové si po velmi dlouhé době osahávají míč. Schüller jej poslal na křídlo Staahlovi, jenž jej obratem pro jistotu uklidil dozadu na severskou obranu.
     
    37
    Hoskonen věděl, že se Kane chystá naběhnout do vápna, a nenápadnou přihrávku na něj zblokoval. Následuje rohový kop číslo osm pro Anglii.
     
    38
    Hostující ofenzívě dnes nevychází vůbec nic, Keskinen byl odzbrojen několik metrů před domácí šestnáctkou a soupeři hned startují do protiútoku.
     
    39
    Kane ani přes veškerou snahu nedokázal zkrotit míč před zadní čarou, Hrádecký bude rozehrávat.
     
    40
    Finská obrana dnes ve Wembley plní svou roli na sto procent a deptá anglické forvardy.
     
    41
    Teď ale malinko zavrávorala a byla z toho šance pro Alexandera-Arnolda, jehož rychlá pozemní střela prosvištěla kolem zadní tyče Hrádeckého svatyně! Finský gólman měl trochu štěstí!
     
    43
    Po nevýrazné severské akci přišel protiútok, který přes levé křídlo táhl Gordon. Proti němu se ale vyznamenal Staahl a odmítl ho pustit do zakončení.
     
    44
    Kamara nyní v samotném závěru přidělává starosti svému brankáři, špatně načasovaný skluz na Gomese totiž Anglii nabízí velmi slibnou standardku.
     
    45
    Trent Alexander-Arnold se z nařízeného kopu pokusil nasměrovat míč do vzdálenějšího vinglu finské klece, ale nakonec jej zakroutil o pár čísel výš než měl.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jen minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:50.
     
    Držení míče: 77 % : 23 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 3:1. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 4:4.
     
    Úvodní pasáž hry je minulostí, gólu jsme se ve Wembley zatím nedočkali. Dle očekávaní byla na balónu hlavně Anglie, která ovšem celý poločas narážela na výborně připravenou finskou obranu a když už se jí podařilo vystřelit, Hrádecký byl ve střehu. Seveřané sází hlavně na bleskové brejky, do kterých se dostávají jen jednou za pár minut. Uvidíme, co nám nabídne další část.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Finsko (2/5):
    ze hřiště odchází Jere Uronen, přichází Ilmari Niskanen,
    ze hřiště odchází Teemu Pukki, přichází Benjamin Källman.
     
    47
    Grealish se nebojácně vydal mezi protihráče a pěknou přihrávkou na křídlo vysunul do útoku Alexandera-Arnolda, jehož následný centr ale zůstal nevyužit.
     
    48
    Gomes si do statistik zapisuje další útočný faul a sudí mu dost razantně domlouvá, příště už uvidí kartu. Z trávníku se mezitím pomalu zvedá Schüller.
     
    49
    Domácí dobrovolně zakopli míč do zámezí, Konsa se totiž po relativně lehkém kontaktu se Staahlem sesunul k zemi a nevypadá to s ním moc dobře.
     
    50
    Na anglické střídačce je rušno. Konsa je sice na nohou, mírně ale kulhá a pro dnešek dost možná skončil. V zámezí se mezitím připravuje Maguire.
     
    51
    Opatrná kombinace Anglie vyvrcholila jen centrem Declana Rice, který finská obrana rychle uhasila. Pozorný Staahl míč hlavou vyslal ven ze šestnáctky.
     
    52
    Tohle pro domácí vypadá slibně. Hrádecký si před sebou znovu staví zeď, Kane bude kopat standardku z pozice metr před vápnem po faulu Keskinena.
     
    53
    Výborný Hrádecký! Tahoun anglického útoku se rozhodl vyslat přímo dělovku na levou tyč, ale finský gólman se proti ráně bravurně vytáhl a tygřím skokem ji vytěsnil mimo nebezpečí!
     
    54
    Seveřané se znovu ocitli pod tlakem, který ale ukončil nepovedený pas. Balón se dostal ke Kamarovi a ten jej bez váhání odkopl na soupeřovu polovinu.
     
    55
    Anglie velmi rychle rozebrala hostující protiútok, nedovolila sokům ohrozit Pickforda a startuje vpřed.
     
    56
    Nabíhající Rice v šestnáctce hledal přihrávku Alexandera-Arnolda, kterou ale zlikvidovala finská defenzíva. Domácí se ovšem i nadále drží v útoku.
     
    57
    Anglie právě vstřelila branku!
    Čekání na úvodní zásah utkání je u konce a nebyl u toho nikdo jiný než HARRY KANE! Domácí kapitán odčaroval famózního Hrádeckého, který v poslední minutě předvedl dva neuvěřitelně těžké zákroky, prudkou ranou pod břevno a ve svém stém startu v dresu se třemi lvy na prsu si zapisuje gól číslo sedmašedesát – 1:0!
    57. Harry KANE - 1:0
     
    58
    Mohlo to být 2:0! Obrana hostů nezvládla včas odzbrojit Lewise, který to zkusil z levého křídla a zakončil jen kousek vedle vzdálenější tyče!
     
    59
    Hra se nyní ve Wembley bude zřejmě kouskovat, oba trenéři totiž u střídaček chystají střídání.
     
    61
    Střídání v týmu Anglie (1/5):
    ze hřiště odchází Ezri Konsa, přichází Levi Colwill.
     
    62
    Střídání v týmu Finsko (3/5):
    ze hřiště odchází Fredrik Jensen, přichází Robin Lod.
     
    63
    Hrádecký si v posledních minutách na nudu rozhodně stěžovat nemůže. Nyní ho rutinní střelou do středu svatyně prověřil liverpoolský rodák Gordon.
     
    64
    Saka je nyní napomínán za faul na Peltolu, Finsko má šanci zdramatizovat duel skrz standardku.
     
    66
    Hosté toho ale moc nevymysleli a pár sekund nato útočícího Gordona stáhl na trávník Rasmus Schüller (FIN), první žlutá karta zápasu je na světě.
     
    66
    Střídání v týmu Anglie (3/5):
    ze hřiště odchází Anthony Gordon, přichází Eberechi Eze,
    ze hřiště odchází Bukayo Saka, přichází Noni Madueke.
     
    67
    Madueke do duelu vlétl po hlavě a po litém boji na hraně šestnáctky se dostal ke střele, kterou si ale zblokoval nedávno napomenutý Schüller.
     
    68
    Čím dál tím častěji vidíme trhlinky ve finské obraně, o čemž svědčí i nynější šance Anglie! Alexander-Arnold výbornou přihrávkou do vápna vybídl k zakončení Ezeho, proti kterému ale vyběhl skvělý Hrádecký a ránu zneškodnil!
     
    69
    Souhra dvou střídajících hráčů vyvolala šum v ochozech, Madueke Ezeho centr nasměroval na branku. Zároveň ovšem fauloval bránícího Niskanena.
     
    71
    Sledujeme zdánlivě nekonečnou domácí kombinaci, Finové drží hru daleko od Hrádeckého.
     
    72
    Eze se u zadní tyče pokusil zachránit nepovedený balón Alexandera-Arnolda a přetavit ho ve střelu, severskou svatyni ovšem velmi výrazně minul.
     
    74
    Střídání v týmu Finsko (4/5):
    ze hřiště odchází Topi Keskinen, přichází Oliver Antman.
     
    76
    Anglie právě vstřelila branku!
    Ospalou pasáž ve Wembley prořízl další domácí zásah, dnes večer se dost možná dočkáme hattricku! Alexander-Arnold dlouhým pasem přes křídlo vyslal do šestnáctky Maduekeho, jenž obratem přenechal míč trestuhodně nestřeženému HARRYMU KANEOVI a ten se z ideální střelecké pozice nemýlil – 2:0!
    76. Harry KANE - 2:0
     
    77
    Madueke si krom asistence chce připsat také gól, jeho zakončení ale obětavě zblokoval Niskanen.
     
    78
    Po Kaneově druhém zásahu uvidíme poslední domácí střídání, do hry půjdou Guéhi a Bowen.
     
    79
    Střídání v týmu Anglie (5/5):
    ze hřiště odchází Harry Kane, přichází Jarrod Bowen,
    ze hřiště odchází John Stones, přichází Marc Guéhi.

    Anglie tímto vyčerpala svá střídání.
     
    80
    Na pravé straně se nyní vyznamenal Hoskonen, který zahradil cestu rychlému Ezemu a velmi suverénně jej oddělil od balónu. Pěkná defenzivní práce.
     
    81
    V Londýně nyní vidíme to, co jsme sledovali po drtivou většinu zápasu: rozvážnou anglickou kombinaci, která se odehrává daleko od Hrádeckého svatyně.
     
    82
    Tentokrát to Alexanderu-Arnoldovi nevyšlo, jedna z jeho ambiciózních přihrávek spadla na kopačku finského obránce. Anglie se ale rychle vrací na balón.
     
    83
    Seveřané nyní vysokým napadáním vytlačili domácí na jejich polovinu, míč si ovšem nevybojovali.
     
    84
    Střídání v týmu Finsko (5/5):
    ze hřiště odchází Rasmus Schüller, přichází Leo Walta.

    Finsko tímto vyčerpalo svá střídání.
     
    86
    Hradeckého nepovedená rozehrávka skončila u soupeřů, Maduekemu ale tah ve vápně následně také příliš nevyšel. Finský gólman nemusel zasahovat.
     
    87
    Bitva se pomalu ale jistě chýlí ke konci a je nadmíru jasné, že všechny body zůstanou doma. Anglie je usazena v útoku a trápí hosty přihrávkami.
     
    88
    Kamara se dostal k míči a nabídl ho Antmanovi, který se ubránil náporu pressujících protihráčů a dostal se až ke středové čáře. Finové pronikají vpřed.
     
    89
    Lod byl postranním sudím přistižen v postavení mimo hru, dění se znovu na chvíli zastaví.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    90+1
    Guéhi dlouhým nákopem našel Bowena, který hru obratem přesunul na vzdálenější křídlo na Grealishe. Uvidíme, co Anglie před Hrádeckým vymyslí.
     
    90+2
    Madueke se po rychlé kombinaci zjevil ve vápně, Hrádeckého ovšem nijak nepotrápil. Finský brankář, který toho dnes měl na talíři dost, si jistě oddechl.
     
    90+3
    Do domácí rozehrávky se nyní zapojil i Pickford, který si snad za celý druhý poločas dosud nesáhl na míč.
     
    90+4
    Guéhi chladnokrevně zastavil finský výpad přes střed hřiště a následně dlouhým pasem připravil střelu pro Maduekeho, jehož muška ale nebyla přesná.
     
    90+5
    V posledních sekundách se hra drží u středového kruhu, ve Wembley toho dnes už moc neuvidíme.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 79 % : 21 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 6:1. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:8.
     
    Wembley hlásí dohráno, duel mezi Anglií a Finskem končí naprosto jasnou výhrou domácího výběru! Svěřenci dočasného hlavního kouče Carsleyho dlouho bezúspěšně bušili na zavřená vrata seveřanů, než výborného Hradeckého mezi třemi tyčemi po hodině hry odčaroval Kane a když se ikonický útočník o dvacet minut později prosadil podruhé, bylo definitivně hotovo. Hosté sice dnes v Londýně podali hodně obětavý výkon, k úspěchu se ale probránit nedokázali.
     
    Three Lions i Huuhkajat mají pro tuto reprezentační pauzu hotovo. Anglie v říjnu čeká domácí duel s Řeckem a pak se vydá do Helsinek, zatímco Finsko bude před odvetou hostit ještě Irsko.
     
    Dnešní utkání sledovalo 70 221 diváků.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (22:57:20)

    Vojtěch Martinek

    Góly: 57. Kane (Alexander-Arnold), 76. Kane (Madueke)

    Karty:   66. Schüller (FIN)


    Držení míče: 79 % : 21 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 6:1. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:8.
    Anglicko: Pickford – Lewis, Konsa (61. L. Colwill), Stones (79. Guéhi), Alexander-Arnold – Rice, Gomes – Grealish, Gordon (66. Eze), Saka (66. Madueke) – Kane (C) (79. Bowen).
    Náhradníci: Henderson, Pope – Maguire, Gallagher, Livramento, Gibbs-White, Mainoo.

    Tréner: Lee Carsley.

    Fínsko: Hrádecký (C) – Staahl, Hoskonen, Ivanov, Uronen (46. Niskanen) – Peltola, Kamara, Keskinen (74. Antman) – Schüller (84. Walta), Pukki (46. Källman), F. Jensen (62. Lod).
    Náhradníci: Joronen, Sinisalo – Väisänen, Tenho, Nissilä, Galvez, Pohjanpalo.

    Tréner: Markku Kanerva.

    Rozhodca: Krogh – Wollenberg Rasmussen, Bramsen (DEN).

    Diváci: 70 221