Mallorca – Villarreal 1:2 (kon.) | Espanyol – Alavés 3:2 (kon.) | Sevilla – Getafe 1:0 (kon.)
Sociedad – Real Madrid 0:2 (kon.)
koniec
FC Sevilla
1:0 (1:0)
Getafe CF
cz Sobota 14.09.2024, 18:30 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španielska LaLiga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Příjemnou sobotu u sledování španělského fotbalu! Dnešní program 5. kola přestižní LaLigy nám od půl sedmé nabídne souboj mezi Sevillou a Getafe.
     
    SEVILLA FC (19. místo)
    4 Z, 0–2–2, 3:6 (-3), 2 body

    První čtyři kola nové sezóny naznačily, že Sevillu i letos čeká hodně dlouhý ročník. Někdejší stálice evropských pohárů, která na jaře celkem dlouho řešila sestupové starosti, stále čeká na první výhru, a s pouhými dvěma dosud nasbíranými body se krčí na předposledním místě. Hůře je na tom už akorát Valencia.

    Svěřencům kouče Garcíi Pimienty, který se v létě na jih Španělska přesunul z Las Palmas, se nepoštěstilo ani v posledním duelu před reprezentační pauzou. Tehdy na svém hřišti hostili Gironu, která těžila z lepší a brankami Martína a Ruíze si vybojovala výsledek 0:2.

    Poslední výsledky Sevilly
    1. 9. 2024: Sevilla – Girona 0:2
    27. 8. 2024: Mallorca – Sevilla 0:0
    23. 8. 2024: Sevilla – Villarreal 1:2

    Nejlepší střelci Sevilly
    Dodi LUKÉBAKIO – 4 Z, 1 branka
    Juanlu SÁNCHEZ – 4 Z, 1 branka
    Přetaví domácí tvrdou přípravu v první výhru sezóny?
     
    GETAFE CF (16. místo)
    3 Z, 0–3–0, 1:1, 1 bod

    Tři utkání, tři remízy – toť momentální bilance týmu Pepeho Bordaláse. To možná není nic světoborného, ale pokud se podíváme na jeho dosavadní soupeře, trocha úcty je na místě: krom městského rivala z Vallecana totiž obral o bod i tradičně silnou baskickou dvojici, kterou utváří celky z Bilbaa a San Sebastianu.

    Getafe se tak večer v Seville pokusí na dobrý vstup do sezóny navázat a stát se už třetím týmem, který si z Estadio Ramón Sánchez Pizjuán odvezl plný počet bodů. Pomoci by mu k tomu mohla i jeho nejnovější a zároveň nejdražší letní posila: stoper Juan Berrocal z Eibaru. Prožije dnes debut v dresu madridského celku?

    Poslední výsledy Getafe
    1. 9. 2024: Getafe – San Sebastian 0:0
    24. 8. 2024: Getafe – Rayo Vallecano 0:0
    15. 8. 2024: Ath. Bilbao – Getafe 1:1

    Nejlepší střelci Getafe
    Chrisantus UCHE – 3 Z, 1 branka
     
    LOŇSKÉ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Ve vzájemných střetnutích dnešních soupeřů v minulé sezóně platilo zajímavé pravidlo – vždy vyhrál ten tým, který hrál venku. Stalo se tak jak v obou ligových kláních, tak i v lednovém osmifinále Copa del Rey, v němž se po výsledku 3:1 z postupu radovala Sevilla. Uvidíme, na čí straně bude štěstěna stát dnes.

    Vzájemné zápasy 2023/2024
    30. 3. 2024 (liga): Getafe – Sevilla 0:1
    16. 1. 2024 (pohár): Getafe – Sevilla 1:3
    16. 12. 2023 (liga): Sevilla – Getafe 1:3

    Historická bilance: 22 – 7 – 15.
    Budou mít fanoušci Getafe dnes večer důvod k radosti?
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Hlavním rozhodčím bude teprve třicetiletý Mateo Busquets, který ve španělské elitní soutěži stále sbírá zkušenosti – v LaLize dosud odřídil jen 22 zápasů. Na stranách uvidíme Adriána Díaze a Abrahama Péreze.
     
    Úvodní sestavy:

    Sevilla FC: Nyland – Carmona, Nianzou, Marcão, Pedrosa – Gudelj, Peque, D. Sow – Navas (C), Ejuke, I. Romero.
    Náhradníci: Á. Fernández, Flores – K. Salas, P. Ortiz, Iheanacho, Lukebakio, G. Montiel, Agoumé, Barco, Ju. Sánchez, Idumbo, A. Collado.
    Trenér: García Pimienta.

    Getafe CF: Soria – J. Iglesias, Dakonam (C), Berrocal, Rico – C. Pérez, L. Milla, M. Arambarri, Sola – Uche, Yıldırım.
    Náhradníci: Letáček, Medenica – Patrick, Trilla, Risco, Aleñá, G. Rivera, Duarte, Da Costa, Federico, Santiago.
    Trenér: Pepe Bordalás.

    Rozhodčí: Busquets – A. Díaz, A. Pérez.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný sobotní večer, utkání začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
     
    Kouč García Pimienta do dnešního duelu vyšle výrazně pozměněnou sestavu oproti té, se kterou před dvěma týdny vyrukoval na Gironu. Carmonu a Marcãa v obranné čtveřici místo Barca a Badého doplní Nianzou s Pedrosou, ze základní jedenáctky vypadli též Agoumé, Lokonga, Lukebakio a Juanlu. Místo nich dostanou prostor Gudelj, Peque, Sow a veterán Navas.
     
    Getafe pak nahradilo jen dva hráče. Obránce Alderete uvolnil své místo na středu defenzívy debutujícímu Berrocalovi a Aberdina v záloze vystřídá Arambarri.
     
    Oba celky nastupují na hriště, oba v tradičních barvách: domácí v bílých a hosté v modrých dresech.
     
    Úvodní výkop obstará Sevilla, jdeme na věc!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První minuta utkání je skoro za námi, domácí drží míč na středu hřiště a hledají cestu vpřed.
     
    2
    Sevilla je zkraje bitvy aktivní. Navas z pravého křídla potrápil obranu Getafe centrem, který ale protihráči velmi rychle vyrazili ven ze své šestnáctky.
     
    3
    Vysunutý Yıldırım sice za středovou čarou trochu zbytečne srazil k zemi Marcãa, míč ovšem i nadále zůstává na kopačkách celku v bílých dresech.
     
    4
    Hosté se dostali do slibného brejku, ale Marcão se nyní vyznamenal a rychlonohého Ucheho bleskově a čistě odzbrojil. Nyland mohl zůstat v klidu.
     
    5
    Marcão přímočarou přihrávkou vystrčil do útoku Pedrosu, kterého ovšem na kraji vápna obrana Getafe zneškodnila. Stále čekáme na první střelu zápasu.
     
    6
    Marcão je v úvodu hodně vidět. Nyní si na své polovině vynutil útočný faul, provinil se Uche. Sevilla tak po zásahu rozhodčího dostane klid na rozehrávku.
     
    7
    Hru na malou chvíli znovu zastavil nedovolený zákrok, následný dlouhý nákop madridského celku nepadl na úrodnou půdu. Domácí se rychle vrací k míči.
     
    9
    Zrovna dvakrát atraktivní podívaná zatím k vidění není, spíš než pěkné fotbalové momenty sledujeme jeden faul za druhým. Agresivní je hlavně Getafe.
     
    10
    Navas se protáhl dopředu přes pravé křídlo a krátkou křižnou přihrávkou připravil střelu pro Pedrosu, jehož pokus z hrany vápna byl ale zblokován.
     
    11
    Sevilla začíná tasit drápy, Soria se těší z prvního úspěšného zákroku. Romero pálil na zadní tyč, kam hostující gólman bez obtíží rychle padl.
     
    12
    Hra se přelila na druhý konec hřiště. Arambarriho zblokovaná přihrávka na Ucheho vede k snad vůbec prvnímu rohovému kopu dnešního utkání.
     
    13
    Getafe si v rychlém sledu vyzkoušelo hned dva rohy, ani jeden z nich ale neznamenal výraznější nebezpečí pro Nylanda. Hosté se ovšem i nadále drží vepředu.
     
    14
    Uche se svíjí v bolestech u zadní čáry po ostrém souboji s Marcãem. Dle sudího bylo vše v pořádku, a hra tak bude pokračovat odkopem z dílny Nylanda.
     
    15
    Hostující útočník si ale ještě předtím vynutil pozornost zdravotníků, vypadá to na nějaký problém s kotníkem. Madridský klub nejspíš čeká krátké oslabení.
     
    16
    Hraje se dál, Uche se zpět do bitvy nakonec zapojil celkem rychle. Getafe nyní drží míč u středu bitevního pole a hledá nějakou skulinu v domácí obraně.
     
    18
    Duo hostujících forvardů spálilo naprostou tutovku, to je skoro až neuvěřitelné! Po velké chybě sevillské defenzívy se do brejku dostali Yıldırım a Uche, přičemž druhý jmenovaný po zachycení přihrávky toho prvního skákajícím zakončením jen orazítkoval tyč!
     
    19
    Domácí se usadili na míči a snaží se uklidnit rozháranou hru, Getafe je trápí vysokým napadáním.
     
    20
    Pedrosa si na pravém kraji vápna pohlídal dotěrného Péreze a hlavou odehrál míč do bezpečí na Nylanda, který si teď s rozehrávkou dává načas.
     
    21
    Yıldırım se natahoval po Pérezově centru ve vápně, přičemž byl velmi tvrdě sražen na pažit bránícím Carmonou! Dle hlavního sudího o situaci hodnou penalty nešlo, ale nechme se překvapit, co na to řeknou muži u videa...
     
    23
    Sevilla právě vstřelila branku!
    V posledních momentech se zdálo, že domácí s kousajícími soupeři pomalu ztrácí krok, ale stačí jeden kvalitní útok a vše je jinak! Pedrosa dlouhým centrem nabídl míč na vzdálenější kraj vápna volnému JESÚSI NAVASOVI a následné krásné zakončení velezkušeného veterána zamířilo přesně k zadní tyči – 1:0!
    23. Jesús NAVAS - 1:0
     
    24
    Uche znovu leží na trávníku, kam jej tentokrát poslal Romero. Getafe má šanci odpovědět ze standardky, kterou bude kopat zhruba z dvaceti metrů.
     
    25
    Madridští ale nabídnutým volným kopem pohrdli a jen pár sekund po něm byl faulován Sow, pobyt hostů v útoku je tak aspoň na malou chvíli u konce.
     
    26
    Romero chtěl po rychlém výpadu potrápit Soriu zakončením z hodně těžkého úhlu, ale jeho ambiciózní střele chyběla přesnost. Gólman Getafe odkopává.
     
    28
    Ejuke dostal hodně prostoru na levé straně, přesunul hru blíž k Soriovi a krátkou přihrávkou na střed nabídl balón Sowovi, který byl ale obratem odzbrojen.
     
    29
    Sevilla se musí připravit na další rohový kop, který svému celku vybojoval rychlonohý Álex Sola.
     
    31
    První žlutá karta zápasu nemířila k nikomu na hřišti, nýbrž ke střídačkám. Nervy nyní podle všeho neudržel na uzdě hostující lodivod Pepe Bordalás (GET).
     
    32
    V posledních momentech se hraje nahoru dolu, ani jednomu týmu se nedaří se usadit v útoku.
     
    33
    Na rozdíl od Čech v Seville stále panují letní teploty, na jihu Španělska je momentálně přes 30 stupňů. Sudí tak nařizuje krátkou pauzu na občerstvení.
     
    35
    Pokračujeme dál. Balón nyní na svých kopačkách drží Getafe, konkrétně jeho obranná čtveřice.
     
    36
    Pérez si zřejmě ublížil při hodně tvrdém souboji s Marcãem, který dnes protihráče nešetří. Vypadá to ale, že by měl být schopen pokračovat ve hře.
     
    37
    Gudelj si ve svém vápně pohlídal centr z dílny Rica, který ale hlavou odrazil jen na kopačku dalšího hráče v modrém. Getafe se tak stále drží v útoku.
     
    39
    Tempo hry ke konci úvodního dějství opadá. Častěji jsou aktuálně na balónu hosté, kterým se ale nedaří na delší dobu prorazit před Nylandovu svatyni.
     
    40
    Odpískán domácí faul těsně za středovým kruhem, proti pravidlům se tentokrát provinil Sow.
     
    41
    O exekuci nařízeného kopu se postaral Milla, jehož balón ale jen proskákal skrz domácí vápno, aniž by se ho někdo dotkl. Rozehrávat tak nyní bude Nyland.
     
    42
    První poločas se pomalu chýlí ke svému závěru a nezdá se, že by nás v závěrečných momentech čekaly nějaké strhující momenty. Getafe stále bezvýsledně buší (možná spíš ťuká) na vrata sevillské obrany.
     
    43
    Djené si trávník prohlédl pěkně zblízka poté, co ho zezadu podrazil Peque. Další standardka pro hosty.
     
    44
    Madridští ani tentokrát vepředu nevymysleli nic kloudného. Do protiútoku pak bleskově vyrazil Romero, jehož zakončení se ale nevešlo do Soriovy svatyně.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    45+1
    Hlavnímu sudímu v závěru došla trpělivost a poprvé vytasil žlutou kartu v důsledku tvrdé hry na trávníku, jako první je dnes varován Bertuğ Yıldırım (GET).
     
    45+2
    Před koncem uvidíme ještě aspoň jeden sevillský roh, Soria bude muset znovu zpozornět.
     
    45+3
    Nyland si na druhé straně hřiště počíhal na velmi slabé zakončení z dílny některého z hostujících borců, které skákalo jen přesně do středu brány.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:38.
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 2:3. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:9.
     
    První část hry je za námi. Sevilla do duelu nevstoupila ideálně a Getafe bylo v úvodu lepším týmem, pak se ale z pěkné akce prosadil Navas a poslal domácí do vedení. Hosté se následně po většinu zbylého průběhu poločasu snažili na inkasovaný zásah odpovědět, ale přes pevnou obranu soupeřů se prokousávali jen stěží. Uvidíme, co nám po přestávce nabídne druhé dějství.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned zkraje druhé části chtěli Soriu prověřit Carmona a po něm ještě Peque, ani jednoho z nich ale Getafe nepustilo ke střele. Navíc byl odpískán ofsajd.
     
    47
    Berrocal si pohlídal dotěrného Romera a nepustil ho ke skákajícímu míči, který si pak nabral Soria.
     
    48
    Na druhé straně se při plnění defenzivních povinností zaskvěl zase Pedrosa, jenž odzbrojil Solu a z prostoru vedle vápna nakopl míč na střed hřiště.
     
    50
    Getafe se dostalo k rohovému kopu. Milla míč od praporku poslal k malému vápnu, odkud jej připravený Nyland bez váhání vyboxoval daleko od brány.
     
    51
    Pedrosa vs. Sola podruhé. Domácí zadák si ovšem tentokrát na levém křídle pomohl faulem, čímž hostům nabídl standardku z celkem slibné pozice.
     
    52
    Sevilla si se situací rychle poradila a Nyland následně dlouhým nákopem vyslal do brejku Navase, který z bezprostřední blízkosti brány zasáhl jen Soriu! Tohle byla krásná šance!
     
    53
    Pérez si pohlídal postupujícího Navase a zblokoval jeho centr, roh si vyzkouší pro změnu domácí.
     
    54
    Yıldırım nyní při bránění rohového kopu hrál rukou, celý stadion je na nohou! Rozhodčí sice situaci nechal bez povšimnutí, všechno ovšem ještě prošetřují muži u videa!
     
    55
    Ani přezkum VARu domácím nepomohl, pokutový kop skutečně neuvidíme! Hraje se dál!
     
    56
    Třicet tisíc diváků vzápětí dostává další důvod k nespokojenosti, žlutou kartu za ostrý faul vidí Isaac Romero (SEV). Nutno podotknout, že zaslouženou.
     
    58
    Sevilla momentálně hraje výborně a neodbytně se snaží se prokousat za hostující obranu.
     
    59
    Tohle nebylo úplně chytré, Arambarri nyní podrazil Sowa přímo před zraky hlavního sudího, který byl jen asi tři metry daleko. Volný kop pro domácí.
     
    60
    Getafe po celkem dlouhé době dostalo míč pod kontrolu a protlačilo se i do útoku, jeho tažení vpřed ale ukončil nepříliš povedený centr. Nyland zůstal v klidu.
     
    63
    Žlutých karet začíná přibývat. Djené Dakonam (GET) zatáhl postupujícího Pequeho za dres tak agresivně, až protihráč na trávníku udělal několik kotoulů.
     
    64
    Madridští se už už radovali z vyrovnávacího zásahu, ale jejich oslavy velmi rychle utnul postranní rozhodčí! Yıldırım sice Millův nádherný centr tečoval za bezmocného Nylanda, udělal tak ovšem z postavení mimo hru!
     
    65
    Na hřišti jsou nyní po nepěkném střetnutí ošetřováni Arambarri a Gudelj, oba jsou zjevně otřesení. V zámezí se mezitím rýsuje první domácí střídání.
     
    67
    Střídání v týmu Sevilla FC:
    ze hřiště odchází Chidera Ejuke, přichází Dodi Lukebakio.
     
    68
    Střídání v týmu Sevilla FC:
    ze hřiště odchází Jesús Navas, přichází Juanlu Sánchez.

    Veterán Navas je z pažitu vyprovázen zaslouženým potleskem solidně zaplněných ochozů, kapitánskou pásku si od něj přebírá Nemanja Gudelj.
     
    69
    Další rychlé tažení Sevilly nyní nějakou větší šanci nepřineslo, Soria bude za chvíli rozehrávat.
     
    70
    Hra se nyní hodně kouskuje, střídat budou také hosté. Zdá se, že rovnou trojnásobně. Ještě předtím ale zdravotníci vyráží k domácímu Marcãovi.
     
    71
    Střídání v týmu Getafe CF:
    ze hřiště odchází Mauro Arambarri, přichází Carles Aleñá,
    ze hřiště odchází Carles Pérez, přichází Gorka Rivera.
     
    72
    Střídání v týmu Getafe CF:
    ze hřiště odchází Álex Sola, přichází Peter Federico.
     
    73
    Madridští drží míč na středu pole, opatrně kombinují a pátrají po nějaké cestičce před Nylanda.
     
    74
    Nastavení na konci druhého poločasu bude nejspíš pořádně dlouhé, pozornost lékařů si nyní vyžaduje zase Peque. Sudí rovnou nařizuje pauzu na občerstvení.
     
    76
    Vynucené střídání v týmu Sevilla FC:
    ze hřiště odchází Peque, přichází Lucien Agoumé.

    Domácí borec sice hřiště opustil po svých, ale vypadá to, že ho přeci jen trápí nějaký problém v dolní části těla. Nejspíš ovšem nejde o nic vážného.
     
    77
    Hodně nevýraznou pasáž hry, během které se spíš nehraje než hraje, nyní střelou na levou tyč protnul Romero, proti jehož pokusu ale Soria zakročil včas.
     
    78
    Marcão leží na trávníku a je velmi pravděpodobné, že pro něj dnešní duel skončil. Není to totiž poprvé, co se mu dnes večer věnují domácí zdravotníci.
     
    79
    Se sevillským zadákem to nevypadá dobře, na plac míří i nosítka. V zámezí se připravuje Salas.
     
    81
    Vynucené střídání v týmu Sevilla FC:
    ze hřiště odchází Marcão, přichází Kike Salas.
     
    81
    Nyland po neškodném míči, který mu spadl do vápna, zvolil dlouhou rozehrávku. Na středu hřiště jej získal Dakonam, který jej ale omylem nabídl Lukebakiovi.
     
    82
    Pedrosa pozemní přihrávkou do vápna hledal vysunutého Agoumého, obrana Getafe ale měla situaci pod kontrolou a vrátila se zpět k balónu.
     
    83
    Po delší době znovu vyletěla do vzduchu žlutá karta, Juanlu Sánchez (SEV) ostře nakopl Rica do lýtka. Tady nebylo o čem, Madridští získávají standardku.
     
    84
    Střídání v týmu Getafe CF:
    ze hřiště odchází Diego Rico, přichází Alberto Risco,
    ze hřiště odchází Chrisantus Uche, přichází Yellu Santiago.
     
    87
    Čeká nás pikantní nastavení! Juanlu Sánchez (SEV) totiž po průniku do vápna přehrál obranný zákrok Berrocala, za filmování dostal druhou žlutou kartu a míří do sprch! Sevilla v deseti!
     
    87
    Getafe si obratem vybojovalo standardku na levém křídle, Nyland si ale Millův balón pohlídal a vyboxoval ho mimo nebezpečí. Tlak hostů nicméně pokračuje.
     
    88
    Žolík Risco na první dobrou trefil clonícího protihráče a ač jeho následná dorážka už prošla k brance, Nyland byl ve střehu a ránu hravě vykryl. Pěkný zákrok.
     
    89
    Základní hrací doba se pomalu chýlí ke konci. Kouč García Pimienta ještě v dohledné době provede poslední střídání, do hry brzy naskočí Valentin Barco.
     
    90
    Vracející se Yellu Santiago (GET) teď na středu hřiště zatáhl za záchranou brzdu a za nevybírávý zákrok na Carmonu bez váhání dostává žlutou kartu.
     
    90+1
    Santiago padajícímu Carmonovi nedopatřením šlápl na hlavu a přivodil mu krvavý šrám, domácí celek tak zřejmě bude mít ještě jedno střídání navíc.
     
    90+2
    Carmona stále leží na břiše na trávníku, zdravotníci mu zalepují ránu na hlavě. K připravenému Barcovi se mezitím v zámezí přitočil další hráči v bílém.
     
    90+3
    Dlužíme vám ještě informaci o nastaveném čase. Původně to mělo být 9 minut, bezpochyby to ale bude ještě minimálně o pár desítek sekund víc.
     
    90+5
    Střídání v týmu Sevilla FC:
    ze hřiště odchází Djibril Sow, přichází Valentin Barco,
    ze hřiště odchází Isaac Romero, přichází Gonzalo Montiel.
     
    90+6
    Střídání v týmu Getafe CF:
    ze hřiště odchází Juan Berrocal, přichází John Patrick.
     
    90+7
    Mohlo být definitivně hotovo! Lukebakio se nyní propracoval těsně před madridskou svatyni a následnou střelou orazítkoval její spojnici!
     
    90+8
    Hra se přelila zpátky na domácí polovinu hřiště, Getafe ale z nepřehledné situace před Nylandem nic nevytěžilo. Domácí ae po chvilce dostali zpět k míči.
     
    90+9
    Nastavovat se nakonec bude 14 minut.
     
    90+9
    Během vyhroceného závěru letí ještě jedna žlutá karta směrem k hostující střídačce, kterou dostává před pár minutami vystřídaný záložník Álex Sola (GET).
     
    90+10
    Vše nasvědčuje tomu, že tři body dnes zůstanou doma. Urputný Valentin Barco se nenechal odzbrojit a vynutil si faul, který na něm spáchal Aleñá.
     
    90+11
    Sevilla získává rohový kop. Na hřišti je mimochodem i Carmona, který se rozhodl duel dokončit i navzdory velké tržné ráně nad zřejmě levým uchem.
     
    90+12
    Santiago čistě vybojoval míč na středovém kruhu, ztráta Montiela ale nemusela hráče v bílém moc dlouho trápit, útok Getafe totiž velmi rychle vyšuměl.
     
    90+13
    Yıldırımův padající balón skončil přímo v nastraženém náručí připraveného Nylanda. První výhra sezóny je pro svěřence trenéra Garcíi Pimienty hodně blízko.
     
    90+14
    Běží poslední minuta nastavení. Nyland bude rozehrávat, každou chvílí zazní závěrečný hvizd.
     
    90+14
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 19:15.
     
    Ostrou a tuhou bitvu nám nabídl souboj 5. kola mezi Sevillou a Getafe na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Skóre se po poločasové pauze neměnilo a tři body tak putují na konto domácích, kterým první výhru sezóny vystřelil veterán a dnešní kapitán Jesús Navas. Celkově jsme sledovali relativně vyrovnané utkání které mohl vyhrát kterýkoliv tým, ale svěřenci kouče Pepeho Bordaláse doplatili na neefektivitu v koncovce a na jižní předměstí hlavního města vrací s prázdnou.
     
    Tým trenéra Garcíi Pimienty v dalším kole vyrazí na sever do Baskicka, kde vyzvou Alavés. Getafe pak po dnešní bitvě nejspíš zůstává v Seville, jelikož v novém týdnu jej čeká dohrávka odložené bitvy s Betisem a o víkendu pak bude v derby hostit Leganés.
     
    Dnešní utkání sledovalo 32 643 diváků.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (20:52:12)

    Vojtěch Martinek

    Góly: 23. Navas (Pedrosa)

    Karty:   56. I. Romero (SEV), 83. Ju. Sánchez (SEV) – 31. Bordalás (trenér) (GET), 45+1. Yıldırım (GET), 63. Dakonam (GET), 90. Santiago (GET), 90+9. Sola (GET)   87. Ju. Sánchez (SEV)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 19:15.
    FC Sevilla: Nyland – Carmona, Nianzou, Marcão (81. K. Salas), Pedrosa – Gudelj, Peque (76. Agoumé), D. Sow (90+5. Barco) – Navas (C) (68. Ju. Sánchez), Ejuke (67. Lukebakio), I. Romero (90+5. G. Montiel).
    Náhradníci: Á. Fernández, Flores – P. Ortiz, Iheanacho, Idumbo, A. Collado.

    Tréner: García Pimienta.

    Getafe CF: Soria – J. Iglesias, Dakonam (C), Berrocal (90+6. Patrick), Rico (84. Risco) – C. Pérez (71. G. Rivera), L. Milla, M. Arambarri (71. Aleñá), Sola (72. Federico) – Uche (84. Santiago), Yıldırım.
    Náhradníci: Letáček, Medenica – Trilla, Duarte, Da Costa.

    Tréner: Pepe Bordalás.

    Rozhodca: Busquets – A. Díaz, A. Pérez.

    Diváci: 32 643