Manchester City – Sparta Praha 0:0 (16:00) | Trenčín – Brno 0:0 (18:00)
pred zápasom
AS Trenčín
0:0 (-:-)
FC Zbrojovka Brno
cz Streda 23.10.2024, 18:00 • Mestský štadión Trenčín • UEFA Youth League
     
    AS Trenčín

    Domácí výběr si vloni podmanil slovenskou dorosteneckou soutěž, a to s náskokem 13 bodů na druhý Slovan Bratislava. A taktéž letos potvrzuje svou kvalitu, na průběžně vedoucí Žilinu v současnosti ztrácí pouhé tři body.

    Trenčín si UEFA Youth League zahrál už před rokem. Nejdříve si poradil s litevským Žalgirisem (4:0 a 1:2), načež podlehl řeckému Panathinaikosu (0:2 a 3:4).

    Zajímavostí je, že vítěz dvojzápasu mezi Zbrojovkou a Trenčínem s největší pravděpodobností v pavouku narazí právě na athénský klub. Na ten totiž čeká estonský outsider Tallinna Kalev. (03:59:51)
     
    FC Zbrojovka Brno

    Áčko brněnské Zbrojovky v uplynulých letech příliš radosti brněnským příznivcům nepřineslo. To ovšem neplatí pro tamní mládež, jež dlouhodobě dosahuje skvělých výsledků. Odměnou za odvedenou práci je „Flintě“ postup do UEFA Youth League, který si vysloužila druhým místem v minulém ročníku I.Celostátní dorostenecké ligy.

    Letos brněnský dorost zůstává za očekáváním. Z 11 zápasů dokázal vydolovat pouze 14 bodů a stejný počet bodů ztrácí na vedoucí Sigmu Olomouc.

    Zbrojovka si tak bude moct spravit reputaci při své premiéře v mládežnické obdobě Ligy mistrů. Natěšení je velké, což potvrdil pro klubový web i trenér Marek Zúbek. „Je to velká událost. Soutěž je sledovaná a očekávám, že v Trenčíně přijde hodně lidí. Trenčín má kvalitu, už jen to, že obstáli v konkurenci Slovanu, Trnavy a obzvláště Žiliny, která má fantastickou akademii, něco znamená," uvedl.
     
    Přeji krásný středeční večer všem fotbalovým příznivcům! Dnes se společně podíváme na utkání playoff UEFA Youth League, ve kterém proti sobě od 18:00 nastoupí celky AS Trenčín a FC Zbrojovka Brno.
     
     

    Michal Hladký

    Góly:


    AS Trenčín:
    FC Zbrojovka Brno:
    Streda 06.11.2024
    Brno - Trenčín