Tlačová konferencia RI Okna Berani Zlín (*09:00) | Tlačová konferencia Českého florbalu (kon.)
Tlačová konferencia HC Vítkovice Ridera (kon.) | Tlačová konferencia HC Energie Karlovy Vary (zruš.)
Tisková konference Mountfield HK (kon.) | Tlačová konferencia BK Mladá Boleslav (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencia HC Vítkovice Ridera

cz Streda 11.09.2024, 13:00Tlačové konferencie
     
    Děkujeme za pozornost. (13:32:38)
     
    Tisková konference se pomalu chýlí ke svému konci, pokud nemáte jiný program, přijďte do Ostravar arény dnes od 16:30, kdy proběhne zahájení sezóny, křest dresu a také autogramiáda hráčů.
     
    Vzali si vítkovičtí nějaké ponaučení z loňské sezóny? Na tuto otázku odpovídá pan Šimíček. Ponaučení si vedení určitě vzalo, odešlo 13 hráčů, přišlo jich 10, takže určitě se snažili něco s týmem udělat. Kapitán Mikuš dodává, že pro hráče konkrétně je ponaučením, že by měli hrát hlavně týmově. Individuality mohou vyhrát jeden, dva zápasy, ale důležité je hrát hlavně spolu a týmově. Co je cesta, která by měla vést k úspěchu.
     
    Dalším tématem jsou junioři, kteří dostali v přípravě šanci trénovat s A-týmem. V téhle chvíli se dle trenéra Bruka nepočítá s tím, že by kterýkoliv z těchto hráčů nastupoval stabilně v základní sestavě.
     
    Přichází také otázka na ožehavé téma, který je konečné rozhodnutí v "kauze Mountfield HK". Pan Šimíček se nechce ještě úplně vyjadřovat, protože rozhodnutí se vedení Vítkovic dozvědělo chvíli před touto tiskovou konferencí, ale průtahy kolem této kauzy považuje příliš dlouhé. Takovéto případy by se měly řešit aktuálně a ne po roce a půl. Dle kapitána Mikuše, který byl dotázán na postoj kabiny k této věci, je toto rozhodnutí pouhým výsměchem a plivnutím do tváře.
     
    Další otázka trenéra Bruka ohledně obměny týmu. Do týmu se sice zasáhlo, odešlo dost hráčů, noví přišli a v přípravě bylo dost prostoru, aby se do týmu zapracovali a stmelili kolektiv.
     
    Trenér Bruk odpovídá na otázku, kteří hráči budou dělat asistenty kapitánu Mikušovi – počítá se s hráči Košťálkem, Kalusem a Zdráhalem.
     
    Přichází prostor pro dotazy novinářů.
     
    Jako poslední se ke slovu dostává kapitán týmu Mikuš, který je stejně jako celý tým rád, že příprava, která je takovým tím "nutným zlem", je konečně u konce a začne ta pravá zápasová zátěž. Před fanoušky se chtějí prezentovat atraktivním hokejem a dobrými výkony.
     
    Otázka na trenéra Bruka, jak je spokojen s předsezónní přípravou a s jakými cíli počítá on.
    Předsezónní příprava proběhla v pořádku, je zde mnoho nových hráčů, ale tým vypadá dobře. V samotné sezóně ale i on vidí sezónu tak, že tým bude postupovat zápas od zápasu.
     
    Jako druhý bude odpovídat pan Šimíček, který se má vyjádřit k tomu, s čím vítkovičtí nastupují do nové sezóny.
    Oproti loňskému roku se nechce vyjadřovat ke konkrétnímu umístění. Vítkovice by rády postoupily do play-off, rády by potrápily co nejvíce soupeřů a rozhodně by si přály svými předváděnými výkony získat fanoušky znovu na svou stranu.
     
    První otázka padá na pana Vanka, co si Ridera jako generální partner, kterým je v této pozici již devět let, slibuje od této sezóny? Pan Vank odpovídá, že bude rád za přízeň fanoušků, kteří jsou ve Vítkovicích fantastičtí, hráčům přeje hlavně zdraví a pro tým co nejlepší práci.
     
    Tisková konference je právě zahájena.
     
    Vítejte u předsezónní tiskové konference týmu HC Vítkovice Ridera za účasti sportovního ředitele Romana Šimíčka, hlavního trenéra Davida Bruka, kapitána týmu Juraje Mikuše a zástupce generálního partnera – Skupiny Ridera Ing. Romana Vanka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Monika Baloghová