Prostějov – Brno 0:0 (16:00) | Olomouc B – Opava 0:0 (16:00) | Zlín – Jihlava 0:0 (16:00)
Žižkov – Ostrava B 0:0 (16:00) | Vyškov – Chrudim 0:0 (16:00) | Táborsko – Varnsdorf 0:0 (16:00)
Líšeň – Sparta B 0:0 (16:00) | Vlašim – Slavia B 0:0 (18:00)
pred zápasom
1. SK Prostějov
0:0 (-:-)
FC Zbrojovka Brno
cz Streda 02.10.2024, 16:00 • Za místním nádražím, Prostějov • Chance Národní Liga (CZ) • 9. kolo
Stavte
Videoprenos
     
    Odložená utkání 9. kola Chance Národní Ligy mají stanovený jako náhradní úřední termín středu 2. října s výkopem v 16 hodin. V případě, že stadion disponuje umělým osvětlením a organizátor utkání jej plánuje využít, je úředním výkopem 18 hodin. Časy začátků jednotlivých utkání, stejně jako možnost přesunutí řídícím orgánem soutěže na úterý 1. října, budou upřesněny dodatečně na základě jednání s držitelem TV práv společností Pragosport. (08:43:41)
     
    Dnešní utkání mezi Prostějovem a Zbrojovkou Brno je vinou nepříznivého počasí a nezpůsobilého terénu odloženo.
     
    Vzájemné zápasy

    Prostějov a Zbrojovka Brno se v poslední dekádě potkávají téměř pravidelně v rámci ligových bojů ve druhé lize. V loňské sezoně se z výhry radovali pokaždé hosté. V 7. kole zvítězila Zbrojovka Brno v Prostějově 1:0, když jedinou branku zápasu vstřelil po změně stran Jakub Řezníček. Prostějov ale Zbrojovce porážku vrátil a v jarním 21. kole v Brně zvítězil 2:1. Dvěma góly řídil výhru Prostějova Petr Jaroň.
    Z posledních devíti vzájemných duelů pak máme vyrovnanou bilanci čtyř výher Prostějova, jedné remízy a čtyř výher Zbrojovky Brno.
     
    FC Zbrojovka Brno

    Tradiční fotbalový klub z moravské metropole v loňském roce oslavil 110 let od svého založení. Největším úspěchem klubu zůstává jediný mistrovský titul z Československé ligy v sezoně 1977/78. V posledních letech zažívá Zbrojovka výsledkový i herní útlum, po několika sezonách na hraně mezi první a druhou ligou skončil největší brněnský klub v loňské nepovedené sezoně ve druhé lize až na 9. místě. Dlouhodobý střelecký tahoun a kapitán mužstva Jakub Řezníček navíc po startu nové sezony odešel do nováčka první ligy Dukly Praha. Mužstvo vede od nové sezony Jaroslav Hynek, výsledkové zlepšení ale zatím nenastalo. Zbrojovce patří s 8 body po osmi odehraných kolech v tabulce až 12. místo a to jistě není to, v co v Brně před sezonou doufali. Zbrojovku trápí především ofenziva, s šesti vstřelenými góly je v tomto ohledu nejhorším celkem soutěže. V posledním ligovém duelu před repre pauzou padla Zbrojovka doma 1:2 se Zlínem, který o své výhře rozhodl z poslední akce zápasu. Čekání na plný bodový zisk z domácího prostředí tak i nadále trvá, jediné dvě výhry Brna jsou právě ze hřišť soupeřů.
     
    1. SK Prostějov

    Fotbalový klub z Prostějova je od sezony 2018/19 stálým účastníkem naší druhé nejvyšší soutěže. Nejlepším umístěním Prostějova v posledních letech je 3. místo ze sezony 2020/21. Poslední tři ročníky se ale fotbalisté Prostějova pohybují spíše ve spodních patrech tabulky. V uplynulém ročníku bojoval Prostějov téměř celou sezonu o záchranu, ještě 2 kola před koncem soutěže byl na sestupové pozici, dvě výhry na závěr soutěže jej ale ze sestupových vod dostaly a Eskáčko bralo konečné 12. místo se ziskem 37 bodů.
    Vstup do nové ligové sezony se svěřencům Radima Kučery nevydařil, po dvou remízách na úvod soutěže přišly dvě porážky a Prostějov se poprvé střelecky prosadil až v 5. kole, kdy se trefil Jakub Matoušek. Na výhru to ale nestačilo a s Vlašimí se Prostějov po remíze 1:1 rozešel smírně. Od té doby to je ale v podání Prostějova úplně jiná písnička, po výhrách nad rezervou Baníku Ostrava a Jihlavou se Prostějov odpoutal ze spodních pater tabulky a aktuálně je na 8. místě se ziskem 10 bodů. V posledním ligovém kole před repre pauzou pak Prostějov remizoval 2:2 na půdě rezervy pražské Slavie.
     
    Hezký pondělní podvečer všem fanouškům fotbalu! Po reprezentační přestávce se na scénu vrací klubový fotbal a sním také Chance Národní liga! Společně se podíváme na utkání 9. kola mezi 1. SK Prostějovem a FC Zbrojovkou Brno. Výkop je na stadionu Za místním nádražím v Prostějově nachystán na 17:30 hodin, tak si na tento čas nic neplánujte, jste srdečně zváni k našemu přenosu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Jakub Holínka

    Góly:


    1. SK Prostějov:
    FC Zbrojovka Brno:

    Rozhodca: Hocek – Lakomý, Pfeifer