Skryť komentáre   Zobraziť podrobnosti
14:15 po rozstřelu
koniec udalosti
Nádherný zápas dosud neporažených celků končí větší radostí pro Australanky, které většinu zápasu dotahovaly, ale ve třetí čtvrtině se jim podařil obrat z 4:2 na 5:6. V závěru zápasu po delším úseku bez gólů přežily penaltu a dostaly se znovu do vedení o gól, ovšem za 22 vteřin stačila Bente Roggeová poslat zápas do rozstřelu. Ten se pořádně natáhl, rozhodla až desátá série a dva body do tabulky získává Austrálie, nicméně i bod udržel Nizozemky na čele skupiny.
12:7
(4:0, 1:3, 4:1, 3:3)
koniec udalosti
Kanaďanky zapisují první výhru na turnaji. Pro Číňanky je to velice trpká porážka. Ve druhé čtvrtině se vzmohli ke snížení, bohužel jejich tempo hry upadlo a odchází z tohoto zápasu s prázdnou. Pro postup do play-off musí doufat, že Maďarky prohrají s Kanadou. Pokud se tak stane, musí Čína Maďarsko porazit, což jim postupze skupiny zajistí. Uvidíme, jak tato postupová matematika bude probíhat v následujících olympijských dnech.
3:10
(1:3, 1:3, 0:2, 1:2)
koniec udalosti
Američanky si částečně spravily chuť po nezdaru proti Španělkám, v roli velkých favoritek rozstřílely Italky výsledkem 10:3.

Od začátku bylo zřejmé, kdo bude tahat za pomyslný delší konec provazu. Vodní pólařky ze zámoří si v první osmiminutovce vypracovaly dvoubrankový náskok, který ve zbytku střetnutí s chutí navyšovaly. Hráčkou zápasu se stala autorka hattricku Maddie Musselmanová, ale je třeba vyzdvihnout i skvělý výkon brankářky Ashleigh Johnsonové, jež si připsala 75% úspěšnost zákroků.

Američanky si polepšily na šest bodů a z druhého místa bodově dotáhly vedoucí Španělky. Itálie zůstává na nule čtvrtá, a pokud chce postoupit, musí nutně porazit Řekyně, hodil by se i úspěch proti zatím suverénním Španělkám.
10:8
(2:2, 3:3, 4:2, 1:1)
koniec udalosti
Favorizované Španělky vyhrávají i svůj třetí zápas na olympijském turnaji a má jisté čtvrtfinále, Řecko po výborném začátku nedokázalo udržet dvougólový náskok a navzdory mírně lepším zápasovým statistikám zapisuje druhou porážku. Čtyřmi zásahy se v družstvu vítězek blýskla Judith Forcaová.