Southampton – Manchester United 0:3 (kon.) | Crystal Palace – Leicester 2:2 (kon.) | Fulham – West Ham 1:1 (kon.)
Liverpool – Nottingham 0:1 (kon.) | Manchester City – Brentford 2:1 (kon.) | Brighton – Ipswich 0:0 (kon.)
Aston Villa – Everton 3:2 (kon.) | Bournemouth – Chelsea 0:1 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
2:2 (0:1)
Leicester City
cz Sobota 14.09.2024, 16:00 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobré sobotní odpoledne, dnes je na programu několik zápasů anglické Premier League a já Vás vítám u zápasu Crystal PalaceLeicester. Zápas se odehraje v Selhurst Parku a jeho začátek je naplánován na 16:00.
     
    Crystal Palace (16. místo, 1 bod)
    0 výher
    1 remíza
    2 prohry
    Skóre 2:5
    Hráči Crystal Palace měli velmi povedenou koncovku minulé sezóny, která jim vynesla celkové desáté místo v soutěži. Na tomto úspěšném postavení měl velký podíl Michael Olise, jenže tento francouzský záložník už rozvíjí své dovednosti v Bayernu Mnichov a celek z Londýna se bez něj musí odejít. Ze začátku tohoto ročníku Premier League mu to zatím dělá problémy a v jeho ofenzivě to drhne. V úvodních třech kolech dali svěřenci Olivera Glasnera pouze dva góly a na svém hřišti se neprosadili ani jednou. Domácí zápas s ligovým nováčkem je pro ně tedy příležitost, jak se znovu dostat na vítěznou vlnu.

    Letní přestupy:
    Příchody: Kamada, Riad, Sarr, Nketiah, Chalobah, Turner, Lacroix
    Odchody: Olise, Andersen, Ayew, Johnstone, Edouard, Ahamada

    Marodka:
    Chalobah, Holding, Matheus Franca, Riad

    Posledních 5 zápasů:
    Chelsea – Crystal Palace 1:1
    Crystal Palace – Norwich 4:0
    Crystal Palace – West Ham 0:2
    Brentofrd – Crystal Palace 2:1
    Crystal Palace – Nantes 1:1


    Leicester (15. místo, 1 bod)
    0 výher
    1 remíza
    2 prohry
    Skóre 3:5
    Mistr Premier League ze sezóny 2015/2016 si minulý rok v druhé nejvyšší soutěži vybojoval zpět postup mezi elitu a po roce opět bude dělat radost svým fanouškům výkony v té nejlepší anglické lize. Foxes ale nezačli úplně nejlépe. Po prvních třech kolech mají bilanci 0 – 1 – 2 a bodovali pouze v domácím zápase s Tottenhamem, kde brali za remízu 1:1 cenný bod. Zbylá dvě střetnutí prohrál tým z Leicesteru shodně 1:2 a sérii dvou ligových proher budou chtít svěřenci Stevena Coopera přerušit už ve čtvrtém kole právě proti Crystal Palace.

    Letní přestupy:
    Příchody: Fatawu, De Cordova-Reid, Golding, Okoli, Buonanotte, Skipp, Ayew, El Khannouss, Edouard
    Odchody: Praet, Iheanacho, Dewsbury-Hall, Cannon

    Marodka:
    Daka, Edouard, Opoku, Stolarczyk

    Posledních 5 zápasů:
    Leicester – Aston Villa 1:2
    Leicester – Tranmere 4:0
    Fulham – Leicester 2:1
    Leicester – Tottenham 1:1
    Lens – Leicester 3:0

    Bilance vzájemných zápasů
    9 – 5 – 8

    Poslední zápas:
    Crystal Palace – Leicester 2:1
    59. Iversen (vl.), 90+4. Mateta – 56. Pereira
    Žluté karty: Eze, Guehi, Mateta – Kristiansen, Souttar, Dewsbury-Hall, Ndidi
     
    Úvodní sestavy:

    Crystal Palace FC: Henderson – Clyne, Guéhi (C), Lacroix – Muñoz, Wharton, C. Doucouré, Mitchell – Nketiah, Eze – Mateta.
    Náhradníci: Turner – Hughes, Kamada, Lerma, C. Richards, I. Sarr, Schlupp, Umeh, J. Ward.
    Trenér: Oliver Glasner

    Leicester City: Hermansen – Justin, Faes, Okoli, Kristiansen – Winks, Skipp – Mavididi, Ndidi, Ayew – Vardy (C).
    Náhradníci: D. Ward – Buonanotte, Choudhury, Coady, Decordova-Reid, el-Chanús, Fatawu, R. Pereira, Soumaré.
    Trenér: Steven Cooper

    Rozhodčí: Harrington – Perry, Eaton.
     
    Hlavní rozhodčí Tonny Harirngton právě přivedl obě jedenáctky na hrací plochu. Po úvodním losu bude vše připravené k výkopu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkopem do zápasu vstoupili domácí, kteří nastupují v tradiční modročervené kombinaci. Hosté zvolili bílé dresy a kraťasy.
     
    2
    K dlouhému nákopu byl donucen Mads Hermansen. Odražený míč sebrali domácí, ale po jejich ztrátě ve středu pole se k balónu dostali opět hosté.
     
    3
    Stephy Mavididi se snažil prokličkovat mezi obránci Crystalu Palace, ale od míče byl odzbrojen. Nicméně domácí se prezentovali další ztrátou a Leicester se dále drží na polovině soupeře.
     
    4
    Victor Kristiansen hledal na útočné polovině nakopávaným míčem někoho ze svých spoluhráčů, ale našel pouze hlavu soupeře, po které uvedou míč do hry znovu hosté.
     
    5
    Marc Guéhi udělal velikou chybu, po které se míče zmocnil Stephy Mavididi. Ten hledal na zadní tyči Jordana Ayewa, jenž z voleje poslal míč na branku. Střela bývalému hráči Crystal Palace ale nesedla a skončila pouze nad břevnem.
     
    6
    Hráči domácího celku kombinovali okolo šestnáctky soupeře, ale Wout Faes skvěle zasáhl a vybojoval míč pro své spoluhráče.
     
    7
    Adam Wharton přihrál blízko pokutového území na Eberechiho Ezeho, který patičkou hledal ve vápně lépe postavené spoluhráče. Přihrál ale nepřesně a hned poté se jeden z domácích dopustil útočného faulu.
     
    8
    Eberechi Eze napadal rozehrávku hostů a skoro ji vystihl. Míč po jeho teči skončil v zámezí, a rozehrávat tak budou hosté.
     
    10
    Tony Harrington dopískl jeden z nedovolených zákroků na polovině hřiště a domácí hráči budou moci v poklidu rozjet novou akci.
     
    11
    Eddie Nketiah dohrál při napadání jednoho ze soupeřů a pomezní rozhodčí signalizuje faul, který byl následně dopísknut.
     
    12
    Pěknou akcí na pravém křídle se prezentoval Stephy Mavididi, který následně odcentroval. Míč letěl na zadní tyč, tam ale včas zasáhl před dobíhajícími hráči Dean Henderson.
     
    13
    Jordan Ayew se objevil sám v šestnáctce soupeře a snažil se udělat kličku brankáři. Dean Henderson skvěle přečetl hru, vrhl se útočníkovi Leicesteru pod nohy a donutil ho s míčem doputovat až do zámezí.
     
    15
    Hráči hostujícího celku rozehráli standardku z hloubi pole. Po několika hlavičkách skončil míč až v zámezí, odkud balón do hry zpět uvedou hráči hostí.
     
    16
    Po centru z levé strany se dostal k hlavičce na úrovni penalty Eddie Nketiah, ale do vzduchu se vyšplhal příliš brzy a na míč nedosáhl.
     
    18
    Velká šance pro domácí. Ti se dostali několika přesnými přihrávky z tlaku až do zajímavé pozice, ve které se objevil Daniel Muñoz. Včas ale stihl zasáhnout Wout Faes, který střelu zablokoval. Pár vteřin poté se k dalšímu pokusu dostal Jean-Philippe Mateta, ale ani on neuspěl.
     
    21
    Leicester právě vstřelil branku!
    Je to gól! Kapitán Leicesteru JAMIE VARDY dostal přesnou přihrávku za obranu, po které absolvoval ještě jeden souboj s obráncem soupeře. Počínal si v něm lépe, píchl si balón a přízemní střelou překonal vybíhajícího Deana Hendersona. Asistence. Wilfred Ndidi.
    21. Jamie VARDY - 0:1
     
    22
    Domácí se snaží okamžitě odpovědět. Po jejich akci na levé straně následuje rohový kop.
     
    23
    Centr od rohového praporku se točil směrem k brankáři, který si pro balón vyšplhal, a dopřeje svému týmu chvíli klidu.
     
    24
    Stephy Mavididi se zmocnil míče ve vápně soupeře a pokusil se vystřelit na přední tyč. Jeho střela byla zablokována a výhody standardky v podobě rohového kopu budou mít i hosté.
     
    25
    Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Caleb Okoli, ale jeho slabý pokus skončil pouze v rukavicích připraveného brankáře.
     
    26
    Ostrý souboj na polovině hřiště odnesl nějakým šrámem Cheick Doucouré, který si žádá oštření.
     
    27
    Středopolař Crystalu Palace se zdá být v pohodě a může pokračovat ve hře.
     
    28
    Eberechi Eze na hranici vápna přihrál na Cheicka Doucourého, který střílel po zemi k pravé tyči. Střela mu nesedla a pro pohodový zákrok si došel Mads Hermansen.
     
    30
    Marc Guéhi vyvezl míč a hráči domácího celku se usadili na polovině soupeře. Po několika dobrých přihrávkách se k míči uvnitř šestnáctky dostal Eddie Nketiah, jehož střela byla zblokovaná.
     
    31
    Domácí rozehráli rohový kop, ale po odrazu jednoho ze soubojů se do brejku dostávali hosté. Obránci Crystalu Palace se včas stihli vrátit a nebezpečí zažehnali.
     
    32
    Po úniku Jeana-Philippa Matety se domácí dostali k dalšímu rohovému, po kterém se o nůžky pokusil Maxence Lacroix. Střela bývalého obránce Wolfsburgu ale skončila pouze v bloku.
     
    34
    Hráči domácího celku se dožadovali faulu, a nakonec jim bylo vyhověno. Rozehrají tak na polovině soupeře.
     
    35
    Tyrick Mitchell našel ve vápně volného Eberechiho Ezeho, který si poradil s Woutem Faesem a ocitl se tváří v tvář Madsu Hermansenovi. Snažil se ho překonat střeleckým pokusem na zadní tyč, mířil těsně vedle. Tohle byla velká šance na vyrovnání.
     
    37
    Domácí teď velmi tlačí. Po centru z pravé strany vracel míč do ohně Tyrick Mitchell, jenže problém se zpracováním měl Eddie Nketiah, a nakonec mu byl míč odebrán obranou Leicesteru.
     
    38
    Eberechi Eze celkem překvapivě rozehrál přímý volný kop. Takovým obloučkem hledal své spoluhráče za postavenou zdí. Míč ale odvrátila hostující obrana.
     
    40
    Daniel Muñoz hledal ve vápně stříleným přízemním centrem své spoluhráče. Míč tečoval jeden z obránců, a zmocnil se ho tak Mads Hermansen,
     
    41
    Hráči Crystalu Palace se znovu usazovali na polovině soupeře, ale Eddie Nketiah nepřesně přihrával na Daniela Muñoze a míč skončil na kopačkách soupeře.
     
    42
    Jordan Ayew přišel na polovině soupeře o míč a vzápětí se dopustil nedovoleného zákroku.
     
    43
    Několik osobních soubojů na levé straně podstoupili hráči obou celků a míč bude uveden do hry autovým vhazováním.
     
    44
    Cheick Doucouré usedl na trávník a vypadá to, že má nějaký problém s kotníkem. Nakonec si vyžádal ošetření a jeho pokračování v zápasu je nejisté.
     
    45
    Jamie Vardy vybojoval na polovině soupeře balón po chybě Marca Guéhiho a předložil ho do běhu Stephymu Mavididimu. Ten ale následně střelou levou nohou minul branku.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    45+2
    Hosté rozehráli rohový kop, míč se odrazil ke Stephymu Mavididimu, kterého ale balón neposlechl a byla mu odpískána hra rukou.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas vyhráli „The Foxes“. Jediný gól zápasu zatím obstaral ve 21. minutě Jamie Vardy. Domácí měli několik příležitostí, ze kterých mohli skórovat, ale několikrát dobře zasáhl Mads Hermansen nebo jeho obrana. Celkově zatím sledujeme zajímavý fotbal a můžeme se těšit, co nám přinese druhá půle.
     
    Držení míče: 63% – 37%
    Střely: 9 – 5
    Střely na branku: 2 – 2
    Rohové kopy: 3 – 2
    Fauly: 7 – 6
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Crystal Palace FC:
    ze hřiště odchází Cheick Doucouré, přichází Will Hughes.
     
    46
    Leicester právě vstřelil branku!
    Tak tohle bylo rychlé. Lišky dobře vstoupily do druhé půle a odskakují do dvougólového vedení. Míč se po centru ve vápně odrazil k Wilfredu Ndidimu, který se objevil v dobré pozici, ale ještě přihrál STEPHYMU MAVIDIDIMU, jenž se trefil do odkryté branky. Asistence: Wilfred Ndidi.
     
    47
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Dvoubrankové vedení netrvalo ani minutu. Na levé straně se k centru dostal Tyrick Mitchell, který přesným centrem našel JEANA-PHILLIPA MATETU a ten neměl problém uklidit míč za bezmocného Madse Hermansena. Branku rozhodčí nejprve neuznali, ale po dlouhém zkoumání VAREM bylo jejich rozhodnutí změněno. Asistence: Tyrick Mitchell.
     
    51
    Hosté se znovu probojovávali do šestnáctky, ale byli zastaveni obranou soupeře.
     
    52
    Eberechi Eze se zmocnil balónu a unikal do brejku. Zastavil ho ale Wilfred Ndidi, který za svůj zákrok vidí žlutou kartu.
     
    54
    Znovu se domácí probojovávali do šestnáctky, ale proti přihrávce včas vystartoval Mads Hermansen, který se zmocnil míče.
     
    55
    Stephy Mavididi unikal po levé straně, ale byl zastaven. Hosté uvedou míč do hry autovým vhazováním.
     
    56
    Míč se za pokutovým územím domácích odrazil k Jamesu Justinovi, který okamžitě vystřelil. Jeho pokus ale mezi tři tyče nemířil a odkopávat od branky bude Dean Henderson.
     
    57
    Hráči Crystalu Palace zatlačili na svého soupeře, ale jejich tlak byl ukončen špatným zpracováním Tyricka Mitchella.
     
    58
    V ofsajdu se objevil po dlouhém balónu Daniel Muñoz, jehož postavení neuniklo pomeznímu rozhodčímu.
     
    60
    Adam Wharton se ocitl na zemi a hlavní rozhodčí usoudil, že tomu předcházel nedovolený zákrok a přerušuje hru.
     
    61
    Teď se hra velmi kouskuje, k vidění je mnoho faulů a po tom posledním budou rozehrávat hráči Leicesteru u půlící čáry.
     
    61
    Jordan Ayew si ve vápně naskakoval na centrovaný míč z přímého kopu a dostal se k hlavičce. Jeho pokus skončil v náruči domácího brankáře.
     
    62
    Eddie Nketiah se chtěl probojovat k nakopávanému míči uvnitř pokutového území, ale skončil na zemi. Fanoušci domácího týmu reklamovali penaltu, o nedovolený zákrok se však nejednalo.
     
    63
    Adam Wharton hledal za obranou Eberechiho Ezeho, který zastihl míč na hrací ploše, předal ho Tyricku Mitchellovi, jehož centr byl odvrácen obranou.
     
    64
    Střídání v týmu Crystal Palace FC:
    ze hřiště odchází Nathaniel Clyne, přichází Daiči Kamada.
     
    66
    Nový hráč na hřišti Daiči Kamada se hned chtěl připomenout a pokusil se brankáře ohrozit střelou z velké dálky. S úspěchem se nepotkal a balón skončil pouze v obranném bloku.
     
    67
    U míče jsou opět domácí, který postupně rozjíždějí útok ze své vlastní poloviny.
     
    68
    Ve velké šanci so objevil Eddie Nketiah. Daniel Muñoz mu přiťukl míč do vápna a bývalý útočník Arsenalu vystřelil křižnou střelu, která ale skončila těsně vedle levé tyče.
     
    70
    Jamie Vardy přihrál do běhu Oliveru Skippovi, kterému na poslední chvíli vypíchl míč jeden z obránců.
     
    71
    Jean-Philippe Mateta se objevil na pravém křídle a poslal centrovaný míč do vápna. Ten byl ale nepřesný a skončil v rukavicích Madse Hermansena.
     
    72
    Střídání v týmu Leicester City:
    ze hřiště odchází Stephy Mavididi, přichází Abdul Fatawu.
     
    73
    Abdul Fatawu se hned rozhodl napadat rozehrávku domácích a vybojoval autové vhazování pro svůj tým.
     
    74
    Znovu dělal Abdul Fatawu problémy domácí obraně, ta mu ale tentokrát míč odebrala a hráči Crystalu Palace zahajují útok.
     
    75
    Do zajímavé pozice se dostával Eberechi Eze, který se zmocnil míče uvnitř vápna s snažil se vystřelit z těžké pozice na branku. Proti jeho pokusu ale vystoupil jeden z obránců a úspěšně ho zablokoval.
     
    76
    Střídání v týmu Leicester City:
    ze hřiště odchází Wilfred Ndidi, přichází Hamza Choudhury.
     
    78
    „The Eagles“ opět kombinují kolem šestnáctky soupeře, ale s jejich centry si zatím obrana hostů pokaždé poradila.
     
    79
    Eddie Nketiah se rozhodl proniknout do vápna, ale nečistě ho zastavil Jordan Ayew, který za svůj zákrok vidí žlutou kartu.
     
    80
    K rozehrávce přímého kopu se postavil Eberechi Eze, který se rozhodl ke střele na branku. Wout Faes ale ve zdi zastavil balón svou hlavou.
     
    81
    Střídání v týmu Crystal Palace FC:
    ze hřiště odchází Daniel Muñoz, přichází Ismaïla Sarr.
     
    82
    Ismaïla Sarr se hnedka zapojil do akce domácích, ale jeho centr z pravé strany byl odvrácen pozornou obranou.
     
    83
    Střídání v týmu Leicester City:
    ze hřiště odchází Jordan Ayew, přichází Conor Coady.
     
    83
    Tyrick Mitchell odcentroval na zadní tyč, kde si míč sebral Ismaïla Sarr, který si ale neporadil se zpracováním a o balón přišel.
     
    84
    Odražený míč se dostal až k Tyricku Mitchellovi, který vystřelil z voleje. Balón ale trefil velmi špatně a Mads Hermansen předvádí pohodový zákrok.
     
    85
    A další zablokovaná střela uvnitř šestnáctky. Tentokrát se neprosadil Daiči Kamada a následuje roh pro domácí.
     
    86
    Centrovaný míč si na zadní tyči našel Marc Guéhi, který ho ještě vracel před branku. Tam si nejvýše naskočil Jean-Philippe Mateta, ale mířil vysoko nad branku.
     
    88
    Eberechi Eze přesnou kolmicí vybídl Jeana-Philippa Matetu, ale u míče byl dříve Mads Hermansen, který zažehnal všechno nebezpečí.
     
    89
    Will Hughes odcentroval z levé strany a našel přesně hlavu Jeana-Philippa Matety, jehož hlavičkový pokus skončil opět nad brankou.
     
    89
    Střídání v týmu Crystal Palace FC:
    ze hřiště odchází Tyrick Mitchell, přichází Jeff Schlupp.
     
    90
    Další nadějný centr přilétl do vápna z pravé strany, ale James Justin ukázal svůj přehled a nechal míč doskákat až do zámezí.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    90+1
    Po nešťastném zásahu Conora Coadyho na Ismaïlu Sarra je tady pokutový kop pro domácí.
     
    90+2
    K penaltě se staví Jean-Philippe Mateta.
     
    90+2
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    JEAN-PHILLIPE MATETA si poradil s velkým přehledem. Svou střelu poslal po zemi k pravé tyči a poslal brankáře na druhou stranu. Je vyrovnáno a domácí vypadají, že z tohoto zápasu budou chtít všechny tři body.
     
    90+3
    James Justin so počínal nedovoleně a domácí pospíchají k rozehrávce. Čeká nás velmi zajímavý závěr.
     
    90+4
    Nastřelený míč před branku od Ismaïly Sarra skončil pouze v rukavicích Madse Hermansena, který svým spoluhráčům dodá chvíli potřebného klidu.
     
    90+5
    Nastavený čas vypršel, ale vypadá to, že hlavní rozhodčí ještě něco přinastaví. U míče jsou hosté, kteří uvedou míč do hry autovým vhazováním.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 12:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:15.
     
    Zápas se strhujícím koncem viděli diváci v Selhurst Parku. Domácí dlouho prohrávali 1:2, ale v nastaveném čase dostali dárek v podobě pokutového kopu. Ten proměnil dnes dvougólový Jean-Philippe Mateta a zajistil svému týmu alespoň bod. Za Leicester se prosadil Jamie Vardy a Stephy Mavididi.

    Já se s Vámi loučím a přeji hezký zbytek dne. (18:00:50)

    Tadeáš Zeman

    Góly: 47. Mateta (Mitchell), 90+2. Mateta (pen.) – 21. Vardy (Ndidi), 46. Mavididi (Ndidi)

    Karty:   52. Ndidi (LEC), 79. Ayew (LEC)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 12:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:15.
    Crystal Palace FC: Henderson – Clyne (64. Kamada), Guéhi (C), Lacroix – Muñoz (81. I. Sarr), Wharton, C. Doucouré (46. Hughes), Mitchell (89. Schlupp) – Nketiah, Eze – Mateta.
    Náhradníci: Turner – Lerma, C. Richards, Umeh, J. Ward.

    Tréner: Oliver Glasner

    Leicester City: Hermansen – Justin, Faes, Okoli, Kristiansen – Winks, Skipp – Mavididi (72. Fatawu), Ndidi (76. Choudhury), Ayew (83. Coady) – Vardy (C).
    Náhradníci: D. Ward – Buonanotte, Decordova-Reid, El Khannous, R. Pereira, Soumaré.

    Tréner: Steven Cooper

    Rozhodca: Harrington – Perry, Eaton