Mladá Boleslav – Chodov 6:4 (kon.) | Česká Lípa – Ostrava 6:5 (po pr.) | Sparta – Královské Vinohrady 4:2 (kon.)
Vítkovice – Bulldogs 0:0 (odl.)
koniec po predl.
FBC 4CLEAN Česká Lípa
6:5 (0:2, 4:1, 1:2 - 1:0)
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
cz Nedeľa 15.09.2024, 17:00 • SH Česká Lípa • Livesport Superliga (CZ) • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z prvního kola Livesport Superligy mužů! Dnes se proti sobě postaví týmy FBC 4CLEAN Česká Lípa a FBC ČPP Bystroň Group Ostrava . Utkání začíná v 17:00.
     
    Novinka v sezóně 2024/25

    Největší změna je, že Pardubice sice nedokázaly udržet nejvyšší florbalovou soutěž, ale zpět je posunuli BLACK ANGELS, kteří kvůli problémům v klubu museli sestoupit až do 3. nejvyšší soutěže, tedy Národní ligy! Pardubice tak mají v kádru spoustu hráčů právě z pražského klubu a přejmenovali se tak na BA SOKOLI Pardubice.
     
    FBC 4CLEAN Česká Lípa

    Česká Lípa minulý rok prožila nejlepší sezónu co se nachází v Superlize! V tabulce po základní části skončila na devátém místě a dokázala postoupit do osmifinále, kde dokázala porazit právě dnešního soupeře a po sérii 2:1 postoupila do čtvrtfinále, kam si ji vybrali hráči Tatranu Střešovice. Tam už to bylo o něčem jiném a nakonec z toho byla porážka 0:4 na zápasy a vypadnutí ve čtvrtfinále, i letos bude chtít rozhodně Česká Lípa pomýšlet na play-off!

    Změna na pozici hlavního trenéra

    Místo Vladimíra Trčky na lavičce České Lípy převezme velice zkušený hráč a reprezentant Milan Garčar, kterého si můžete pamatovat hlavně díky jeho nepřehlédnutelné čelence. Českolipští si slibují ještě větší kvalitu a do trenéra se vkládá velká naděje!

    Přestupová bomba!

    Největší posilou České Lípy je bez debat příchod Jakuba Bíny, reprezentant a odchovanec Havlíčkova Brodu, který přišel z Mladé Boleslavi a bude rozhodně tahounem týmu, v minulé sezóně nasbíral 61 kanadských bodů!
    Dále v týmů zůstává kapitán Radek Krajcigr nebo například obránce Radim Křenek.
     
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

    Ostrava skončila v minulé sezóně jen o jednu příčku výše než Česká Lípa a také se dostala do play-off, kde narazila právě na Českou Lípu se kterou prohrála 1:2 na zápasy a loučila se se sezónou velmi brzy! V letošním ročníku Ostrava bude chtít pomýšlet na postup do play-off!

    Změna na pozici hlavního trenéra

    Ostrava má také nového trenéra, kterým je Matěj Erbs, za sebou má jako trenér sedmiletou zkušenost ze Slovanu Havířov. Jeho koncepce stojí především na disciplíně a rozvoji odchovanců.

    Přestupová bomba

    Přestupová bomba v podání Ostravy je příchod zkušeného útočníka z druhé strany Ostravy, tedy Vítkovic a je to Marek Matejčík, který tak okusí derby Ostravy i z druhé strany!
     
    Rozhodčími dnešního utkání jsou pánové Jiří Šedivý a Radek Štengl.
     
    Úvodní sestavy

    Česká Lípa: Jukl (Dvořák) – Mlejnek, Seibert, Slaný, Stárek, Legner, Škoda, Štěrba, F. Šedivý, Křenek – Pekárek, Vavruška (C), J. Bína, Kouba, Kopič, Pšenička, Jirsa, Krajcigr, Hurt.
    Trenér: Milan Garčar

    Ostrava: Binder (Sikora) – Šulc, Jakubec (C), Šubert, Vinárek, Němec, Viitanen – Chatrný, Mikoláš, Vojáček, Fusek, Markkula, Murín, Haveri, L. Kučera I, Matejčík, Pobořil.
    Trenér: Matěj Erbs

    Rozhodčí: Jiří Šedivý a Radek Štengl
     
    Vítám všechny čtenáře u dnešního přenosu. Ostravští nechtěli nechat nic náhodě a do daleké České Lípy se vydali už včera, takže uvidíme, jestli jim tento krok vyšel a hráči nebudou unavení po cestě. Dle kurzů sázkových kanceláří je favorit domácí tým, ale Ostrava rozhodně není žádný nováček a uvidíme dle mého velmi vyrovnané utkání. Přeji všem příjemnou zábavu.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Česká Lípa dnes bude hrát v bílých dresech, jejich soupeř přijel ve žlutých dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:01
    Úvodní buly vyhráli hráči Ostravy.
     
    0:41
    Ostrava zatím nikam nespěchá a snaží se postupně vymyslet nějaký útok, což se vzápětí povedlo, ale domácí rychle míček dopravili až na polovinu soupeře.
     
    1:18
    Na hrací ploše už jsou druhé formace, první nebezpečnou šanci měli hosté, ale Haveri nakonec minul přihrávkou svého spoluhráče.
     
    1:49
    Česká Lípa začala velmi opatrně a ještě se k balónku nedostala, což se teď změní, protože rozehrává ze své poloviny.
     
    2:25
    Dlouhá přihrávka na Ondřeje Hurta byla příliš krátká a Ostrava se opět velmi rychle dostala před branku Daniela Jukla.
     
    2:49
    Radim Křenek vyslal první střelu domácích, ale nakonec byla jeho střela zablokována prvním blokujícím hráčem.
     
    3:27
    Václav Vavruška se dostal skvěle přes obránce až na velké brankoviště před branku Bindera, ostravský brankář byl pozorný a drží nerozhodný stav!
     
    3:49
    Vavruška nyní dle rozhodčích blokoval florbalku soupeři, což znamená, že Ostrava opět bude rozehrávat na své polovině.
     
    4:26
    Zatím moc střela a šancí ani na jedné straně nevidíme, je vidět, že hráči jsou na začátku sezóny dost nervózní.
     
    4:45
    Daniel Jukl nyní skvělým zákrokem dokázal dostat míček na horní tyč své branky a drží svůj tým!
     
    4:54
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Ovšem teď už Ostrava branku dává! Radek Krajcigr ztratil míček na polovině hřiště, Marcel Jakubec ho ihned poslal na MARKA MATEJČÍKA, který dokázal přesně zamířit k levé tyči a prostřelil Daniela Jukla v brance! Asistence: Marcel Jakubec.
    4:54 Marek MATEJČÍK - 0:1
     
    5:16
    Česká Lípa po inkasované brance se dostala více k míčku a snaží se svého soupeře zatlačit, Václav Vavruška vzápětí dokázal najít pouze rukavice ostravského gólmana.
     
    6:04
    Sekání od Mlejnka, které bylo slyšet přes celou halu, rozhodčí pískají faul a Ostrava bude rozehrávat z útočného rohu hřiště.
     
    6:34
    Vojtěch Murín si nyní naběhl do Jirsy, který stál jako strom, chvíli ležel na zemi, ale nakonec se zvedl a bude moct doufejme pokračovat ve hře.
     
    7:06
    Jakub Bína nyní tak trochu neobvykle jen postrčil míček na Jana Bindera, který dokázal bez problémů jeho pokus chytit. Ostrava se vzápětí ihned přestěhovala před branku Jukla.
     
    7:42
    Stále sledujeme velmi opatrný úvod sezóny, nyní je na balónku Radim Křenek, který umí uklidnit hru a daří se mu to.
     
    8:08
    Tvrdá střela Štěpána Slaného narazila pouze do prvního blokujícího hráče před sebou, ale veterán České Lípy vše zvládl a dokázal míček uhájit pro sebe.
     
    8:54
    Hosté sice nejsou nijak nebezpeční, ale dokážou si občas najít dobrou pozici ke střele, která je pro Daniela Jukla většinou nebezpečná.
     
    9:39
    Křenek poslal dlouhou přihrávku, kterou sbírá zkušený Matejčík a ten uklidňuje hru na své polovině.
     
    10:01
    Přesunuli jsme se do druhé poloviny první třetiny.
     
    10:38
    Daniel Štěrba se skvěle dostal až před Jana Biíndera, dobře mířil na zadní tyč, ale tam nechal ostravský brankář svou levou nohu, kterou chytil tento pokus!
     
    11:09
    Domácí celek nyní drží míček na své polovině, vzápětí se Vavruška dostal k balónku a zkusil vystřelit, ale trefil pouze dobře postaveného BIndera.
     
    11:50
    Ostrava nikam nepospíchá, což se dalo čekat, ale už i Česká Lípa napadala a vytěžila z toho zisk balónku.
     
    12:34
    Stále sledujeme velmi vyrovnaný boj, na obou stranách se hráči nikam neženou a soustředí se spíše na obranu své svatyně.
     
    13:03
    Ostrava se snaží lehce napadat, ale v držení míčku je Radim Křenek, který jen tak míček neztratí.
     
    13:37
    Ostrava si už delší dobu na balónek nesáhla, ale asi jí top moc nevadí, protože domácí celek se nedostává s míčkem moc do nebezpečných příležitostí.
     
    14:13
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Ostrava jde z ničeho nic do vedení o dvě branky! Jan Vojáček skvěle přenechal míček JOONASI VIITANENOVI, který si potáhl míček do středu hřiště a vystřelil přesně pod horní tyč Juklovy branky! Asistence: Jan Vojáček.
    14:13 Joonas VIITANEN - 0:2
     
    14:49
    A nyní to málem byla branka na 3:0, ale nakonec se míček od horní tyče odrazil ven z branky! Velké štěstí pro Českou Lípu!
     
    15:21
    Ostrava je nyní na koni a Česká Lípa vůbec nechytá jejich tempo, což se v minulé sezóně moc nestávalo.
     
    15:59
    Blížíme se pomalu ke konci první třetiny a rozhodně je na tom lépe Ostrava, která z minimum vytěžila maximum, tedy dvě branky.
     
    16:27
    Pekárek nyní z větší dálky zkusil překvapit Bindera, ale ten díky skvělému postavení v brance neměl problém se zákrokem.
     
    17:02
    Česká L9pa na polovině hřiště vybojovala míček a bude se ještě snažit vstřelit alespoň jednu branku před první sirénou.
     
    17:39
    Ostrava opět skvěle zabojovala a má míček ve své moci, hosté už asi nikam pospíchat nebudou a budou chtít dohrát třetinu v klidu.
     
    18:21
    Hurt se snažil objet branku a zakončit, ale nakonec zasunutí do prázdné branky nevyšlo a hrajeme dál za stavu 0:2!
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:28
    Česká Lípa drží balónek na své polovině a snaží se ještě něco vymyslet, což se povedlo vzápětí Ladislavu Pekárkovi, který dokázal vystřelit, ale o dost minul branku Jana Bindera!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, která přinesla pouze dvě branky! Ostrava je od samého začátku aktivnějším týmem a po brankách Matejčíka a Viitanena zaslouženě vede 0:2 po první třetině.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:36.
     
    Střely v první části: 9:6.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Úvodní buly vyhráli hráči Ostravy.
     
    20:38
    Česká Lípa velmi rychle vybojovala míček a Radim Křenek se dostal za branku Jana Bindera, který si vzápětí stáhl míček a bez větších problémů uklidňuje hru.
     
    21:14
    Nyní Radek Krajcigr možná zasáhl Marcela Jakubce do obličeje, ale rozhodčí si ničeho nevšimli a budeme hrát dál 5 na 5.
     
    21:49
    Vavruška byl nyní nedovoleně atakován finským hráčem Ostravy, Česká Lípa bude rozehrávat ze své poloviny.
     
    22:16
    Mlejnek nyní zbytečně fauloval kolenem a ostravští hráči budou rozehrávat ze své poloviny a rozhodně nikam nebudou spěchat.
     
    22:47
    Nyní Marcel Jakubec ztratil svou botu na hrací ploše, rychle si jí vzal a odchází střídat, vzápětí uvidíme přesilovou hru Ostravy!
     
    23:09
    Vyloučení v týmu FBC 4CLEAN Česká Lípa:
    Ladislav Pekárek – 2 min., Sekání.
     
    23:42
    Česká Lípa zatím skvěle bez větších problémů brání svou branku a na Daniela Jukla ještě nešla ani jedna střela.
     
    24:14
    Haveriho nebezpečná střela mířila těsně vedle branky Daniela Jukla! Vzápětí Česká Lípa vyhazuje míček na polovinu Ostravy.
     
    24:43
    Krajcigr skvěle udržel míček a vzápětí se dostal nakonec ještě k nebezpečné střele, ale nakonec trefil Jana Bindera!
     
    25:09
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    25:31
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    Česká Lípa snižuje na rozdíl jedné branky! Jakub Bína natáhl ke střele ze středu hřiště, sice netrefil branku, míček se odrazil příhodně před branku k LADISLAVU PEKÁRKOVI, který uklidil míček do prázdné branky! Asistence: Jakub Bína.
    25:31 Ladislav PEKÁREK - 1:2
     
    25:59
    Česká Lípa po vstřelení branky je mnohem klidnější na míčku a je vidět, že jeden gól může znamenat ve florbale hodně.
     
    26:41
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    Česká Lípa srovnává velmi rychle stav utkání na 2:2! Ladislav Pekárek obral obranu Ostravy o míček ihned se rozhlédl a přihrál křižně před branku na RADKA KRAJCIGRA, který dokázal uklidit míček do branky! Asistence: Ladislav Pekárek.
    26:41 Radek KRAJCIGR - 2:2
     
    27:15
    Ostrava je ve druhé třetině prakticky neviditelná a Daniel Jukl měl na starost snad pouze jednu střelu, vzápětí Slaný dokázal dostat míček až k Slanému, ale nakonec z toho branka není a hrajeme dál za stavu 2:2.
     
    27:49
    Tvrdé souboje předvádí především Štěpán Slaný, který poslal čistě na zem dalšího hráče Ostravy.
     
    28:14
    Haveri v obrovské šanci trefil pouze boční síť domácí branky a v hale to jen zahučelo!
     
    28:56
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    Tak to je parádní třetina v podání České Lípy! Jakub Bína skvěle našel nabíhajícího RADKA KRAJCIGRA za obranou Ostravy a ten dokázal skvěle vymíchat Jana Bindera a nekompromisně zavěsil míček pod horní tyč! Asistence: Jakub Bína.
    28:56 Radek KRAJCIGR - 3:2
     
    29:22
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    Tak to je neskutečná kanonáda! Albert Kouba skvěle našel na druhé straně hřiště volného VÁCLAVA VAVRUŠKU, který dokázal poslat míček mezi tělo a ruku Jana Bindera! Asistence: Albert Kouba.
    29:22 Václav VAVRUŠKA - 4:2
     
    30:01
    Přesunuli jsme se do druhé poloviny zápasu.
     
    30:39
    Další skvělá souhra České Lípy, která byla velmi blízko k další už páté brance v této třetině!
     
    30:56
    Tvrdá střela od Antonína Stárka nakonec nyní skončila v náručí Jana Bindera, který se snaží uklidnit hru a posílá míček za svou branku.
     
    31:31
    Oblouček na Vavrušku nevyšel, ale Štěrba se dostal ještě k balónku a před branku Bindera, jenže z toho branka nakonec není.
     
    32:05
    Ostrava se už dostala po dlouhé době k balónku, ale opět je z toho nepřesná střela a Daniel Jukl pouze kontroloval míček.
     
    32:45
    Pomalu se blížíme ke konci druhé třetiny a rozhodně jsou nyní spokojenější domácí hráči, kteří vedou o dvě branky.
     
    33:16
    Antonín Stárek nyní drží míček na své polovině a vyměňuje si ho s Radimem Křenkem, doufejme, že Česká Lípa ještě něco směrem dopředu vymyslí.
     
    33:45
    Vyloučení v týmu FBC 4CLEAN Česká Lípa:
    Radek Krajcigr – 2+2, Hrubost.
     
    33:45
    Zákrok, který asi nikdo v hale neviděl, protože se odehrál na druhé straně, než byl míček a Radek Krajcigr si jde sednou na čtyři minuty na trestnou lavici.
     
    33:56
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Ostrava rychle snižuje a využívá přesilovou hru! Skvělou přihrávku vymyslel z brankové čáry Marek Matejčík na LUKÁŠE POBOŘILA, který dokázal přesně zaměřit do branky Daniela Jukla! Asistence: Marek Matejčík.
    33:56 Lukáš POBOŘIL - 4:3
     
    34:35
    Česká Lípa je stále ve čtyřech a musí vydržet ještě necelou minutu a půl než se Radek Krajcigr vrátí.
     
    35:03
    Česká Lípa druhou polovinu oslabení brání výborně, nyní Vavruška šetří čas na polovině Ostravy.
     
    35:36
    Lukáš Mlejnek výborně zablokoval střelu z poloviny hřiště, což ocenil hlavně domácí kotel.
     
    35:56
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    36:26
    Další velmi hraniční faul, ale rozhodčí dnes asi hráče Ostravy nevyloučí, vzápětí další faul na hranici pravidel, který odnesl Radek Krajcigr!
     
    37:06
    Začíná se nám na hřišti přiostřovat a to ještě nejsme ve třetí třetině, kde se asi máme na co těšit!
     
    37:38
    Pomalu se blížíme ke konci druhé třetiny, Česká Lípa stále vede o jednu branku a uvidíme, jestli se ještě stihne nějaký tým prosadit.
     
    38:18
    Matejčík dokázal svou střelou zlomit soupeřovi hůl, který si svou druhou polovinu náčiní sbírá a běží rychle na střídačku.
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:36
    Česká Lípa tráví zbytek času druhé třetiny na polovině soupeře a už ho očividně nikam nepustí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi druhá třetina, která rozhodně dopadla lépe pro domácí! Česká Lípa během čtyř minut vstřelila čtyři branky a dostala se do vedení 4:2, poté přišel čtyřminutový trest Radka Krajcigra za hrubost a Ostrava dokázala jednu polovinu z něj využít. Stav utkání je tedy po druhé třetině 4:3. Ve třetí třetině se máme na co těšit.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:21.
     
    Střely ve druhé části: 8:2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Úvodní buly vyhráli hráči České Lípy.
     
    40:39
    Zbývá poslední třetina a jelikož Česká Lípa vede pouze o jednu branku, tak o zábavu rozhodně bude postaráno.
     
    41:14
    Štěpán Slaný uklidňuje hru přihrávkou na Štěrbu, který dokázal poslat míček až na polovinu soupeře.
     
    41:46
    Pozor! Česká Lípa si zahraje přesilovku, pokud nevyužije výhodu v šesti hráčích v poli, to se dozvíme za malou chvíli.
     
    42:23
    Křenek nyní kontroluje balónek, vzápětí vystřelil těsně vedle branky Jana Bindera, stále trvá dlouhá výhoda České Lípy.
     
    42:58
    Vyloučení v týmu FBC ČPP Bystroň Group Ostrava:
    Lukáš Pobořil – 2 min., Sekání.
     
    43:29
    Fenomenální dva zákroky Jana Bindera, který střelu jak Krajcigra, tak Jakuba Bíny vytáhl z brankové čáry!
     
    44:06
    Česká Lípa tlačí svého soupeře, ale nedaří se jí dostat míček před Jana Bindera, který se pouze rychle přesouvá od jedné tyče ke druhé.
     
    44:45
    Radek Krajcigr v tutové šanci minul branku Jana Bindera! Tohle měl být gól! Na druhé straně nedovolený zákrok Ostravy.
     
    44:58
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    45:36
    Česká Lípa se nyní snaží uklidnit hru, nerada by inkasovala z protiútoku soupeře, který si v podstatě v této třetině nesáhl na balónek.
     
    46:20
    Ostravští hráči v posledních minutách brání pouze branku Jana Bindera, který je v posledních momentech dost v permanenci.
     
    46:58
    Česká Lípa kombinuje na své polovině, vzápětí Krajcigr ztratil balónek, ale nakonec ho ještě vybojoval, poté se dostal ke střele Stárek, ale trestuhodně minul branku Bindera!
     
    47:40
    Hra nám utíká velice rychle a Ostravě stále zbývá dost času na jednu branku, ale kdyby Česká Lípa dala pátou branku, tak už to tak jednoduché pro Ostravu nebude.
     
    48:31
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    Česká Lípa střílí velice důležitou branku! Ondřej Hurt dokázal od mantinelu poslat míček na MAXMILIÁNA ŠKODU, který dokázal dostat míček na zadní tyč a dostává svůj tým do dvoubrankového vedení! Asistence: Ondřej Hurt.
    48:31 Maxmilián ŠKODA - 5:3
     
    48:58
    Česká Lípa využívá dlouhé pasy na své křídla a po celou dobu zápasu jí to ulehčuje cestu směrem dopředu před branku Bindera.
     
    49:33
    Radek Krajcigr si skvěle naběhl před branku Bindera, ale nakonec ostravského brankáře napálil do masky! Dobrý zákrok Bindera.
     
    50:01
    Přesunuli jsme se do druhé poloviny třetí třetiny.
     
    50:42
    Česká Lípa skvěle drží míček na své polovině a čeká na nějakou skulinku v obraně Ostravy, aby tam právě poslala balónek.
     
    51:27
    Domácí celek v klidu střídá, Ostrava pomalu přidává na napadání, přeci jen 8 minut už není moc času na vstřelení dvou branek České Lípě.
     
    52:17
    Štěrba drží míček za brankou a čeká až všichni jeho hráči vystřídají, je vidět, že trenér Garčar už nechce nic vymýšlet.
     
    53:05
    Pomalu se blížíme ke konci třetí třetiny, vzápětí využil Jakubec špatné přihrávky domácího hráče, ale nakonec Stárek dopravil míček do bezpečí.
     
    53:31
    Nyní na hřišti leží Adam Mikoláš, doufejme, že to nebude nic vážného.
     
    54:03
    Hurt dostal přihrávku od Jirsy, ale Ostravě se povedlo dostat na míček a pomalu se blíží čas, kdy Jan Binder opustí svou branku.
     
    54:51
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Ostrava snižuje na rozdíl jedné branky! Marek Matejčík dokázal přesně najít DANIELA CHATRNÉHO, který dokázal přesně zamířit a prostřelit Daniela Jukla v brance České Lípy! Asistence: Marek Matejčík.
    54:51 Daniel CHATRNÝ - 5:4
     
    55:26
    Antonín Stárek s balónkem opět nikam nepospíchá a drží míček za svou brankou, je vidět, že Ostrava chce co nejrychleji snížit a vysoce napadá.
     
    56:00
    Ostrava má k dispozici rozehrávku ze své poloviny, Česká Lípa se nyní stáhla hluboko na svou polovinu a budou se snažit udržet své těsné vedení.
     
    56:50
    Jan Binder zatím zůstává na své pozici, trenér Ostravy dlouho čeká na odvolání, když je jeho tým poměrně v tlaku.
     
    57:34
    Střela od Haveriho od mantinelu zamířila nad branku Daniela Jukla, který míček pouze zkontroloval.
     
    58:29
    Oddechový čas pro tým FBC ČPP Bystroň Group Ostrava.
     
    58:29
    Jan Binder zůstává na střídačce a Ostrava na nic nečeká a zkouší hru v šesti!
     
    59:01
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:09
    Ostrava právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Tuomas Markkula dokázal přesně přihrát na ELMERIHO HAVERIHO, který dokázal z výběhu přesně zamířit k pravé tyči, čemuž pomohl i blok České Lípy. Asistence: Tuomas Markkula.
    59:09 Elmeri HAVERI - 5:5
     
    59:45
    Ostrava drží míček na své polovině a už se asi nic nestane a dočkáme se prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Je za námi 60 minut a na světelné tabuli svítí stav 5:5! To znamená, že nás čeká 5 minutové prodloužení 3 na 3, pokud se nerozhodne přijdou na řadu samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:01
    Úvodní buly vyhráli hráči Ostravy.
     
    60:39
    Česká Lípa drží míček na své polovině, ve hře 3 na 3 asi nemůžeme čekat žádné zběsilosti.
     
    61:18
    Oba týmy v klidu střídají, na balónku je Ostrava, která si nebude chtít nechat vzít balónek, ale ten jim vzal Jukl.
     
    61:45
    Štěpán Slaný se snažil utéct Haverimu, ale ten jakožto finský běžec ho nenechal se dostat před branku Jana Bindera.
     
    62:30
    Přesunuli jsme se do poloviny prodloužení a zatím jsme neviděli nic nebezpečného.
     
    62:58
    Ostrava hraje osobní obranu a to České Lípě moc nevyhovuje, vzápětí bude Česká Lípa stále na míčku.
     
    63:24
    Česká Lípa stále kontroluje balónek a pomalu se blížíme k samostatným nájezdům.
     
    64:04
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    Česká Lípa dává rozhodující branku! Ladislav Pekárek přihrál na DANIELA ŠTĚRBU, který dokázal od levého mantinelu přesně zamířit k pravé tyči Binderovy branky! Asistence: Ladislav Pekárek.
    64:04 Daniel ŠTĚRBA - 6:5
     
    Konec zápasu.
     
    FBC 4CLEAN Česká Lípa – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 6:5
    Branky a nahrávky: 26. Pekárek (J. Bína), 27. Krajcigr (Pekárek), 29. Krajcigr (J. Bína), 30. Vavruška (Kouba), 49. Škoda (Hurt), 65. Štěrba (Pekárek) – 5. Matejčík (Jakubec), 15. Viitanen (Vojáček), 34. Pobořil (Matejčík), 55. Chatrný (Matejčík), 60. Haveri (Markkula). Rozhodčí: Jiří Šedivý a Radek Štengl. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 292. Zásahy brankářů: 8:19. Po třetinách: 0:2, 4:1, 1:2 – 1:0.
     
    Je konec! Česká Lípa nakonec dokázala rozhodnout v prodloužení a bere z tohoto zápasu dva body! Ostrava nakonec díky vyrovnávací brance v šesti dokázala získat alespoň bod!
     
    To je ode mě vše a děkuji vám za pozornost! Přeji všem hezký zbytek večera a do Ostravy především klidnou noc. (19:05:59)

    Adam Náhončík

    Góly a asistencie: 26. Pekárek (J. Bína), 27. Krajcigr (Pekárek), 29. Krajcigr (J. Bína), 30. Vavruška (Kouba), 49. Škoda (Hurt), 65. Štěrba (Pekárek) – 5. Matejčík (Jakubec), 15. Viitanen (Vojáček), 34. Pobořil (Matejčík), 55. Chatrný (Matejčík), 60. Haveri (Markkula)


    Využitie: 0:1. Zásahy brankárov: 8:19.
    FBC 4CLEAN Česká Lípa: Dvořák (Jukl) – Mlejnek, Seibert, Slaný, Stárek, Legner, Škoda, Štěrba, F. Šedivý, Křenek – Pekárek, Vavruška (C), J. Bína, Kouba, Kopič, Pšenička, Jirsa, Krajcigr, Hurt.
    Tréner: Milan Garčar

    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Sikora (Binder) – Šulc, Jakubec (C), Šubert, Vinárek, Němec, Viitanen – Chatrný, Mikoláš, Vojáček, Fusek, Markkula, Murín, Haveri, L. Kučera I, Matejčík, Pobořil.
    Tréner: Matěj Erbs

    Rozhodca: Jiří Šedivý a Radek Štengl

    Diváci: 292