Skryť komentáre   Zobraziť podrobnosti
koniec udalosti
Alexandra Foesterová z Německa dokázala ve finále B vybojovat konečné sedmé místo ženského skifu. Štafetu nyní přeberou muži.
koniec udalosti
Sedmé místo v mužském skifu tedy náleží Mihaiovi Chirutovi z Rumunska, který nejtěsnějším možným rozdílem porazil Sverriho Nielsena. Nyní se bude pokračovat už přímo medailovými závody.
Vítěz: K. Florijnová (NED)
koniec udalosti
Karolien Florijnová potvrdila roli největší favoritky ženského skifu. Mistryně světa z minulého roku slaví zisk zlaté olympijské medaile před velezkušenou Emmou Twiggovou. Bronz urvala zásluhou skvělého finiše Viktorija Senkuteová z Litvy.
Vítěz: Rumunsko
koniec udalosti
Rumunky předvedly fenomenální výkon v závodě osmiveslic. Do čela se prodraly krátce po startu a postupně dokázaly vygradovat své tempo natolik, že druhé Kanaďanky porazily o takřka čtyři a půl sekundy. Stávají se olympijskými šampionkami.
Vítěz: Velká Británie
koniec udalosti
Výborně vstoupili do finále Nizozemci, zhruba na kilometru se ale před ně začala tlačit Velká Británie, která měla ve druhé polovině trati jednoznačně lepší tempo a vybojovala titul olympijských šampionů! Bronz získaly Spojené státy.
Vítěz: O. Zeidler (GER)
koniec udalosti
Olympijský skif vyhrál největší favorit Oliver Zeidler z Německa, úřadující mistr světa a v současnosti nejlepší skifař jednotlivců. To, co se dělo za ním, však bylo šokující! Javheni Zalatý byl na patnáctistovce poslední, ale skvěle si rozvrhl síly a zatímco soupeřům docházely, on dokázal gradovat tempo natolik, že se prodral na stříbrnou pozici za Zeidlera! Až na třetí místo tak odsunul Simona van Dorpa.