Tlačová konferencia HC Škoda Plzeň (kon.) | Tisková konference VHK ROBE Vsetín (kon.)
Tlačová konferencia pred štartom Maxa ligy (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencia pred štartom Maxa ligy

cz Štvrtok 12.09.2024, 13:00Tlačové konferencie
     
    Tisková konference byla ukončena. (13:40:55)
     
    Po roční pauze se vrací také projekt Charitativní týden, na přelomu listopadu a prosince budou moci diváci nosit dárky, které poté převezme například Fond ohrožených dětí.
     
    Na sociálních sítích bude také k dispozici dokument Tvoje šance na Max, který přibližuje zázemí a atmosféru na jednotlivých zimních stadiónech i zajímavosti z hráčských kabin.
     
    Pravidelné souhrny, rozbory, články, statistiky a ankety jsou vždy nejrychleji k dispozici na hokej.cz, připomíná Jana Obermajerová.
     
    Všechny zápasy bude vysílat také placená Hokejka TV (roční předplatné stojí pouhých 599 Kč) a streamy sázková kancelář Chance. „Vyrábíme a vysíláme všechny zápasy,“ potvrzuje Obermajerová.
     
    Ředitelka BPA Jana Obermajerová uvádí systém televizních přenosů. První domácí zápas Pirátů v úterý 17. září proti Horácké Slavii Třebíč bude zároveň prvním televizním přenosem na ČT Sport. Tato stanice na podzim odvysílá ještě zápasy Přerov-Poruba, Vsetín-Zlín a Sokolov-Vsetín, z každého kola pak bude jeden přenos vysílán také na internetových stránkách ČT Sport plus.
     
    SPK LH se bude snažit o srovnání vybavení a zařízení stadiónů s extraligou a v neposlední řadě zvýšit mediální zásah a návštěvnost soutěže.
     
    „Jedním z našich cílů je zavedení přímého postupu do extraligy nebo alespoň rozšíření baráže o extraligu na starý formát 2+2. Dále chceme do budoucna omezit počet cizinců na soupisce například na čtyři, aby byla soutěž určena více pro mladé české hráče,“ pokračuje Sadil.
     
    „První liga má na to, být více sledovaná a přitáhnout na stadióny více lidí,“ věří Daniel Sadil.
     
    Dalšími členy vedení SPK LH jsou Pavel Hinner, Jan Pravda, Stanislav Tichý, Jiří Heš a Petr Neuman.
     
    Ředitel Sdružení prvoligových klubů Daniel Sadil připomíná své patnáctileté působení v klubovém hokeji v Litoměřicích. „Myšlenku dát kluby více dohromady jsem uskutečnil loni v říjnu, dříve jsme se potkávali jen dvakrát za rok na aktivech, což je málo.“
     
    Druhá nejvyšší česká hokejová soutěž změnila pro nový ročník název, z Chance ligy se stala nově Maxa ligou. Společnost Maxa je součástí skupiny Tipsport a pod tímto novým jménem provozuje původní loterii Korunka. „Chceme rozjet různé aktivační projekty na pobočkách Tipsportu a Chance i na zimních stadiónech a přitáhnout více zákazníků směrem k hokeji, jakož i nabídnout stávajícím fanouškům lepší zážitky,“ uvedl Filip Bocek za nového titulárního sponzora ligy.
     
    Titul obhajuje Vsetín, kterému se nepodařilo v baráži překonat posledního extraligistu Kladno. Nováčkem je místo sestupujícího Znojma Chomutov, s nímž se vracejí i veteráni Hűbl a Lukeš.
     
    Dresy nově schvaluje ředitel Maxa ligy Pavel Setikovský s důrazem na barevné odlišení s převládající barvou dresů. V některých situacích, kdy měly kluby nekontrastní čísla na dresech, bylo pak obtížné stanovovat ze záznamu správně například asistence u branek.
     
    Další novinkou je navýšení počtu hráčů na soupisce k zápasu z 21 na 22 po vzoru extraligy.
     
    „Rozhodčí má nově právo prověřit si na videu případné nedovolené bránění brankáři, o tuto novinku velmi stála komise rozhodčích,“ pokračuje Vansa.
     
    Třebíč bude hrát z důvodu rekonstrukce zimního stadiónu v Moravských Budějovicích a Jihlava v Pelhřimově
     
    „Brankový videosystém je novinkou této sezóny, provedli jsme kontroly umístění kamer a čar na všech stadiónech. Dílčí pochybení byla již odstraněna a všechny kluby obdržely licenci. Systém bude velmi podobný extralize, pouze s výjimkou Zlína nebude přítomen videorozhodčí, hlavní rozhodčí budou posuzovat všechny situace sami bez porady s kýmkoli dalším," informuje Vansa.
     
    Šest nejlepších mužstev ze základní části postupuje přímo do čtvrtfinále, další čtyři čeká předkolo, zatímco poslední přímo sestupuje. Pro celky na 11.-13. místě sezóna 1. března končí.
    „Předkolo play-off se bude hrát na dvě vítězná utkání, začíná se na ledě hůře postaveného mužstva. Od čtvrtfinále se hraje na tři vítězná utkání,“ dodává Antonín Vansa.

    Karel Jedlička