Rennes – Montpellier 3:0 (kon.) | Nantes – Remeš 1:2 (kon.) | Toulouse – Le Havre 2:0 (kon.)
Štrasburg – Angers 1:1 (kon.) | Lens – Lyon 0:0 (kon.)
koniec
RC Štrasburg Alsace
1:1 (1:0)
Angers SCO
cz Nedeľa 15.09.2024, 17:00 • Stade de la Meinau, Štrasburk • Ligue 1 McDonald’s • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne! Na programu jsou další zápasy čtvrtého kola francouzské Ligue 1 McDonald’s. Proti sobě se postaví RC Štrasburk a Angers SCO.
     
    Do utkání půjde v roli favorita Štrasburk, jenž ve čtyřech případech zaznamenal čtyři body, což stačí na osmou pozici. Zápasy domácího celku jsou trochu divoké, o čemž vypovídá také skóre 7:6. V posledním zápase Štrasburk nestačil na Lyon. O mnoho hůře je na tom Angers, které jako jediné mužstvo nezískalo ani bod. Navíc vstřelilo pouhou jednu branku a hned sedmkrát inkasovalo.

    Naposledy se oba celky utkaly v únoru letošního roku, kdy se z vítězství 2:1 radoval Štrasburk, jenž nastupoval na vlastním stadionu.
     
    Úvodní sestavy:

    RC Štrasburk: Petrović – G. Doué, Sow, A. Sylla – A. Santos, Doukouré – Bakwa, Moreira, Diarra (C), Nanasi – Emegha.
    Náhradníci: Johnsson – Diong, Lemaréchal, Mara, Mwanga, Mam. Sarr, Sebas, Senaya, Sobol.
    Trenér: Rosenior.

    Angers SCO: Yah. Fofana – Arcus, Biumla, Lefort, Hanin – Belkebla, Aholou – Allevinah, Abdelli (C), Al Milálí – Dieng.
    Náhradníci: Zinga – A. Bamba, Belkhdim, Capelle, Cherif, Ferhat, Hountondji, Lepaul, Raolisoa.
    Trenér: Dujeux.

    Rozhodčí: el Hadj – Pasqualotti, Evrard.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jdeme na to, jelikož utkání již bylo rozehrané. Štrasburk se chopil balonu, ovšem nákop si pohlídala soupeřova obrana.
     
    2
    Do dnešního utkání nastoupil Štrasburk v modrých dresech, naopak Angers hraje v bílé sadě.
     
    3
    Centr z levé strany mířil před branku, kde se dobře pohyboval Sebastian Nanasi. Ovšem Štrasburk odehrál míč jen k soupeři, kterého vytlačil na vlastní polovinu.
     
    4
    Hostující celek táhl snad už třetí akci po levé straně, ale nyní dvakrát neprošel. Následně ale pozdě odehrál míč Abakar Sylla (Štrasburk), jenž trefil soupeře, za což viděl žlutou kartu.
     
    6
    Volný kop pošle před branku Faríd Al Milálí, jenž musel počkat, až hlavní rozhodčí situaci uklidní. Následný centr si domácí obrana pohlídala.
     
    7
    Rychlá kombinace Štrasburku skončila kolmicí za obranou, která byla zachycená. Domácí se k míči rychle vrátili a vynutili si faul.
     
    8
    Přímý kop ze střední vzdálenosti byl zakončený na branku, ovšem scházela mu razance, a tak se balonu chopil Yahia Fofana.
     
    9
    Úvodní minuty zápasu se hodně kouskují, hlavní rozhodčí viděl další nedovolený zákrok, což se domácímu publiku nelíbí.
     
    10
    Centr od rohového praporku byl odvrácený a zakončovat ještě chtěl Faríd Al Milálí. Ovšem míč netrefil vůbec ideálně, a tak bude Štrasburk vhazovat.
     
    12
    Možná je překvapivé, že Angers je zatím více u balonu a centry se dostává před branku. Sice se zakončení na branku nedočkalo, avšak herně zatím vypadá mnohem lépe.
     
    13
    Kapitán Himad Abdelli spoluhráčům ukazuje, že by se více měli dívat po možnostech přihrávky. Guéla Doué se snažil odkopnout míč a trefil soupeře.
     
    14
    Štrasburk se snaží vyrážet do rychlých protiútoků, jenomže dlouhé pasy neprocházejí. Hráči v bílých dresech jsou znovu u balonu a rozvinou další útočnou akci.
     
    15
    Jean-Eudes Aholou pozdě reagoval na míč, a tak podrazil soupeře. Zatím se hraje bez šancí, a tak je stav stále bez gólů.
     
    16
    Obrovská šance domácího mužstva! Přihrávka mířila na hranici ofsajdu, kde si Emanuel Emegha dobře píchl míč do běhu. Tváří v tvář brankáři neuspěl, když trefil jeho nohu!
     
    18
    Angers zkoušel přihrávku dopředu, která byla nepřesná, a tak od branky bude rozehrávat Djordje Petrović.
     
    19
    Jim Allevinah běžel za balonem, který mířil za obranu. Následně chtěl přejít přes soupeře a vybojoval alespoň rohový kop.
     
    20
    Centr od rohového praporku poslal před branku Faríd Al Milálí, který míč točil do branky. Ovšem na brankové čáře byl pozorný Djordje Petrović.
     
    21
    Hlavní rozhodčí přerušil první poločas, aby poslal hráče se občerstvit. Ve Francii totiž panuje slunečné počasí.
     
    23
    Už se zase pokračuje v utkání. Hostující celek sice držel balon, ale po nepřesné nahrávce jej poslal za postranní lajnu.
     
    24
    Zprava poslal centr před braku Faríd Al Milálí, avšak našel jen hlavu soupeře. Zatím jsme moc fotbalové parády neviděli.
     
    25
    Guéla Doué si pohlídal průnikovou přihrávku a sebral si balon. Štrasburk začíná postupnou kombinaci z vlastní poloviny hrací plochy.
     
    27
    Šestadvacet minut už je minulostí a viděli jsme pouze jedinou střelu mezi tři tyče. Ovšem Emanuel Emegha v jasné pozici selhal a trefil nohu brankáře.
     
    28
    Do šestnáctky se snažil vniknout Habib Diarra, ale v momentě kdy se chystal ke střele, ho tělem odstavil obránce.
     
    30
    Na levé straně nepřešel přes soupeře Diego Moreira, ovšem vybojoval autové vhazování. Hráči v modrých dresech zůstávají na polovině soupeře.
     
    30
    Dïlane Bakwa přihrával před branku, kde se jako první nacházel Florent Hanin, jenž míč odehrál do bezpečí.
     
    31
    Štrasburk právě vstřelil branku!
    Celou akci začal SEBASTIAN NANASI, který přihrál na pravou stranu šestnáctky, kde se nacházel Dïlane Bakwa. Ten si stáhl balon níže a přihrál před branku, kde už měl snadnou úlohu švédský záložník – 1:0. Asistence: Dïlane Bakwa.
    31. Sebastian NANASI - 1:0
     
    33
    Další velká šance domácího mužstva! Sebastian Nanasi odcentroval do zadní části šestnáctky, odkud hlavičkoval Andrey Santos. Ovšem Yahia Fofana balon zastavil a následná dorážka už byla nepřesná.
     
    34
    Až ve druhé polovině prvního poločasu se začaly potvrzovat papírové předpoklady. Domácí celek rázem vede o jedinou trefu, ale mohl už vedení navýšit.
     
    35
    Trochu překvapivou střelu z úhlu vyslal Diego Moreira, který mířil na první tyčku. Ovšem Yahia Fofana se do branky stihl vrátit a balon vyrazil na rohový kop.
     
    36
    Po rozehrání rohového kopu se k zakončení natlačil Abakar Sylla, jenž otřel svou střelu o soupeře a roh se opakoval. Ovšem po dalším centru už nebezpečí hostující bráně nehrozilo.
     
    38
    Domácí mužstvu je stále více u balonu, aktuálně kombinuje na vlastní polovině. Ovšem potřebuje se vypořádat s napadáním soupeřů.
     
    39
    Tak tohle opravdu už volalo po gólu! Nepřesnou rozehrávku zachytil Habib Diarra, který přihrál na lépe postaveného spoluhráče. Ovšem Emanuel Emegha trefil nohu brankáře. Zpoza vápna to pak zkoušel Dïlane Bakwa, jenž orazítkoval břevno a míč se pak od brankáře odrazil nad bránu.
    39. Emanuel Emegha znovu zahodil velkou příležitost, poté Dïlane Bakwa trefil břevno
     
    40
    Dalším potrestaným hráčem zápasu je Guéla Doué (Štrasburk), který zastavoval nebezpečně se rozvíjející akci soupeře.
     
    42
    Angers se snažilo rozehrát signál, který nevyšel podle představ. Následné zakončení ze střední vzdálenosti bylo zablokované.
     
    43
    Domácím fanouškům se nelíbí, že jejich hráči dostávají žluté karty a na druhé straně nepadají. Aktuálně byl zezadu podražený Dïlane Bakwa, avšak žlutit se znovu nebude.
     
    44
    Sebastian Nanasi dával kolmici na spoluhráče, ovšem Emanuel Emegha nepřešel přes soupeře. V opačném případě by mířil sám na brankáře.
     
    45
    Skvělé utkání hraje Sebastian Nanasi, který se snažil přejít do vápna. Avšak na jeho hranici byl zastavený soupeřem.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje o jedinou minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Až ve druhé části prvního poločasu, se utkání pořádně rozjelo. Zatímco úvod patřil více Angers, které si ale šance nepřipravilo. Tak poté přebrali otěže domácí, kteří měli snad čtyři jasné příležitosti, ovšem trefil se pouze Sebastian Nanasi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas byl zahájený, ovšem Angers se s míčem daleko nedostalo. Hostující celek bude chtít smazat gólové manko.
     
    47
    Himad Abdelli si naběhl do soupeře a sám zůstal ležet na trávníku. Poté hostující kapitán potřeboval lékařskou pomoc.
     
    48
    Angers sice kombinovalo s míčem, ale pouze na vlastní polovině. Následně přišla přihrávka po levé straně, která skončila za postranní lajnou.
     
    50
    Štrasburk se rychle prokombinoval na útočnou polovinu. Centr z pravé strany neprošel, ale bude se rozehrávat rohový kop.
     
    51
    Po rozehrání rohového kopu k zakončení nedošlo. Štrasburk sice přišel o míč, ovšem nikterak do obrany pospíchat nemusel.
     
    52
    Domácí celek uháněl do přečíslení, které výborným návratem vyřešil jeden ze záložníků. Následně Angers vybojovalo rohový kop.
     
    53
    Centr od rohového praporku mířil na zadní tyčku, ale k zakončení nedošlo. Na druhou stranu vyrazil Sebastian Nanasi, který se snažil o pas za obranu, jenž byl zachycený.
     
    56
    Na pravé straně šestnáctky se nacházel Jim Allevinah, jenž vystřelil přes soupeře. Měl se kopat rohový kop, avšak ve vzduchu už byl praporek pomezního rozhodčího.
     
    58
    Domácí mužstvo bylo znovu na útočné polovině, ale ke střele zpoza vápna nedošlo. Následně Štrasburk míč ztratil, ale zdržel soupeře na jeho polovině.
     
    60
    Po centru od rohového praporku k zakončení ještě nedošlo. Následně vystřelil z těžké pozice Jean-Eudes Aholou, avšak nemířil přesně.
     
    61
    Angers je sice více u balonu, kombinuje kolem soupeřovy šestnáctky, ale velké příležitosti nepřicházejí.
     
    62
    Angers právě vstřelilo branku!
    Po rychlé narážečce se na levé straně uvolnil Florent Hanin, který zvedl hlavu a poslal balon do správného prostoru. BAMBA DIENG pak z malého vápna propálil gólmana a je znovu vyrovnáno – 1:1. Asistence: Florent Hanin.
    62. Bamba DIENG - 1:1
     
    65
    Dalším potrestaným hráčem je Florent Hanin (Angers), který se loktem opřel do soupeře. Hlavní rozhodčí tak vytáhl z kapsičky znovu žlutou kartu.
     
    67
    Už to vypadalo, že Štrasburk vyrazí do protiakce. Ovšem Habib Diarra (Štrasburk) si pomohl nedovoleným zákrokem a ještě se vztekal.
     
    68
    Těžko říct, co Diego Moreira zamýšlel. Jeho snažení šlo z úhlu na branku, s čímž si bez problému poradil Yahia Fofana.
     
    69
    Domácí celek zpomaluje hru, obránci mezi sebou kombinují a vybírají si, komu přihrají.
     
    70
    Dvacet minut zbývá do konce normální hrací doby. Sebastian Nanasi se snažil přejít do vápna, kde vybojoval alespoň rohový kop. Centr mířil na první tyčku, odkud byl odvrácený.
     
    72
    Střídání v týmu RC Štrasburk:
    ze hřiště odchází Habib Diarra, přichází Sékou Mara,
    ze hřiště odchází Ismaël Doukouré, přichází Junior Mwanga.

    Střídání v týmu Angers SCO:
    ze hřiště odchází Faríd Al Milálí, přichází Sidiki Cherif,
    ze hřiště odchází Jim Allevinah, přichází Zinedine Ferhat,
    ze hřiště odchází Jean-Eudes Aholou, přichází Yassin Belkhdim.
     
    73
    Na hranici vápna si těžký balon chtěl zpracovat Sékou Mara. Míč si přehodil přes hlavu, čímž ho daroval soupeři.
     
    76
    Z velké dálky se do balonu opřel Zinedine Ferhat, jehož rána mířila po zemi na branku. Ovšem i tak se míč stal snadnou kořistí pro Djordje Petroviće.
     
    77
    Na hrací ploše zůstal sedět jeden z hostujících hráčů. Hlavní rozhodčí jeho stav zkontroloval a přivolal lékařskou pomoc.
     
    78
    Střídání v týmu Angers SCO:
    ze hřiště odchází Carlens Arcus, přichází Lillian Raolisoa.
     
    80
    Za vyrovnaného stavu vstupujeme do poslední desetiminutovky normální hrací doby. Najde toto utkání ještě vítěze?
     
    81
    Na pravé straně byl v náběhu Zinedine Ferhat, před kterého si dal tělo Diego Moreira a nechal se faulovat.
     
    82
    Angers táhlo další akci po pravé straně, kde vybojovalo rohový kop, který rozehraje Zinedine Ferhat.
     
    83
    Centr mířil na první tyčku, kde došlo k hlavičce, která se na branku nevešla. Pořádné starosti by měl Djordje Petrović, kdyby byl balon lépe usměrněný.
     
    84
    Po vzdušném souboji nepříjemně dopadl Lillian Raolisoa, který se drží v oblasti bedrech. Ovšem po chvíli se zvedl a může se pokračovat.
     
    85
    Zleva centroval Sebastian Nanasi, jenž vybojoval další rohový kop. Dïlane Bakwa poslal centr do ohně, ale do vzduchu se nejvýše dostal brankář.
     
    86
    Střídání v týmu RC Štrasburk:
    ze hřiště odchází Sebastian Nanasi, přichází Jeremy Sebas.
     
    87
    Druhý poločas moc strhujících momentů nepřinesl. Ojedinělou velkou šancí byla vyrovnávací trefa Angers.
     
    88
    Myslím, že vyrovnaný výsledek bude více brát Angers. Domácí příznivci při pomalé rozehrávce svého mužstva začínají pískat.
     
    89
    Sékou Mara vyslal parádní přihrávku do běhu, čímž se spoluhráč dostal až na levou stranu vápna. Emanuel Emegha byl v další vyložené příležitosti a trefil bližší tyčku!
    89. Emanuel Emegha mohl rozhodnou, avšak trefil tyčku
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje pět minut.
     
    90+2
    Angers rozehrávalo v krátkém sledu dva rohové kopy a oba vypadaly opravdu nadějně! Yassin Belkhdim už byl ve vápně, ale střílenou přihrávkou trefil soupeře. Při druhém zakončoval Jordan Lefort nad branku.
     
    90+3
    Tak ještě jeden rohový kop pro hostující mužstvo. Ovšem nyní viděl hlavní rozhodčí nedovolený zákrok a přisoudil míč Štrasburku.
     
    90+4
    Tak v samotném závěru viděl žlutou kartu Emanuel Emegha (Štrasburk), který ve vzdušném souboji vletěl do soupeře.
     
    90+5
    Na hrací ploše došlo k hromadné strkanici, kterou museli přiběhnout rozehnat také pomezní rozhodčí.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Utkání skončilo remízou, a tak si hostující celek připsal první bod do tabulky. Na konci prvního poločasu šel Štrasburk do vedení a spálil další velké příležitosti. Pokud se podíváme na střetnutí jako celek, tak to domácí musí pořádně mrzet. Ve druhém poločase už moc vzruchu nepřišlo, ale Angers z ojedinělé šance vyrovnalo. Na konci zápasu spíše plály emoce, a tak místo tlaku jsme viděli hromadnou strkanici.

    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (19:00:59)

    Michal Luxa

    Góly: 31. Nanasi (Bakwa) – 62. Dieng (Hanin)

    Karty:   4. A. Sylla (SSG), 40. G. Doué (SSG), 67. Diarra (SSG), 90+4. Emegha (SSG) – 65. Hanin (AGR)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 2:3. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:8.
    RC Štrasburg Alsace: Petrović – G. Doué, Sow, A. Sylla – A. Santos, Doukouré (72. Mwanga) – Bakwa, Moreira, Diarra (C) (72. Mara), Nanasi (86. Sebas) – Emegha.
    Náhradníci: Johnsson – Diong, Lemaréchal, Mam. Sarr, Senaya, Sobol.

    Tréner: Rosenior

    Angers SCO: Yah. Fofana – Arcus (78. Raolisoa), Biumla, Lefort, Hanin – Belkebla, Aholou (72. Belkhdim) – Allevinah (72. Ferhat), Abdelli (C), Al Milálí (72. Cherif) – Dieng.
    Náhradníci: Zinga – A. Bamba, Capelle, Hountondji, Lepaul.

    Tréner: Dujeux

    Rozhodca: el Hadj – Pasqualotti, Evrard