Spišská N. Ves – Michalovce 5:1 (kon.) | Košice – HC Slovan 3:4 (po pr.) | Zvolen – Vlci Žilina 7:2 (kon.)
Lipt. Mikuláš – Trenčín 3:2 (kon.) | Nitra – B. Bystrica 2:3 (po pr.) | Poprad – Nové Zámky 5:3 (kon.)
koniec
HK Poprad
5:3 (2:2, 2:0, 1:1)
HC MIKRON Nové Zámky
Piatok 18.10.2024, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 11. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vitajte pri sledovaní zápasu 11. kola Tipos Extraligy, v ktorom Poprad bude hostiť Nové Zámky. Domáci sa stále nachádzajú v dosť veľkej výsledkovej kríze, keď z posledných siedmich zápasov vyhrali iba jediný s Trenčínom a v tabuľke sa nachádzajú až na siedmom mieste s pomerne veľkou stratou na najlepších šesť tímov. Hostia sú však na tom ešte horšie, keď ťahajú sériu šiestich prehier za sebou a v tabuľke sú na predposlednom mieste síce iba o horšie skóre za Trenčínom, ale iba o dva body pred posledným Liptovským Mikulášom. Uvidíme ako dnes dopadne súboj dvoch trápiacich tímov, v ktorom však napriek slabej forme sú domáci pomerne jasným favoritom.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Belányi (Vay) – Kotvan, Brejčák – Bourque, Romančík – Fereta, Turan – Sluka – Calof, Cracknell, Murphy – Nauš, Šiška, Török – Coskey, Suchý, Šotek – Kundrik, Urbánek, Centazzo
    Tréner: T. Bjorkstrand

    HC MIKRON Nové Zámky: Rychlík (Nagy) – Maalahti, Boudrias – Semaňák, Komuls – Roman, Luža – Chatrnúch – Hamaliuk, Guay, Ducharme – Tvrdoň, Slovák, Golod – Handlovský, Ružek, Lapšanský – Kováč, Ondrušek, Kodhaj
    Tréner: E. Čaládi

    Rozhodca: Goga, Jobbágy – Vyšný, Hajnik.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:16
    Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
    Boudrias – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    02:16
    Poprad dal gól! V úplnom závere presilovej hry domáci predsa len udreli, keď si ALEX ŠOTEK našiel dobrú pozíciu v predbránkovom priestore a mieril presne do pravého horného rohu, keď zakončoval z prvej po prihrávke od Suchého spoza brány! Asistencie: Suchý, Centazzo
     
    04:38
    HC Nové Zámky dali gól! Hostia však strieľajú veľmi rýchlo a príliš jednoducho vyrovnávajúci gól, keď HUGO KOVÁČ zabojoval za domácou bránkou, kde vybojoval puk v náročnom súboji a následne prekvapil Belányiho, keďže pohotovým zakončením pri pravej tyčke poslal puk pomedzi jeho betóny! Asistencie: Ondrušek, Kudhaj
     
    07:13
    Poprad dal gól! Gólové hody pokračujú a domáci sú opäť vo vedení, keď im pomohla nevydarená rozohrávka hosťujúceho brankára Rychlíka a puk sa odrazil od zadného mantinelu k MARKUSOVI SUCHÉMU, ktorý ihneď bekhendom zakončoval k bližšej pravej tyčke a Rychlík sa už k nej nestihol včas presunúť! Bez asistencie
     
    09:44
    Domáci pokračujú v ofenzívnej snahe, ale Rychlíkovi sa podarilo prikryť puk a radšej prerušil hru.
     
    10:59
    Opäť zaujímavá aktivita domácich v útočnom pásme a Rychlík podržal puk po nahodení od pravého mantinelu.
     
    12:50
    Golod zostal zabudnutý za domácou defenzívou, ale jeho tvrdú ranu z ľavého kruhu vyrazil Belányi dobrým zákrokom betónom!
     
    14:30
    Naopak domáci na druhej strane mohli navýšiť vedenie, keď získali puk vďaka dobrému napádaniu, ale Šotekovu spätnú prihrávku na Suchého už pred prázdnu bránu hostí zblokoval skvelým defenzívnym zákrokom obranca Luža!
     
    15:51
    Guay získal puk v strednom pásme a po rýchlom prechode do útočného pásma vyskúšal strelu z pravej strany, ale tá bola zblokovaná domácou defenzívou.
     
    17:03
    HC Nové Zámky dali gól! Hostia išli do rýchleho protiútoku dvoch proti dvom a vynikajúco situáciu vyriešil Lapšanský, ktorý bekhendovou prihrávkou za seba na pravú stranu uvoľnil LUKÁŠA HANDLOVSKÉHO a ten napokon trochu so šťastím až na dvakrát prekonal Belányiho! Asistencia: Lapšanský
     
    17:03
    Striedanie v tíme HK Poprad:
    z ihriska odchádza Belányi, prichádza Vay.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina zápasu medzi Popradom a Novými Zámkami bola zaujímavá a hlavne gólová, keď sa oba tímy presadili dvakrát. Domácich poslal do vedenia Šotek, ktorý využil presilovku v úplnom závere, ale hostia rýchlo odpovedali jednoduchým gólom Kováča. Podobne jednoduchý gól si pripísal aj Suchý, ktorý vrátil domácim vedenie, ale hostia opäť reagovali a zásluhou Handlovského sa po druhýkrát v zápase dotiahli na nerozhodný stav. Druhá tretina sa začne približne o 18:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:33
    Hostia sú v úvode druhej tretiny o čosi viac útočne naladení a prinútili domácich vyhodiť puk cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
     
    22:39
    Tentokrát je hra prerušená pre prihrávku rukou na hosťujúcej strane a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    22:59
    Strelecký pokus na domácej strane bol zblokovaný, takže Rychlík nemusel zasahovať a puk skončil iba na ochrannej sieti.
     
    23:40
    Nepresná rozohrávka hostí, ktorá znamená zakázané uvoľnenie a domáci predsa len v posledných momentoch preberajú útočnú iniciatívu.
     
    25:04
    Domáci to opäť viac roztočili v útočnom pásme, ale naďalej je veľa striel nepresných a hostia opäť len vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.
     
    26:32
    Zaujímavá príležitosť pre hostí, keď vyrazili do rýchleho protiútoku a Slovák si vymenil puk so spoluhráčom, následne nebezpečne vystrelil z pravej strany, ale Vay puk vyrazil do bezpečia!
     
    27:30
    Na opačnej strane sa domáci dvakrát v krátkom slede dostali k zakončeniu od modrej čiary, ale v oboch prípadoch bol Rychlík pozorný.
     
    29:19
    Aj domáci si vypracovali veľkú gólovú príležitosť, keď Calof zakončoval z uhla bez prípravy z ľavej strany, ale Rychlík sa stihol presunúť a hoci puk neudržal, následne poskakoval tesne pred bránkovou čiarou a hosťom pomohla aj posunutá bránka, pre ktorú bola hra prerušená!
     
    29:43
    Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
    Hamaliuk – 2 min., držanie hokejky.
     
    31:03
    Poprad dal gól! Domáci opäť využívajú presilovú hru, keď Šotek vymyslel prihrávku na stred, kde bol ORINN CENTAZZO, ktorému perfektne vyšiel bekhendový blafák a prekonal Rychlíka! Asistencia: Šotek
     
    31:47
    Poprad dal gól! Domáci v krátkom časovom úseku odskakujú už do dvojgólového náskoku, keď Coskey posunul puk na pravú stranu a aj ALEX ŠOTEK predviedol dokonalý bekhendový blafák, ktorým si vychutnal Rychlíka! Asistencia: Coskey
     
    33:17
    Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
    Ružek – 2 min., držanie.
     
    33:28
    Domáci sú naďalej v ofenzíve pri chuti a hrajú ďalšiu presilovku, ale Rychlík zlikvidoval hneď dve strely z pravej strany a podarilo sa mu prerušiť hru.
     
    36:25
    Hostia síce prežili oslabenie, ale naďalej sa musia brániť a Rychlík radšej puk prikryl po zakončení Šoteka z ľavej strany.
     
    38:13
    Rychlík si pripisuje ďalší úspešný zákrok po zakončení od modrej čiary, takže domáci majú hru úplne pod kontrolou a naďalej sa snažia nájsť cestu za ďalším gólom.
     
    39:34
    Aj v poslednej minúte druhej tretiny sa domáci ešte dostali k zakončeniu, ale Brejčákova strela z pravej strany skončila v lapačke Rychlíka.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina zápasu medzi Popradom a Novými Zámkami priniesla dva góly na domácej strane v priebehu necelej minúty, keď sa dvomi skvelými bekhendovými blafákmi presadili Centazzo a Šotek, takže domáci sa výrazne priblížili k trom bodom. Tretia tretina sa začne približne o 19:40.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:21
    Tretia tretina začína zakázaným uvoľnením na hosťujúcej strane.
     
    45:03
    HC Nové Zámky dali gól! Hosťom sa podarilo streliť dôležitý kontaktný gól, keď Golod prešiel sebavedomo po pravej strane a bekhendovou prihrávkou našiel MAREKA TVRDOŇA, ktorý chladnokrvne puk zavesil pod hornú tyčku a Vay po prvýkrát v zápase kapituloval! Asistencie: Golod, Slovák
     
    46:00
    Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
    Komuls – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    46:13
    Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
    Tvrdoň – 2 min., nešportové správanie.
     
    47:10
    Poprad dal gól! Domáci využívajú ponúknutú príležitosť v presilovej hre 5 na 3, keď Calof našiel WADEA MURPHYHO pri ľavej tyčke, ktorému sa celkom z blízkosti podarilo Rychlíka prekonať! Asistencia: Calof
     
    48:56
    Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
    Slovák – 2 min., podrazenie.
     
    48:56
    Vylúčenie v tíme HK Poprad:
    Török – 2 min., filmovanie pádu.
     
    52:07
    Hostia si v posledných momentoch vypracovali zaujímavý tlak v útočnom pásme, ale napokon ich snaha skončila len nie príliš nebezpečnou strelou z diaľky, ktorú zneškodnil Vay.
     
    53:44
    Vylúčenie v tíme HK Poprad:
    Fereta – 2 min., podrazenie.
     
    55:13
    Vay si bez problémov podaril so zakončením Boudriasa od modrej čiary a hostia už nemajú veľa času vo svojej prvej presilovej hre v zápase.
     
    55:51
    Domáci zvládli oslabenie a Cracknell sa nebezpečne natlačil pred Rychlíka, ktorému sa však podarilo puk zachytiť a prerušil hru.
     
    58:33
    Hostia už zrejme vyskúšajú hru bez brankára, keď Guayova strela z pravého kruhu bola zblokovaná a vhadzovať sa bude pred Vayom.
     
    58:33
    Oddychový čas pre tím HC MIKRON Nové Zámky.
     
    58:40
    Kotvan vyhodil puk len na striedačku domácich, takže vhadzovať sa bude opäť pred Vayom.
     
    58:50
    Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
    Kováč – 2 min., sekanie.
     
    Koniec zápasu.
     
    Poprad v domácom prostredí zdolal Nové Zámky v osemgólovej prestrelke 5:3, keď hostia ešte vykresali nádej v tretej tretine po Tvrdoňovom kontaktnom góle, ale tá zhasla pri presilovke domácich o dvoch hráčov, ktorú využil Murphy. Hostia už na piaty inkasovaný gól nezareagovali ani v nevydarenej krátkej záverečnej hre bez brankára, keď sa zbytočne nechali vylúčiť a zápas tak museli dohrávať v oslabení. Domácim tak výrazne k dnešnému víťazstvu pomohli presilové hry, keď v nich strelili až tri góly a za hráča zápasu možno označiť dvojgólového Šoteka na domácej strane. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem Vám príjemný zvyšok večera! (20:22:30)

    Filip Kosnáč

    Góly a asistencie: 3. Šotek (Suchý, Centazzo), 8. Suchý, 32. Centazzo (Šotek), 32. Šotek (Coskey), 48. Murphy (Calof) – 5. Kováč (Ondrušek, Kudhaj), 18. Handlovský (Lapšanský), 46. Tvrdoň (Golod, Slovák)


    HK Poprad: Belányi (Vay) – Kotvan, Brejčák – Bourque, Romančík – Fereta, Turan – Sluka – Calof, Cracknell, Murphy – Nauš, Šiška, Török – Coskey, Suchý, Šotek – Kundrik, Urbánek, Centazzo
    Tréner: T. Bjorkstrand

    HC MIKRON Nové Zámky: Rychlík (Nagy) – Maalahti, Boudrias – Semaňák, Komuls – Roman, Luža – Chatrnúch – Hamaliuk, Guay, Ducharme – Tvrdoň, Slovák, Golod – Handlovský, Ružek, Lapšanský – Kováč, Ondrušek, Kodhaj
    Tréner: E. Čaládi

    Rozhodca: Goga, Jobbágy – Vyšný, Hajnik