Spišská N. Ves – Michalovce 5:1 (kon.) | Košice – HC Slovan 3:4 (po pr.) | Zvolen – Vlci Žilina 7:2 (kon.)
Lipt. Mikuláš – Trenčín 3:2 (kon.) | Nitra – B. Bystrica 2:3 (po pr.) | Poprad – Nové Zámky 5:3 (kon.)
koniec
HK Poprad
5:3 (2:2, 2:0, 1:1)
HC MIKRON Nové Zámky
Piatok 18.10.2024, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 11. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Poprad v domácom prostredí zdolal Nové Zámky v osemgólovej prestrelke 5:3, keď hostia ešte vykresali nádej v tretej tretine po Tvrdoňovom kontaktnom góle, ale tá zhasla pri presilovke domácich o dvoch hráčov, ktorú využil Murphy. Hostia už na piaty inkasovaný gól nezareagovali ani v nevydarenej krátkej záverečnej hre bez brankára, keď sa zbytočne nechali vylúčiť a zápas tak museli dohrávať v oslabení. Domácim tak výrazne k dnešnému víťazstvu pomohli presilové hry, keď v nich strelili až tri góly a za hráča zápasu možno označiť dvojgólového Šoteka na domácej strane. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem Vám príjemný zvyšok večera! (20:22:30)
     
    Koniec zápasu.
     
    58:50
    Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
    Kováč – 2 min., sekanie.
     
    58:40
    Kotvan vyhodil puk len na striedačku domácich, takže vhadzovať sa bude opäť pred Vayom.
     
    58:33
    Oddychový čas pre tím HC MIKRON Nové Zámky.
     
    58:33
    Hostia už zrejme vyskúšajú hru bez brankára, keď Guayova strela z pravého kruhu bola zblokovaná a vhadzovať sa bude pred Vayom.
     
    55:51
    Domáci zvládli oslabenie a Cracknell sa nebezpečne natlačil pred Rychlíka, ktorému sa však podarilo puk zachytiť a prerušil hru.
     
    55:13
    Vay si bez problémov podaril so zakončením Boudriasa od modrej čiary a hostia už nemajú veľa času vo svojej prvej presilovej hre v zápase.
     
    53:44
    Vylúčenie v tíme HK Poprad:
    Fereta – 2 min., podrazenie.
     
    52:07
    Hostia si v posledných momentoch vypracovali zaujímavý tlak v útočnom pásme, ale napokon ich snaha skončila len nie príliš nebezpečnou strelou z diaľky, ktorú zneškodnil Vay.
     
    48:56
    Vylúčenie v tíme HK Poprad:
    Török – 2 min., filmovanie pádu.
     
    48:56
    Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
    Slovák – 2 min., podrazenie.
     
    47:10
    Poprad dal gól! Domáci využívajú ponúknutú príležitosť v presilovej hre 5 na 3, keď Calof našiel WADEA MURPHYHO pri ľavej tyčke, ktorému sa celkom z blízkosti podarilo Rychlíka prekonať! Asistencia: Calof
     
    46:13
    Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
    Tvrdoň – 2 min., nešportové správanie.
     
    46:00
    Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
    Komuls – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    45:03
    HC Nové Zámky dali gól! Hosťom sa podarilo streliť dôležitý kontaktný gól, keď Golod prešiel sebavedomo po pravej strane a bekhendovou prihrávkou našiel MAREKA TVRDOŇA, ktorý chladnokrvne puk zavesil pod hornú tyčku a Vay po prvýkrát v zápase kapituloval! Asistencie: Golod, Slovák
     
    40:21
    Tretia tretina začína zakázaným uvoľnením na hosťujúcej strane.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina zápasu medzi Popradom a Novými Zámkami priniesla dva góly na domácej strane v priebehu necelej minúty, keď sa dvomi skvelými bekhendovými blafákmi presadili Centazzo a Šotek, takže domáci sa výrazne priblížili k trom bodom. Tretia tretina sa začne približne o 19:40.

    Filip Kosnáč

    Góly a asistencie: 3. Šotek (Suchý, Centazzo), 8. Suchý, 32. Centazzo (Šotek), 32. Šotek (Coskey), 48. Murphy (Calof) – 5. Kováč (Ondrušek, Kudhaj), 18. Handlovský (Lapšanský), 46. Tvrdoň (Golod, Slovák)


    HK Poprad: Belányi (Vay) – Kotvan, Brejčák – Bourque, Romančík – Fereta, Turan – Sluka – Calof, Cracknell, Murphy – Nauš, Šiška, Török – Coskey, Suchý, Šotek – Kundrik, Urbánek, Centazzo
    Tréner: T. Bjorkstrand

    HC MIKRON Nové Zámky: Rychlík (Nagy) – Maalahti, Boudrias – Semaňák, Komuls – Roman, Luža – Chatrnúch – Hamaliuk, Guay, Ducharme – Tvrdoň, Slovák, Golod – Handlovský, Ružek, Lapšanský – Kováč, Ondrušek, Kodhaj
    Tréner: E. Čaládi

    Rozhodca: Goga, Jobbágy – Vyšný, Hajnik