Klagenfurt – Osvienčim 4:5 (kon.) | Zürich – Salzburg 2:4 (kon.) | Straubing – Pardubice 3:2 (kon.)
Sheffield – Skellefteå 3:2 (kon.) | SønderjyskE – Pelicans Lahti 2:4 (kon.) | Eisbären – Sparta Praha 3:0 (kon.)
koniec
Sheffield Steelers
3:2 (2:2, 1:0, 0:0)
Skellefteå AIK
cz Nedeľa 15.09.2024, 17:00 • Utilita Arena, Sheffield • Liga majstrov • 4. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:29
    Hosté už hrají v šesti.
     
    48:08
    Steelers mířili ve třech proti dvěma obráncům, zakončení vyšlo na Roberta Dowda, který ale trefil jen horní tyčku.
     
    46:13
    Zadovka od jednoho z hostujících hráčů mířila na Rickarda Hugga, který však z dobré pozice trefil jen beton Greenfielda.
     
    39:24
    Patrick Watling se nádhernou samostatnou akcí proháčkoval až před branku Hellnema, který v první chvíli zasáhnul, ale následně musel kotouč uklízel z brankové čáry obránce Bergqvist.
     
    38:05
    Mikko Juusula skvěle zrychlil a objel Pudase, poté se natlačil před branku Hellnema, kterého ale nedokázal překonat.
     
    36:55
    Nebezpečný útok dvou útočníků britského celku zastavil jasným faulem Jonathan Davidsson a půjde si na dvě minuty odpočinout.
     
    35:59
    Steelers byli blízko další brance, kdy ujížděl hostující obraně Mikko Juusula, v první chvíli sice nezakončil, ale poté to zkusil zpoza branky a jen tak tak, že si brankář AIK nesrazil puk za svá záda.
     
    34:03
    Sheffield právě vstřelil branku!
    Domácí si berou ztracené vedení zpět. Obránce Steelers Joona Huttula si všimnul najíždějícího MARKA SIMPSONA, kterému adresoval přesný pas a domácí útočník svůj následný únik obraně Skelleftei zakončil přesnou ranou mimo dosah brankáře Hellnema – 3:2. Asistence: Joona Huttula, Brien Diffley.
     
    31:26
    Útočnou snahu AIK zastavuje útočný faul Antona Heikkinena, který bránil ve hře obránci Saucermanovi.
     
    24:57
    Na Erikssonovu křižnou nahrávku si najel osamocený útočník AIK, ale z úhlu trefil jen boční síť.
     
    23:42
    Skellefteå poskytnutou výhodu nevyužila, po dotyku do domácího hráče tak míří na trestnou lavici za podražení obránce Sacha Guimond.
     
    21:57
    Velká šance hostů! Přihrávka za obranu směřovala přímo na hokejku Lindholma, který chtěl dostat puk přes beton Greenfielda, který ale jeho úmysl překazil.
     
    18:28
    Brien Diffley si objel obránce a natlačil se před brankáře Hellnema, který ale puk do sítě nepustil.
     
    11:30
    Domácí obránce Daniel Ciampini vyseknul hokejku Dzierkalsovi a dostává dvě minuty.
     
    10:57
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    O chvíli později je navíc vyrovnáno! Rickard Hugg se uvolnil v rohu ledové plochy a následně poslal puk přesně proti hokejce ZEBA LINDGRENA, který přesnou ranou z mezikruží vyrovnává – 2:2. Asistence. Rickard Hugg, Rasmus Bergqvist.
     
    09:38
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Hosté snižují! Střelecký pokus Fredrika Granberga vyrazil brankář Greenfield příhodně pro ANDREASE JOHNSONA, který do puku prásknul z první a snižuje na 1:2. Asistence: Fredrik Granberg, Valter Lindberg.
     
    03:42
    Sheffield právě vstřelil branku!
    Snový start Steelers, po necelých čtyřech minutách vedou už o dvě branky! JOEL JANATUINEN udržel kotouč na pravé straně a postupoval do situace dvou na jednoho, kterou vyřešil přesnou střelou na bližší tyčku – 2:0! Asistence: Colton Saucerman, Dominic Cormier.
     
    02:47
    Sheffield právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do brzkého vedení! Obrana AIK propadla na levé straně, následná křižná přihrávka Angela Miceliho mířila přesně na hokejku BRANDONA WHISTLEA, který ranou pod horní tyč otevírá skóre zápasu – 1:0. Asistence: Angelo Miceli, Sacha Guimond.

    Matěj Skula

    Góly a asistencie: 3. Whistle (Miceli, Guimond), 4. Janatuinen (Saucerman, Cormier), 35. Simpson (Huttula, Diffley) – 10. Johnson (Granberg, Lindberg), 11. Lindgren (Hugg, Bergqvist)


    Sheffield Steelers: Greenfield (De Filippo) – Saucerman, Cormier, Diffley, Huttula, Tansey (A), Guimond – Leavens, Watling, Balmas – Vallerand, Dowd (C), Juusola – Janatuinen (TS), Simpson, Ciampini (A) – Miceli, Whistle, Shudra
    Tréner: Aaron Fox

    Skellefteå AIK: Hellnemo (Lindvall) – Pudas (C), Granberg, Johansson, Sundqvist, Lindgren, Bergqvist – Heikkinen, Nilsson (A), Hugg (A) – Eriksson, Lindholm, Dzierkals – Davidsson, Lindberg, Johnson (TS) – Vuollet, Forsfjäll, Vesterlund
    Tréner: Robert Ohlsson

    Rozhodca: C. Debuche (FRA), A. Dalton – R. Fraley, I. Kisil (vš. GBR)

    Diváci: 7 844